kasia w 19.09.2008 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Hej Kasieńko łazienka piekna Jak nie jestem zwolenniczką ciemnych łazienek to Twoja podoba mi się bardzo. I to lustro, może być ciekawie Co do stołów to podobają mi się nr 2 i 3. Pamietasz może ich rozmiary i ceny? Numer 2 - 699zł - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116262 Numer 3 - 699zł - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30116056 Wszystkie wymiary są na stronie Ikei Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.09.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Kasiu, dzięki śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.09.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Ja uważam, że będzie pasował prostokątny, małż twierdzi, że się nie znam i tylko okrągły Kasiu masz bardzo ładną kuchnię i ja uważam, że pasuje do niej tylko stół prostokątny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 21.09.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Ja uważam, że będzie pasował prostokątny, małż twierdzi, że się nie znam i tylko okrągły Kasiu masz bardzo ładną kuchnię i ja uważam, że pasuje do niej tylko stół prostokątny Potwierdzam i zgadzam się także w kwestii stołu. Tylko prostokątny. W imieniu Zośki protestuję! Roletki brata są zdecydowanie ładniejsze !!! Przy okazji, urządziliście kuchnię z salonem w kolorystyce, którą sobie zaplanowałam (nawet płytki na podłogę i na ścianę takie same) i teraz się zastanawiam co zmienić żeby nie wyglądało na plagiat Na szczęście meble będziemy mieć inne a nad blatem wybiorę jednak biały, błyszczący gres (pierwotnie miał być ten sam gres co na podłodze lub beżowy gładki, błyszczący). Z drugiej strony mam lepiej bo przynajmniej mogę przed wykonaniem sprawdzić u Ciebie jaki będzie efekt końcowy i ewentualnie zmienić zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.09.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Monia - nie ma za co Aga - cieszę się, że kuchnia się podoba i super, że ktoś jeszcze myśli taj jak ja Dzisiaj chyba oświeciło mojego męża i stwierdził, że odpuszcza i że stół mogę sobie wybrać sama jaki chcę Z powodu tego durnego mebla to prawie do rozwodu nie doszło Bungo - dzięki za opinie na temat roletek Mi też osobiście podobają się bardziej Piotrkowe Tak w ogóle to się zastanawiamy czy aby zwykłe rolety nie będą tańsze. Te firmowe fakro kosztują 230zł. Nawet jak dostaniemy rabat w lokalnej hurtowni to za wszystkie rolety na poddasze przyjdzie nam zapłacić około 1600 zł To dużo Temat do przemyślenia.... Jeśli chodzi o kolorystykę kuchni i salonu, to nic nie zmieniaj - jest bardzo uniwersalna, a zarazem elegancka, spokojna i nie do znudzenia Kurdę, bardzo podoba mi się ta nasza kuchnia, teraz tylko czekam na blat, który mam nadzieję będzie odlot Wyrażam zgodę na odgapienie tego na co masz ochotę A swoją drogą w jakich kolorkach planujecie kuchnię???? Pozdróweczki dla wszystkich w ten niedzielny pochmurny dzień kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 21.09.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Pięknie u Ciebie Kasiu i coraz przytulniej!!! Miałaś rację z tą kuchnią - rzeczywiście wyszła super i chyba szybko zrealizowali prawda? Bardzo fajny pomysł z łączeniem dwóch kolorów!!! A lampę macie odjazdową po prostu Czytałam, że miała być do sypialini, ale świetnie wygląda w kuchni!!! Aż usmiechnęłam się do tej kwiatowej lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.09.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Aga - cieszę się, że kuchnia się podoba i super, że ktoś jeszcze myśli taj jak ja Dzisiaj chyba oświeciło mojego męża i stwierdził, że odpuszcza i że stół mogę sobie wybrać sama jaki chcę Z powodu tego durnego mebla to prawie do rozwodu nie doszło Dobrze, ze mąż odpuścił a z tym rozwodem to ja znam to z autopsji. To jest tak jak każdemu podoba się coś innego Tak w ogóle to się zastanawiamy czy aby zwykłe rolety nie będą tańsze. Te firmowe fakro kosztują 230zł. Nawet jak dostaniemy rabat w lokalnej hurtowni to za wszystkie rolety na poddasze przyjdzie nam zapłacić około 1600 zł To dużo Temat do przemyślenia.... Hm bardzo dużo kosztują te rolety. Zastanów się jeszcze. Bo jak dojdzie do kupowania firanek to się zdziwisz jakie są ceny. Dzieciom to jest bez różnicy uwierz mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 22.09.