Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

Magda - no witam po przerwie, mam nadzieję, że już czujesz się dobrze i nie będziesz nas opuszczać :wink: :lol:

Dzięki za komplementy - wpadnij kiedyś na żywca pooglądać :lol:

Bo u nas już cieplutko, piec odpalony, 20 stopni, można se brudne łapska w cieplutkiej wodzie umyć :lol: Mówię Co zajebiste uczucie :lol: :lol: :lol:

Co do tego brodzika, to faktycznie bardzo ładnie wyszedł naszemu kafelkarzowi - każdy kamyczek osobno układał :) Musieliśmy tak zrobić bo tam nisko jest i kabina ze zwykłym brodzikiem by się po prostu nie zmieściła :roll:

Marysiu - pytaj o wszystko, jak tylko będę mogła to chętnie pomogę :)

Przykro mi z powodu Twojej siostry :( Trzymam kciuki za nią i dużo zdrówka życzę... Tobie uśmiechu i dzięki za pozdrówki :lol:

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobry wieczór :D

Kasiu, z niecierpliwością czekam na zdjęcia ukończonego brodzika.

Zapowiada się ciekawie :D

Jak tam Piotruś? Zaklimatyzował się w przedszkolu?

Monika

Hej Moniczka :)

Łazienka na górze zafugowana, został jeszcze tylko brodzik - dzisiaj wkleję cosik :lol:

Pietruszka w przedszkolu ku mojemu ogromnemu zdziwieniu zaklimatyzował się bardzo szybko. Przez pierwszych 6 dni odbierałam go po obiadku czyli po 12.

Potem sam spytał się mnie czy może leżakować :o :o :o

No i tak już zostało, że po obiadku idzie spać, a odbieram go około 14.30 po podwieczorku. Taka drzemka poobiednia na dzieci w tym wieku działa rewelacyjnie - jest wyspany, pogodny, uśmiechnięty :lol:

W ogóle bardzo lubi swoje Panie nauczycielki, z wzajemnością :lol:

Codziennie mówi nam jakiś wierszyk, którego się nauczył i widzę po miesiącu, ze bardzo się zmienił. Oczywiście na korzyść - jest bardziej otwarty, zdyscyplinowany i taki słodziutki :roll:

Jestem z niego bardzo dumna :lol:

Pozdróweczki, kasia

Gratuluję sukcesu w oswajaniu przedszkola!!! To mas zteraz trochę oddechu - pół dnia z jednym maluchem - wakacje po prostu :wink:

Mój Jaś przyzwyczjał się do przedszkola przez cały pierwszy rok - jak zaczynało być O.K. to chorował i potem znowu był płacz przy wychodzeniu z domu :roll:

Jeszcze raz napiszę, że masz kapitalna kuchnię! a blat to chcę taki sam, natychmiast!!! :wink: Kasiu, powiedz mi jakie są wymiary Twojej belki oświetleniowej nad blatem. U Ciebie to proporcjonalnie wygląda, a ja zgaduję bo nie mam punktów odniesienia obecnie... Będę bardzo wdzięczna za pomoc :D

Kasiu,

ja jestem zdania, że przedszkole to jedna z najlepszych rzeczy, które wymyślono dla dzieci. Dzieci diametralnie się zmieniają w przedszkolu i to na korzyść. Ja nie wyobrażam sobie, żebym nie posyłała swojego syna do przedszkola.

A na zdjecia brodzika czekam z niecierpliwością :D

buziaki

Gratuluję sukcesu w oswajaniu przedszkola!!! To mas zteraz trochę oddechu - pół dnia z jednym maluchem - wakacje po prostu :wink:

Mój Jaś przyzwyczjał się do przedszkola przez cały pierwszy rok - jak zaczynało być O.K. to chorował i potem znowu był płacz przy wychodzeniu z domu :roll:

Jeszcze raz napiszę, że masz kapitalna kuchnię! a blat to chcę taki sam, natychmiast!!! :wink: Kasiu, powiedz mi jakie są wymiary Twojej belki oświetleniowej nad blatem. U Ciebie to proporcjonalnie wygląda, a ja zgaduję bo nie mam punktów odniesienia obecnie... Będę bardzo wdzięczna za pomoc :D

Cześć Reniu :)

Lżej się zrobiło na pewno :lol: tym bardziej, że odkąd Piotrek chodzi do przedszkola to Zosia śpi rano 1,5 - 2 godziny (wcześniej spała po 30 minut :o )

Odpukać na razie nie choruje, pierwszy atak grypy w przedszkolu przeszedł tylko z lekkim katarem. Nie wiem czy to działa, ale dawałam mu przez pierwszy miesiąc taki syrop Ceruvit Junior :roll:

Belka w kuchni ma wysokość 24cm a głębokość 61. Wysokość dopasowałam do okapu (żeby się zmieścił), a głębokość do blatu :)

Cieszę się, że kuchnia Ci się podoba :lol:

Blat faktycznie w rzeczywistości jest odlot :lol:

Pozdrawiam kasia

Kasiu,

ja jestem zdania, że przedszkole to jedna z najlepszych rzeczy, które wymyślono dla dzieci. Dzieci diametralnie się zmieniają w przedszkolu i to na korzyść. Ja nie wyobrażam sobie, żebym nie posyłała swojego syna do przedszkola.

buziaki

Też jestem tego samego zdania :)

W przedszkolu Piotrka za tydzień jest "święto ziemniaka" - grilowanie, konkursy, piosenki, itd. Będziemy przygotowywać pracę "Jedz zdrowo". No i oczywiście mam nadzieję, że wygramy :wink: Pracę mają przygotować dzieci z rodzicami :lol:

Już nie mogę doczekać się soboty, jak sobie wszyscy siądziemy i razem coś wykombinujemy...

Już ogłasiłam WEEKEND BEZ BUDOWY

Pozdróweczki, kasia

Kasiu! Domek robi się coraz piękniejszy!!! Podgladam Was od początku i jestem zachwycona!!! A kuchnia po prostu powaliła mnie!!! Jest boska!!! Koza też i kolorek w kuchni!!!! No super, super. Cudna z Was rodzinka !!!! Życzę udanego weekendu i oczywiście wygranej w konkursie !!!! :D :D :D

pozdrawiam!!!!

Ps. Moja Julka (4-latka) też chodzi od września do przedszkola i jest ogromnie szczęśliwa z tego powodu, a ja razem z nią :D

Kasiu,

buziaki

Też jestem tego samego zdania :)

W przedszkolu Piotrka za tydzień jest "święto ziemniaka" - grilowanie, konkursy, piosenki, itd. Będziemy przygotowywać pracę "Jedz zdrowo". No i oczywiście mam nadzieję, że wygramy :wink: Pracę mają przygotować dzieci z rodzicami :lol:

Już nie mogę doczekać się soboty, jak sobie wszyscy siądziemy i razem coś wykombinujemy...

Już ogłasiłam WEEKEND BEZ BUDOWY

Pozdróweczki, kasia

Ale na fotorelację WEEKENDU BEZ BUDOWY to chyba możemy liczyć :D

I mocno trzymam kciuki za wygraną :D

Kasiu! Domek robi się coraz piękniejszy!!! Podgladam Was od początku i jestem zachwycona!!! A kuchnia po prostu powaliła mnie!!! Jest boska!!! Koza też i kolorek w kuchni!!!! No super, super. Cudna z Was rodzinka !!!! Życzę udanego weekendu i oczywiście wygranej w konkursie !!!! :D :D :D

pozdrawiam!!!!

Ps. Moja Julka (4-latka) też chodzi od września do przedszkola i jest ogromnie szczęśliwa z tego powodu, a ja razem z nią :D

Witaj Nelli Sza :lol:

Dzięki za komplementy na temat naszej chałupki :wink:

Też mi się coraz bardziej podoba, a sama myśl o tym, że najpóźniej za 28 dni będziemy tam już mieszkać, sprawia, że dreszcze przechodzą mi po plecach :lol:

Zerknęłam na Waszego szkieletowaca - super tempo i oryginalny sposób budowy :)

Co do przedszkola to również jestem przeszczęśliwa, widząc jak Piotrek sobie radzi. Po prostu dumna mamuśka jestem :lol:

Pozdrawiam, kasia

Witam, chciałam się spytać czy pod takim prysznicem potrzebny jest jakiś specjalny odpływ i pod jakim kątem zrobiony jest spad do odpływu wody? Z niecierpliwością czekam na dalsze zdjęcia prysznica.

WitajTerry :lol:

Nie jest potrzebny specjalny odpływ, tylko syfon w naszym przypadku (mamy nisko - tam gdzie jest kabina wysokość wynosi 195cm) jest płytszy niż standardowy :roll: Nie wiem dokładnie ile stopni ma ten spad, ale chodzi generalnie o to, żeby woda swobodnie do kratki spływała i to w sumie jest najważniejsze :roll:

Jutro wkleję fotki :)

Pozdrawiam, kasia

Witam

A ja chciałbym sietak troszkę cofnąć do podbitki.

Za niedługo muszę sięwziąść za nią i nie wiem za bardzo czym to malować ?

Jak to wyglądało u Was ?

Wdzę jakis taki połysk dobrze widzę ? bo często ludzie malują jakąś taką matową farbą i po kilku latach albo nawet wczesniej płowieje to i nadaje siedo ponownego malowania a tego chcę uniknąć

podpowiesz coś ?

Hej Łukasz :)

Nasze deski najpierw były malowane bezbarwnym podkładem impregnującym i raz Sadolinem Extra - kolor Pinia. Po zamontowaniu podbitki jeszcze raz przejechali wszystkie deski kolorem Pinia :lol:

Podobno dobrym preparatem do drewna jest również Farba Bondex (dostępna w Castoramie).

Podbitka nadal jest błyszcząca :lol:

Pozdróweczki, kasia

Hej Łukasz :)

Nasze deski najpierw były malowane bezbarwnym podkładem impregnującym i raz Sadolinem Extra - kolor Pinia. Po zamontowaniu podbitki jeszcze raz przejechali wszystkie deski kolorem Pinia :lol:

Podobno dobrym preparatem do drewna jest również Farba Bondex (dostępna w Castoramie).

Podbitka nadal jest błyszcząca :lol:

Pozdróweczki, kasia

a jak ceowo wyglądało to ? duzo tej farby poszło Wam ?

acha i co z tym połyskiem jest czy tylko mi się tak wydaje ?

a jak ceowo wyglądało to ? duzo tej farby poszło Wam ?

acha i co z tym połyskiem jest czy tylko mi się tak wydaje ?

Nie wiem ile poszło nam tej farby, bo tym zajmowała się ekipa od ocieplenia. Oni malowali i montowali podbitkę przy okazji prac ociepleniowych :)

Za montaż podbitki z trzykrotnym malowaniem za m2 płaciliśmy 53zł.

Razem wyszło nam 3550 :roll:

Grubość desek 21mm

Połysk jest nadal - dzisiaj jeszcze się upewnię :roll:

Nie wiem ile poszło nam tej farby, bo tym zajmowała się ekipa od ocieplenia. Oni malowali i montowali podbitkę przy okazji prac ociepleniowych :)

Za montaż podbitki z trzykrotnym malowaniem za m2 płaciliśmy 53zł.

Razem wyszło nam 3550 :roll:

Grubość desek 21mm

Połysk jest nadal - dzisiaj jeszcze się upewnię :roll:

dzięki za info :D :D

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Zdjęcia lampy specjalnie dla Moni :lol:

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/3/2/8/37103296_d.jpg

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/3/4/9/37103297_d.jpg

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/5/7/5/37103298_d.jpg

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/7/0/7/37103299_d.jpg

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/p/9/4/4/37103300_d.jpg

W rzeczywistości lepiej się prezentuje niż na zdjęciach :roll:

gdzie taka piekna lampe można dostac, no i oczywiscie za ile?

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik64359.htm