malmuc 20.08.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Czesc Kasienko widze same piekne rzeczy u Ciebie Moje granity czekaja na takie ulozenie jak u Ciebie wokół tarasu czy ukladasz je tak luzno? czy moze jakas zaprawa? czy od strony skarpy jest jakas folia? buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.08.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Cześć Kasieńko, ale pięknie się u Ciebie robi Napewno ze wszystkim zdąrzycie i przeprowadzicie się bez stresów. Mocno trzymam za to kciuki. A dzieciaczki są przesłodkie Widzę, że Zosieńka trzyma porządek twardą ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 20.08.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Kasiu - no widzisz jakie miasto B_B jest małe. Nawet przez " muratora" mozna sie zapoznać. A może widziałam juz Twój domek , bo tez dużo tam spaceruje. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 20.08.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Hejka Kasia! Jakie pięknościowe kamienie masz!!! Wcale się nie dziwię, że Piotrek chce na nich spać. Też bym chciała... Po how wiele to z tej Brennej przytargałaś? Wiesz, do mnie jest bliżej... Buziaki i trzymam cały czas kciuki. Będzie dobrze. Spokojnie zdążycie! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.08.2008 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Małgosiu - kamienie układane są na zaprawie, foli od strony skarpy nie ma, ale jakby co to jeszcze można dać. Czekam na Twoje zdjątka Moniczka - dzięki za kciuki A co u ciebie, na jakim etapie jesteście??? A jeśli chodzi o Zośkę to ona chyba miała być chłopczyskiem Marysiu - nie kojarzę tej Twojej ulicy - my w rejonie krzyża na Trzech Lipkach - tam też świetnie się spaceruje, tylko kondychę trzeba mieć. Ja jak idę pod naszą górę z wózkiem to dwie przerwy obowiązkowo muszą być Magduśka - byłaś, widziałaś i co..... znowu za krótko przez te moje urwisy... Sorki jeszcze raz, może następnym razem uda się nam dłużej pogadać. Jak będziesz przejeżdżać znowu to wpadaj - teraz siedzimy tam cały czas Pozdrawiam wszystkich cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.08.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Kasiu, u nas narazie mały przestój. Zamonowalismy POŚ, kupiliśmy grzejniki, przymierzamy się do pieca. Zaczęliśmy gruntować ściany. W drugiej połowie września bierzemy się za ocieplanie poddasza. Ciągle na wszystko brakuje nam czasu. Planujemy się wprowadzić w przyszłe wakacje. Od przyszłego wrzesnia Szymek idzie już do szkoły więc mamy jeszcze troche czasu. A jutro rano wyjeżdżamy na Mazury na całe 2 tygodnie więc znowu nic nie zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.08.2008 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Moniczka ależ Ci zazdroszczę tego urlopu i tych Mazurów Życzę udanego wypoczynku, wracajcie pełni sił do wykańczania Waszego ślicznego Barwnego Pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.08.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 a czym będziecie malować podbitkę ? wybraliście już cośbo ja już myślałem o czymś ciemnym, ale chyba zostanie naturalny kolor deseczek (widziałem taki domek i ładnie to wyglądało: ciemny dach i jasna podbitka) tylko właśnie czym to malować? jakąś lakierną farbą do drewna może jakaś taka jest. a te kamienie to superowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.08.2008 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 W związku z tym, że słupy i deski czołowe malowaliśmy Sadolinem Extra kolor pinia, to tą podbitkę też tym pomalujemy.Przed malowaniem oczywiście bezbarwny impregnat. Podobno najlepszą farbą do drewna jest Bondex. Murek z kamienia jest już wyższy - wkleję fotki gotowego Pozdróweczkikasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 21.08.