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Hej Kasia! Jak super, że już tylko takie "duperele" wam zostały! Lada dzień będziesz mieszkać we własnym domeczku! Gratuluję!!!!! Dylematy z urządzaniem - normalka Byle nie dać się zwariować. Stół dajesz pod ścianę , czy bardziej "na środku" ? Co do rolet - też uważam, że Piotrkowa ładniejsza Ale, co tam! należy mu się za te miesiące terroru ze strony siostrzyczki... A jej póki co wsjo rawno Oryginalne rolety czy nie - nie wiem... moim zdaniem najważniejsze jest czy przepuszczają ciepło i światło. No chyba, że chcesz mieć takie półprzezroczyste. Ja teraz w sypialni mam roletę jakby "podgumowaną" od spodu na oknie od południa wychodzącego na dach. Śpi się super - ciemniutko, cichutko. A na dzień je zasłaniam i wtedy latem, po całodniowym upale mam przyjemny chłodek Dzieci, w pokoju obok mają roletę przepuszczalną. Mimo zasłaniania latem jest gorąco, a wieczorem zasłonięcie niewiele daje: wieczór nie chcą spać "bo jasno na dworze jeszcze", a w weekendy wstają przy pierwszym świtaniu No, ale tak jest u mnie, u Ciebie mnie musi... pozdrawiam cieplutko M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 22.09.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Kasiu Witaj - co do tych rolet to ja tez słyszałam ,że najlepiej w praktyce sprawdzaja sie te rolety co proponuje Madmges .,zwłaszcza w pokojach gdzie dużo dogrzewa słonce. Stół- wydaje mi sie że lepszy bedzie też prostokatny , ale wybór należ tylko i wyłacznie do Ciebie. Podziwiam Cie przy tych pracach i trzyma dalej za powodzenie.maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2008 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Pięknie u Ciebie Kasiu i coraz przytulniej!!! Miałaś rację z tą kuchnią - rzeczywiście wyszła super i chyba szybko zrealizowali prawda? Bardzo fajny pomysł z łączeniem dwóch kolorów!!! A lampę macie odjazdową po prostu Czytałam, że miała być do sypialini, ale świetnie wygląda w kuchni!!! Aż usmiechnęłam się do tej kwiatowej lampy Hej Reniu Ten pomysł z łączeniem akurat tych dwóch kolorów wymyśliła wcześniejsza projektantka, swoją drogą był to jedyny fajny pomysł tej Pani, więc za współpracę jej podziękowałam Facet, który robił mi teraz kuchnie mówił, że w takiej kolorystyce była pierwsza kuchnia RUST-a. Jestem zadowolona z tej firmy, mogę ją polecić, ponieważ wszystko zostało dopięte na ostatni guzik, tzn. krzywa listwa poprawiona, uszkodzony front polakierowany i czeka na nas. Realizacja w samą porę Lampa na żywo o wiele efektowniejsza Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2008 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Hm bardzo dużo kosztują te rolety. Zastanów się jeszcze. Bo jak dojdzie do kupowania firanek to się zdziwisz jakie są ceny. Dzieciom to jest bez różnicy uwierz mi. Hej Aga, wiem, wiem....dużo kaski te rolety.... Na poddaszu mamy same okna dachowe, więc problem firanek znika... Firankę przewiduję jedynie na oknie balkonowym i małym oknie w salonie... W małym pokoju na dole będą firanki i zasłonki z naszego obecnego mieszkanka... Myślę, że z tymi roletami to w tym tygodniu się okaże co i jak..... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2008 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Hej Kasia! Jak super, że już tylko takie "duperele" wam zostały! Lada dzień będziesz mieszkać we własnym domeczku! Gratuluję!!!!! Dylematy z urządzaniem - normalka Byle nie dać się zwariować. Stół dajesz pod ścianę , czy bardziej "na środku" ? Co do rolet - też uważam, że Piotrkowa ładniejsza Ale, co tam! należy mu się za te miesiące terroru ze strony siostrzyczki... A jej póki co wsjo rawno Oryginalne rolety czy nie - nie wiem... moim zdaniem najważniejsze jest czy przepuszczają ciepło i światło. No chyba, że chcesz mieć takie półprzezroczyste. Ja teraz w sypialni mam roletę jakby "podgumowaną" od spodu na oknie od południa wychodzącego na dach. Śpi się super - ciemniutko, cichutko. A na dzień je zasłaniam i wtedy latem, po całodniowym upale mam przyjemny chłodek Dzieci, w pokoju obok mają roletę przepuszczalną. Mimo zasłaniania latem jest gorąco, a wieczorem zasłonięcie niewiele daje: wieczór nie chcą spać "bo jasno na dworze jeszcze", a w weekendy wstają przy pierwszym świtaniu No, ale tak jest u mnie, u Ciebie mnie musi... pozdrawiam cieplutko M. Magduśka, jeszcze o roletach trochę, bo te, które mi się podobają to i tak najtańsze z ofert fakro http://sklep.fakro.pl/htmli/19.php Teoretycznie nie przepuszczają słońca, ale jak jest naprawdę to się przekonam, jutro jadę do Axiomu i tam mi