Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

Nie ma za co Marysiu :lol:

My z Łukaszem kupujemy tam gdzie jest miła obsługa, fajni magazynierzy i kumaci sprzedawcy....Jakby co to namiary mogę wysłać....

Wbrew pozorom profesjonalna obsługa jest ważniejsza niż niższa cena :roll:

Gdyby nie korki w naszym mieście, to mogłabym powiedzieć, że wykończeniówka to czysta przyjemność :wink: :)

Pozdrawiam, kasia

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu,

Po czym poznaliście, że posadzka na piętrze nadaje się do skucia??

My mamy już częściowe wylewki i po tym co u Ciebie zobaczyłam boję się że u nas też mogą być takie same.

Chodząc po nich mam wrażenie, że się lekko uginają.

Pozdrawiam

Dorota

Hej Dorota :)

Najpierw wylewka zaczęła sama pękać w dziwnych miejscach, potem po uderzeniu lekko gumowym młotkiem rozwalała się...

Musisz po prostu postukać czymś po niej. Porządna wylewka jest dobrze związanym betonem i nie ma prawa się kruszyć, pękać....Jest twarda :roll:

Pozdrawiam kasia

dobrze że przedpokój naprawiony. lepiej teraz poprawić niż później jak już będzie wszystko zrobione.

kuchnia super wygląda. a z kozą muszę przyznać że początkowo obawiałam się że nie będzie to fajnie wyglądać ale ... myliłam się. Domek jest malutki ale za to sprawia wrażenie przytulnego i ciepłego. Ah, jak ja wam zazdroszczę tego etapu

dobrze że przedpokój naprawiony. lepiej teraz poprawić niż później jak już będzie wszystko zrobione.

kuchnia super wygląda. a z kozą muszę przyznać że początkowo obawiałam się że nie będzie to fajnie wyglądać ale ... myliłam się. Domek jest malutki ale za to sprawia wrażenie przytulnego i ciepłego. Ah, jak ja wam zazdroszczę tego etapu

Koza jest boska!!!!

Zakochała się w niej!!!! No i ten magiczny klimat palącego się ognia :lol:

SUPER :lol: :lol: :lol:

kuchnia super wygląda

dobrze widzę, że jeszcze listwa na dole ma być czy może tak ma być jak jest ?

a koza super jaka cena ?

próbuję żonę przekonać do takiego czegoś właśnie

Hej Łukasz :)

Tak, dobrze widzisz - listwa jeszcze nie założona z jednej strony, bo chcę umyć podłogę pod szafkami tak na gotowo :roll:

Koza jest świetna - naprawdę daje ciepło i robi zajebisty klimacik :lol:

Kosztowała nas 3500 - jest tyle warta no i w porównaniu z fajnym wkładem kominkowym plus zabudowaniem go to naprawdę nieduże pieniądze :lol: :lol: :lol:

POLECAM - nie będzie problemu, żeby przekonać żonę.... Do fajnych rzeczy nie trzeba przekonywać :wink:

Pozdróweczki kasia

kuchnia super wygląda

dobrze widzę, że jeszcze listwa na dole ma być czy może tak ma być jak jest ?

a koza super jaka cena ?

próbuję żonę przekonać do takiego czegoś właśnie

Hej Łukasz :)

Tak, dobrze widzisz - listwa jeszcze nie założona z jednej strony, bo chcę umyć podłogę pod szafkami tak na gotowo :roll:

Koza jest świetna - naprawdę daje ciepło i robi super klimacik :lol:

Kosztowała nas 3500 - jest tyle warta no i w porównaniu z fajnym wkładem kominkowym plus zabudowaniem go to naprawdę nieduże pieniądze :lol: :lol: :lol:

POLECAM - nie będzie problemu, żeby przekonać żonę.... Do fajnych rzeczy nie trzeba przekonywać :wink:

Pozdróweczki kasia

żonkę mam "ciężką" do negocjacji, niekiedy "na siłę" muszę przekonywać jak się uprze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

acha napisz jak się będzie sprawowała koza podczas dłuższego palenia, dokładnie to chodzi mi o szybę czy nie będzie się brudziła za bardzo

no i jeszcze tylko jedna sprawa - czy można podłączyć powietrze do spalania z zewnątrz ??

Właściwie przyszłam tutaj popatrzeć i przywitac się z Zosia , bo mam dzisiaj kiepski humor ,a jak popatrzę na usmiech Zosi , to zaraz mi się poprawia samopoczucie i chęć do życia.I co tu widzę ? Piekna kuchnia .Koza jaką chciałaś ,no i w domku cieplutko . Jesli chodzi o zabrudzenie szyby ,to w kominku jak i w kozie tak samo brudzą się. Wszystko zależy jakim drzewem palimy i czy jest suche.A jak tu już jestem to Kasiu mam prośbę ,gdzie kupowałaś geberit ,czy może na allegro ?

proszę podaj nazwę sprzedajacego . Mimo wczesnej pory - mówię dobranoc . Maria

Łukasz - z żonką dasz radę - wierzę w Ciebie :wink: :lol: Co do Twojego pytania to kurdę nie wiem czy istnieje taka możliwość :oops: - jutro spytam męża :roll:

Monia - dzięki, wiesz jak jest cieplutko - po prostu BOMBA :lol:

Marysiu - cieszę się, że moja Zośka poprawia Ci humor :lol: Zadlądaj zawsze kiedy chcesz :lol: jeśli chodzi o stelaże do kibelków to my mamy je z firmy TECE - kupowaliśmy u Mentla (http://www.mentel.com.pl/). Za 2 komplety zapłaciliśmy niecałe 1200 zł.

Pozdróweczki dla wszystkich, kasia

Weszłam, jak co dzień, aby zobaczyć postępy. Cudna kuchnia, nie mówiąc o kozie. Ale najbardziej podoba mi się brodzik z kamieni! Nie mogę doczekać się końcowego efektu. Cały czas dopingujęmy. Pozdrawiamy :lol:

Witaj kamlotku :)

Dzięki za komplementa :lol:

Do podłogi z kamyczków dojdzie jeszcze szara fuga - myślę, że efekt będzie fajny.

Kibicowanie bardzo pomaga - dzięki :lol:

Pozdrawiam kasia

Tak sobie podglądam i podejrzałam kuchnię. Moja jest bardzo podobna jeśli chodzi o układ do naszej tylko nasza jest ciut mniejsza. Właśnie dzisiaj opracowuję plan i nie wiedzę lepszego rozwiązania niż u ciebie. Jeśli uważasz że coś można poprawiać to daj znać :) Brodzik świetny!!

Witam tasha w moim dzienniku - bardzo mi miło gościć Cię :lol:

Kuchnię miałam zaplanowaną w momencie stawiania murów. Byłam w kilku biurach projektowych i zawsze wracałam do swojej wersji. Jest po prostu optymalna. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zacznę wywozić gary, talerze i układać w poszczególnych półkach i szufladach, więc może wtedy będę miała jakieś spostrzeżenia na temat funkcjonalności. Jak na razie myślę, że będzie wygodna, praktyczna i fajnie się w niej będzie gotować :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam, kasia

Hejka Kasiulka! :lol:

No tydzień mnie nie było, a tu TAAAKIE postępy!!!! :o :o :lol: :lol:

Jejku, za...rombiście to wszystko wygląda!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kuchnia - rewelka! Blat rzuca na kolana!!!!!!!!! :lol:

Koza - po prostu perfect! W dodatku obiad możesz sobie na niej ugotować :wink: Pięknie się komponuje z kuchnią.

Podłogi - super! Co do wylewki w przedpokoju - współczuję - co, te gnoje zalały betobem śmieci budwlane? :evil: Banda!

Brodzik na górze - CUDO! Jak Ty dziewczyno takie zaje...fajne pomysły produkujesz? :o

pozdrawiam cieplutko

M

Witak Kasiu - dziekuje Ci za namiary na geberit ,będę miała jeszcze pytanie do innych zakupów , ale to dopiero jak troche ochłonę. Nie było mnie od piatku w B_B ,bo byłam w Krakowie (jetem bardzo w markotnym samopoczuciu ,bo dowiedziałam sie ze mam siostrę bardza chora i to mnie bardzo dobija ,nie moge sie z tym pogodzic i przestałam chwilowo myślec o budowie.

Ciesze sie z Tobą ,że w najbilzsze dni będziesz układac w kuchni.Ciekawa jestem efektu tego brodziku, myślę ze przy Twojej fanazji bedzie pieknie.Pozdrawiam cała rodzinkę , a najwięcej imienniczkę mojej mamy Zosię. Pa maria