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 W związku z tym, że słupy i deski czołowe malowaliśmy Sadolinem Extra kolor pinia, to tą podbitkę też tym pomalujemy. Przed malowaniem oczywiście bezbarwny impregnat. Podobno najlepszą farbą do drewna jest Bondex. Murek z kamienia jest już wyższy - wkleję fotki gotowego Pozdróweczki kasia ja obawiam się tylko tego efektu po latach kilku jak to farba wyblaknie, albo troszkę zejdzie nawet rodzice pomalowali balustradę na balkonie jakimś takim czymś co to po 2 latach ciężko okreslić nawet co to się zrobiło, ale wyglada jakby się starło i w jednym miejscu jest a w innym jakby wytarte czy coś tego typu teraz pomalowali to jakaś taką jakby olejną i ozbaczymy co teraz będzie, ale wygląda fajnie narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.08.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 W związku z tym, że słupy i deski czołowe malowaliśmy Sadolinem Extra kolor pinia, to tą podbitkę też tym pomalujemy. Przed malowaniem oczywiście bezbarwny impregnat. Podobno najlepszą farbą do drewna jest Bondex. Murek z kamienia jest już wyższy - wkleję fotki gotowego Pozdróweczki kasia ja obawiam się tylko tego efektu po latach kilku jak to farba wyblaknie, albo troszkę zejdzie nawet rodzice pomalowali balustradę na balkonie jakimś takim czymś co to po 2 latach ciężko okreslić nawet co to się zrobiło, ale wyglada jakby się starło i w jednym miejscu jest a w innym jakby wytarte czy coś tego typu teraz pomalowali to jakaś taką jakby olejną i ozbaczymy co teraz będzie, ale wygląda fajnie narazie Ja się nie martwię na zapas Jak będzie trzeba to, żeby tak nudno nie było, za kilka lat pomalujemy jeszcze raz Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 25.08.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witaj sasiadko!Jak przejrzalem wasze zdjecia, to zdalem sobie sprawe, ze mamy dzialki bardzo blisko siebie. Graniczymy z wasza prywatna droga, o ktora, jak zdazylem sie zapoznac, toczyla sie prawdziwa bitwa, zwlaszcza z "kabaczkowym" panem:)Na naszej dzialce na razie stoi tylko garaz ale moze juz niebawem cos wiecej:)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.08.2008 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witaj sasiadko! Jak przejrzalem wasze zdjecia, to zdalem sobie sprawe, ze mamy dzialki bardzo blisko siebie. Graniczymy z wasza prywatna droga, o ktora, jak zdazylem sie zapoznac, toczyla sie prawdziwa bitwa, zwlaszcza z "kabaczkowym" panem:) Na naszej dzialce na razie stoi tylko garaz ale moze juz niebawem cos wiecej:) Pozdrawiam. Nie no ale czad Czy ja dobrze myślę, że nasze działki dzieli jeden dom???? Czy ja rozmawiałam przez telefon z Twoją żoną o ekipach i naszych perypetiach??? Przyznam szczerze, że jak patrzyłam wcześniej na fotki to tak mi przez głowę przemknęło, że to może ta działka z tym budynkiem, którą mijam co najmniej 4 razy dziennie Ale nie do końca byłam pewna.... No to super, że zaczynacie. Macie już ekipę? W wolnej chwili zapraszam do nas na budowę. Serwuję już kawkę, bo mamy małą lodówkę i mleko można schować Pozdrawiam baaardzo kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 27.08.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 błagam nie każ czekać -wklej zdjęcia łazienki !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.08.2008 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 błagam nie każ czekać -wklej zdjęcia łazienki !!!! Wkleję na pewno, ale jeszcze chwilkę Sama jestem ciekawa opinii, bo jeszcze dwa miesiące temu nie zdecydowała bym się na taką łazienkę No ale gust podczas budowy się zmienia... Dobrze, że Łukasz ma trochę wyobraźni, bo w sumie to jego pomysły (oprócz kuchni) realizujemy w naszym domu Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 27.08.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Tak to my Kasiu w:)Teraz juz jest nas troje bo 11 lipca urodzil sie nam maly Michalek:)Ekipe mamy - Jacek Wojnar z Mazancowic - polecony juz przez kilka osob. Wlasnie buduje domy moim kolegom. Mam nadzieje, ze i u nas bedzie OK.Ostatnio bawie sie w kosztorys bo chce to zrobic sam a majac w komputerze caly projekt moge latwo wyznaczac powierzchnie, objetosci itp.Dzieki za zaproszenie. Bedziemy na dzialce w weekend wiec moze sie uda spotkac na kawie:) http://images42.fotosik.pl/5/970dd8903aa081eemed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.08.