wszystko powiedzą Stół chcę przysunąć bardziej do ściany Już nie mogę doczekać się wyjazdu (niestety z Zosią ) do IKEI uwielbiam tam jeździć i mam nadzieję, że przywieziemy sporo fajnych rzeczy A te Twoje roletki to jakieś firmówki???? W ogóle szukam jakiejś dobrej firmy od rolet na dół Buziaczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Kasiu Witaj - co do tych rolet to ja tez słyszałam ,że najlepiej w praktyce sprawdzaja sie te rolety co proponuje Madmges .,zwłaszcza w pokojach gdzie dużo dogrzewa słonce. Stół- wydaje mi sie że lepszy bedzie też prostokatny , ale wybór należ tylko i wyłacznie do Ciebie. Podziwiam Cie przy tych pracach i trzyma dalej za powodzenie.maria Hejka Marysiu, no właśnie mi też zależy na roletach, które w ciepłe dni nie przepuszczą słonka, bo u nas to lampa jest okropna Dzięki za kciukaski A jaku Was prace - drenaż gotowy??? Planujecie jakieś roboty przed zimą??? Pozdróweczki, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.09.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Kasiu ja mam stół z Ikei, jestem bardzo zadowolona bylam kiedys zakochana w okraglych, ale praktyczniejszy okazal sie zwykly prostokatny, przy duzych imprezkach pomiesci duuuuuzo gosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.09.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 jak Łukasz postawi na swoim to przestanie byc moim idolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2008 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 jak Łukasz postawi na swoim to przestanie byc moim idolem dziwny jest, no nie??? ma tyle zajebistych pomysłów, które wykorzystaliśmy w domu Ale jak czasem coś palnie to normalnie ręce opadają Myślę, że jak zobaczy wybrany przeze mnie na żywca to otrzeźwieje Buziaczki, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2008 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Kasiu ja mam stół z Ikei, jestem bardzo zadowolona bylam kiedys zakochana w okraglych, ale praktyczniejszy okazal sie zwykly prostokatny, przy duzych imprezkach pomiesci duuuuuzo gosci Widziałam u ciebie ten stół, jest piękny - no ale Ty masz zajebistą jadalnię Za niedługo wycieczka do IKEI, więc liczę na udane łowy Pozdróweczki, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 22.09.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 no piekne maja te komini w romotop, nie wszystkie sa duze ale tez nie wiem jak maja sie ceny do devro http://www.tapis.pl/piece-piecyki/realizacje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 22.09.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 piecyk fajny, ja teraz też zastanawiam się nad takim bo koszt wybudowania kominka jest troszkę duży a jak nie będzie się nam chciało palić to że tak powiem zbędnie wydana kasa, a taka koza to koszt mniejszy tylko boję się co to będzie przy kontakcie z dziećmipewnie jakiś parawan trzeba metalowy tam dawać i grodzić to myslałaś o tym ?acha a rurę proponuje koleś taką zwykłą stalową do tego czy mają jakies cudaczne co to jakoś wnętrze upiekszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 22.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Bungo - dzięki za opinie na temat roletek Mi też osobiście podobają się bardziej Piotrkowe Tak w ogóle to się zastanawiamy czy aby zwykłe rolety nie będą tańsze. Te firmowe fakro kosztują 230zł. Nawet jak dostaniemy rabat w lokalnej hurtowni to za wszystkie rolety na poddasze przyjdzie nam zapłacić około 1600 zł To dużo Temat do przemyślenia... Mieszkamy od 8 lat na poddaszu, mamy wyłącznie okna połaciowe. Przetestowaliśmy wszelkiego rodzaju "przesłony" okienne. Zdecydowanie wybierzcie markizy zewnętrzne. Polecam na Allegro, oryginalne do Fakro po 199 PLN. Wszystkie markizy, rolety wewnętrzne i takie tam wynalazki to pieniądze wyrzucone w błoto. Jak przyjdą upały to się zrobi sauna. Ja tylko żałuję, że dopiero w tym roku je zamontowaliśmy i męczyliśmy się przez tyle lat wcześniej. Te zewn. są po prostu genialne. W kuchni będziemy mieć applada z IKEI czyli ciepły, ciemny brąz z białymi blatami i stalowymi wykończeniami. Do tego biały błyszczący gres. Jak już jesteśmy przy odgapianiu, to byliśmy z małżonkiem w Castoramie i chcieliśmy wybrać farbę do kuchni/salonu. Tych odcieni cafe latte jest tyle ile firm produkujących farby. Mnie najbardziej przypadł do gustu Beckers. Zależy mi żeby był to raczej chłodny odcień. Jakiej firmy jest wasze caffe latte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts