Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu ale sie uśmiałam z Twojej Zosienki w tym pudle. Mnie się przypomniała jak ja tez swoja córkę znajdowałam w szafie , półkach ( ale to było dawno ).

Nawet moja córka jak zobaczyło Zosie ,to tez sie uśmiała. Widzisz tyle radości wniosła Twoja córeczka , że człowek może sie uśmiechnąc i zapomnieć na chwilę o nudnych obowiązkach. Trzymam za Wami kciuki i zycze duzo sił i spokojnych dzieci przy przeprowadzce. Myśle ,że to juz niedługo. Jest super. Pozdrawiam maria

Hejka Kasiulka!

No! :wink: Doczekałam się wreszcie prawdziwego oblicza Skrzata! :D Jest po prostu śliczny. Foremny, proporcjonalny, lekki i zgrabniutki. Po prostu cudo!!! :lol: :lol:

Kuchnia z dnia na dzień coraz bardziej perfekcyjna! :lol: Gratuluję asertywności!! Tak trzymać!!! :lol: :lol:

Co do Zosiczka - współczuję. Ząbkowanie to koszmar! A swoją drogą jaki to grzeczny wydaje się przedszkolak przy takim maluchu! :D :wink:

Tu mała dygresyjka, jeśli można:

Zęby to dopust boży! :wink: Rosną - bolą. Są - bolą, kruszą się, trzeba łatać, wiercić, szlifować i takie tam. Kasa leci. :cry: Za to uśmiech piękny! :D Nie ma zębów - problem - trzeba wprawiać sztuczne, robić koronki, protezy, mostki - ból i kasa :cry: Uśmiech jeszcze piękniejszy :wink: :D Ajak już wszystko wypadnie - można sobie za darmo i bezboleśnie seplenić. Oraz żuć kaszki i miąższ bułki. Tylko że uśmiech już nie ten... :wink: Ale kto by tu się śmiał, gdy wtedy to już boli co innego :( :wink:

Tym optymistycznym akcentem :wink: kończę swoje wywody. :oops:

Powodzenia i radości z urządzania nowego domku! :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam cieplutko! :D

M.

PS. jak tam idzie pakowanie? Pomóc? :)

Kasiu to ty juz chyba zaczynasz sie pakowac :D

powiedz prosze gdzie takie lampy mozna kupic (mam na mysli ta sypialnianą)

Hej Małgosiu :)

Powoli wywozimy półeczki, lampki i takie pierdółki :wink:

Czekamy aż będzie gotowa górna łazienka i wtedy zaczniemy konkretnie się przewozić

buziaczki,

kasia

Kasiu,

strasznie jestem ciekawa tej Twojej prawie białej podłogi.

Skąd taka radykalna zmiana?

Hejka Monia :lol:

Wcześniej nie braliśmy pod uwagę paneli powyżej 60 zł.

W ogóle to wcześniej, jak się rozglądałam, to miałam upatrzone z Kronopola za 32 zł za m2. Ale po obejrzeniu tych z Balterio i Quick Stepa stwierdziliśmy, że idziemy na całość i je kupujemy - są przepiękne :)

Do tych jasnych, które będą w naszej sypialni dostaniemy gratis piankę podkładową :roll:

Pozdróweczki

kasia

Kasiu ale sie uśmiałam z Twojej Zosienki w tym pudle. Mnie się przypomniała jak ja tez swoja córkę znajdowałam w szafie , półkach ( ale to było dawno ).

Nawet moja córka jak zobaczyło Zosie ,to tez sie uśmiała. Widzisz tyle radości wniosła Twoja córeczka , że człowek może sie uśmiechnąc i zapomnieć na chwilę o nudnych obowiązkach. Trzymam za Wami kciuki i zycze duzo sił i spokojnych dzieci przy przeprowadzce. Myśle ,że to juz niedługo. Jest super. Pozdrawiam maria

Hej Marysiu :D

Fajnie, że przeprowadzka będzie w tym okresie, kiedy Piotruś chodzi do przedszkola - będzie nieco luźniej z jednym łobuzem na rękach.

Cieszę się, że ten mały łobuz sprawił, że się uśmiechnęłaś :lol:

Dzięki za miłe słowa...

To bardzo cieszy, że ktoś nam kibicuje :)

Pozdróeczki

kasia

Hejka Kasiulka!

No! :wink: Doczekałam się wreszcie prawdziwego oblicza Skrzata! :D Jest po prostu śliczny. Foremny, proporcjonalny, lekki i zgrabniutki. Po prostu cudo!!! :lol: :lol:

Kuchnia z dnia na dzień coraz bardziej perfekcyjna! :lol: Gratuluję asertywności!! Tak trzymać!!! :lol: :lol:

Co do Zosiczka - współczuję. Ząbkowanie to koszmar! A swoją drogą jaki to grzeczny wydaje się przedszkolak przy takim maluchu! :D :wink:

Tu mała dygresyjka, jeśli można:

Zęby to dopust boży! :wink: Rosną - bolą. Są - bolą, kruszą się, trzeba łatać, wiercić, szlifować i takie tam. Kasa leci. :cry: Za to uśmiech piękny! :D Nie ma zębów - problem - trzeba wprawiać sztuczne, robić koronki, protezy, mostki - ból i kasa :cry: Uśmiech jeszcze piękniejszy :wink: :D Ajak już wszystko wypadnie - można sobie za darmo i bezboleśnie seplenić. Oraz żuć kaszki i miąższ bułki. Tylko że uśmiech już nie ten... :wink: Ale kto by tu się śmiał, gdy wtedy to już boli co innego :( :wink:

Tym optymistycznym akcentem :wink: kończę swoje wywody. :oops:

Powodzenia i radości z urządzania nowego domku! :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam cieplutko! :D

M.

PS. jak tam idzie pakowanie? Pomóc? :)

Dzięki Magduśka za piękne słowa na temat domku. Jest mi niezmiernie miło :lol: - Ty też za niedługo będziesz miała takiego :lol: Wiesz jak to zleci :roll:

Co do zębów to u Piotruśka w ogóle nie wiedziałam co to ząbkowanie więc Zośki zęby mnie przerażają :roll:

Porównując Piotrka do Zośki to on jest naprawdę bardzo grzecznym chłopcem :)

Pakowanie idzie jak na razie dobrze - bo jeszcze ciśnienia nie ma i można wszystko powolutku robić :)

Pozdróweczki

kasia

Kasiu,

strasznie jestem ciekawa tej Twojej prawie białej podłogi.

Skąd taka radykalna zmiana?

Hejka Monia :lol:

Wcześniej nie braliśmy pod uwagę paneli powyżej 60 zł.

W ogóle to wcześniej, jak się rozglądałam, to miałam upatrzone z Kronopola za 32 zł za m2. Ale po obejrzeniu tych z Balterio i Quick Stepa stwierdziliśmy, że idziemy na całość i je kupujemy - są przepiękne :)

Do tych jasnych, które będą w naszej sypialni dostaniemy gratis piankę podkładową :roll:

Pozdróweczki

kasia

To szybciutko je układajcie i rób zdjęcia bo ciekawość mnie zżera :lol:

Buziaki

ja mam to samo, Olek ma już 4 ząbki, marudzi podobnie jak Wiktor chociaż narazie (odpukać) w nocy się nie budzi z tego powodu.

domek piękny, ja to sie na schody doczekać nie mogę :) No i bardzo się cieszę że mimo tylu problemów z partaczmi już niedługo będziecie mogli o tym zapomnieć i cieszyć się swoim domkiem. u mnie to dopiero poczatek :o

a napisz mi gdzie zamierzasz po zlikwidowaniu spizarki trzymac takie rzeczy jak mopy itp?

ja mam to samo, Olek ma już 4 ząbki, marudzi podobnie jak Wiktor chociaż narazie (odpukać) w nocy się nie budzi z tego powodu.

domek piękny, ja to sie na schody doczekać nie mogę :) No i bardzo się cieszę że mimo tylu problemów z partaczmi już niedługo będziecie mogli o tym zapomnieć i cieszyć się swoim domkiem. u mnie to dopiero poczatek :o

a napisz mi gdzie zamierzasz po zlikwidowaniu spizarki trzymac takie rzeczy jak mopy itp?

Hej Marta :)

Zośka jeszcze nigdy nie przespała całej nocy. Kilka razy zdarzyło się, że budziła się tylko dwa razy. Standardem jest 4-5 razy :evil:

Mam nadzieję, że kiedyś to minie :roll:

Jeśli chodzi o te mopy, wiadra, itd. to my mamy tzw. pomieszczenie gospodarcze z bramą garażową. Tam jest piec z zasobnikiem, pralka, umywalka, regały na narzędzia i sprzęty, miejsce na kosiarkę, rowery i wszystkie inne rzeczy, np. wspomniane mopy.

Zmieści się również regał na jakieś powidła, jak kiedyś zacznę bawić się w tego typu rzeczy :roll: :roll:

Tak więc zamiast "domku" dla auta mamy miejsce na naprawdę wiele potrzebnych w domu przedmiotów.

Pozdróweczki kasia

Kasiu czy ta biała lampa w kuchni droga byla?

piekna masz kuchnie :D

Jak dla mnie bardzo droga - 290 zł

I trzeba było sobie ją samemu złożyć - trochę wkurzaliśmy się na nią, ale teraz widzę, ze efekt jest zajebisty :lol:

Przeboleliśmy cenę i czas montażu :wink:

Jest śliczna - zdjęcia nie oddają rzeczywistości :-?

A kuchnia....dzięki za komplementa :) Też mi się bardzo podoba :lol:

Powiedz mi Małgosiu jak sprawuje się Twoja biała lakierowana zabudowa???

Jest taka delikatna i łatwo ją porysować???

Czym Ty ją w ogóle czyścisz? Jakimś pewnie delikatnym preparatem...

Pozdróweczki

kasia