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witaj Marek No to cieszę się, że jesteśmy sąsiadami. No i też się cieszę z tego powodu, że moim dzieciom rośnie kumpel do zabawy Gratuluję Michałka - śliczny chłopczyk Zapraszam w wolnej chwili kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.08.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 oglądam to zdjęcie z płytkami w kuchni u Was i właśnie do takiego układu chcę namówić żonę, od dłuższego czasu mówię, że do naszej kuchni (fronty proste bez żadnych frezów) będzie takie coś pasowało, a żona chce jakieś pierdołkowate dekorki, pierdołkowate płytki małe i wogóle. jak patrzyliśmy za płytkami to widziałem fajne takie na 90cm ponad długie (230/m2) fajniutki gres matowe, grube i nawet były takie fajne z wzorkiem (150zł/sztukę ) i drugie były zwykłe szkliwione 40zł/m2 też fajne ale krótsze na 67 cm a zastanawiam się jeszcze nad zwykłym gresem polerowanym takim jak mamy na podłodze a co Wy macie za płytkę w tej kuchni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.08.2008 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 oglądam to zdjęcie z płytkami w kuchni u Was i właśnie do takiego układu chcę namówić żonę, od dłuższego czasu mówię, że do naszej kuchni (fronty proste bez żadnych frezów) będzie takie coś pasowało, a żona chce jakieś pierdołkowate dekorki, pierdołkowate płytki małe i wogóle. jak patrzyliśmy za płytkami to widziałem fajne takie na 90cm ponad długie (230/m2) fajniutki gres matowe, grube i nawet były takie fajne z wzorkiem (150zł/sztukę ) i drugie były zwykłe szkliwione 40zł/m2 też fajne ale krótsze na 67 cm a zastanawiam się jeszcze nad zwykłym gresem polerowanym takim jak mamy na podłodze a co Wy macie za płytkę w tej kuchni ? Cześć Łukasz To płytka z firmy Colorker nazywa się Gardenia T.U Beige (to nazwa z faktury). Wymiary to 32,5 x 97,7. Za m2 z 10% rabatem 176 zł Dużo, ale są takie jakie chciałam. Mi osobiście nie podobają się pierdołkowate małe płytki i pierdołkowate dekorki. Im prościej tym lepiej, tym bardziej, że u nas meble kuchenne nie są gładkie, tylko mają delikatne brązowe paseczki i jakieś dekory lub wzorzyste płytki byłyby beeeee Pozdrówki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 28.08.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 oglądam to zdjęcie z płytkami w kuchni u Was i właśnie do takiego układu chcę namówić żonę, od dłuższego czasu mówię, że do naszej kuchni (fronty proste bez żadnych frezów) będzie takie coś pasowało, a żona chce jakieś pierdołkowate dekorki, pierdołkowate płytki małe i wogóle. a co Wy macie za płytkę w tej kuchni ? Cześć Łukasz To płytka z firmy Colorker nazywa się Gardenia T.U Beige (to nazwa z faktury). Wymiary to 32,5 x 97,7. Za m2 z 10% rabatem 176 zł Dużo, ale są takie jakie chciałam. Mi osobiście nie podobają się pierdołkowate małe płytki i pierdołkowate dekorki. Im prościej tym lepiej, tym bardziej, że u nas meble kuchenne nie są gładkie, tylko mają delikatne brązowe paseczki i jakieś dekory lub wzorzyste płytki byłyby beeeee Pozdrówki kasia nasza kuchnia ma być taka prosta mało zaokrągleń i takich tam cukrowych dodatków - tak bynajmniej ja to widzę no to ta długość płytek to jest właśnie to co widziałem a mam jeszcze pytanie co do wiszących półek: one będą od dołu opierały sieo górną krawędź płytki ? czy może płytki będą wyżej a szafka wisząca przyjdzie na płytkę ? tak mi mówiła babka od mebli, że się robi na równo górą i do tej płytki od góry dokłada się wiszącą szafkę - ma to sens bo szafka wtedy nie ma tego dystansu między ścianą a tyłem szafki równej grubości płytki + klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts