Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przejrzałam na oczy i na 100% będziemy mieli betonowe schody.

Drewniane (mam na myśli takie lekkie, prześwitowe) nie wchodzą w grę, bo przecież w projekcie schody są nad pomieszczeniem gospodarczym. Ale ze mnie gapa :oops: :oops: :oops:

Drewniane to mogłyby być w Barwnym...

I przy okazji wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Wszystkim tu zaglądającym i nie tylko życzę dużo radości, miłości oraz sprawnego i super przyjemnego budowania naszych wymarzonych domków...

Pozdrawiam kasia

Hihi no to sprawa schodów się rozwiązała :D

Dziekuję za życzenia i życzę Wam żebyście następne święta spędziali już we własnym nowym domku :D

Razem jakoś "zbudujemy" ten domek :D :D

Dzięki Romek za życzenia. Boże Narodzenie to jak bardzo dobrze pójdzie :wink: , ale Wielkanoc 2008 to na pewno już w naszym nowym domku będziemy spędzać.

A jak Tobie udała się Wigilia? Zdążyłeś ze wszystkim? Miałeś mieć całą rodzinkę u siebie.

Jakiś czas temu pisałeś, że chcesz urządzić kuchnię. Udało się przed Świętami?

Jak znajdziesz chwilkę to wklej kilka nowych fotek z Twoich wnętrz... :lol:

Pozdrawiam kasia

Kasiu szambo nie jest takie złe.

Ja też stałem przed podobnym problemem.W mojej gminie na kanalizację nie ma na razie szans więc pozostało nam szambo. Wiadomo że nie jest to tak wygodne jak kanalizacja ale da sie to jakoś przeżyć.

My sie zdecydowalismy na szambo betonowe 9m3. Na razie przy dwóch mieszkających osobach wywozimy szambo raz na 3 tygodnie.

Jedyny problem jest to , że raz na te 3 tygodnie trzeba zajrzeć do szamba i sprawdzić czy trzeba już opróżniać.Niezłą inchalację się wtedy ma :D :D

Oczywiście ta "przyjemność" spadła na mnie :cry: :evil:

I gdzie tu jest sprawiedliwość....

Podoba mi się nowe zdjęcie :D :D :D

:oops: :oops: :oops:

witam w nowym roku! mam nadzieje że uda wam się zrobić, spędzić swięta wielkanocne już w domu - mnie się teraz udało! była cudnie :)

Jak wszystko dobrze pójdzie, to może i Wigilię spędzimy u siebie?

Stan surowy zamknięty powinien być zrobiony około sierpnia-września.

Może się uda?

O rany moje pragnienie zamieszaknia we własnym domu zaczyna nabierać takiej mocy, że nie wiem co będzie dalej.

Mąż mi mówi, że jestem w gorącej wodzie kąpana. :x

On tego nie rozumie, a może rozumie tylko nie potrafi tego wyrazić :roll:

Mam świadomość tego, że mając w ręku projekt, to tylko kwestia czasu kiedy zamieszkamy w naszym domku,

Wszystko zależy od urzędów i ekipy, która mam nadzieję nie nawali.

Mieliśmy trochę zawirowań z tą drogą, może teraz wszystko dobrze pójdzie.

Czekam na razie na mapkę, na której architekt usytuuje nasz dom - podobno ma być w połowie stycznia.

Czy to nie dziwne? Jeszcze nie mam pozwolenia na budowę a już dokładnie wiem jak będzie wyglądać moja kuchnia, salon, pokój Piotrka.

W sumie to nie wiem czy to normalne, bo moje życie na dzień dzisiejszy kręci się wokół budowy - a przecież jeszcze nawet nie wbiliśmy pierwszej łopaty... :o :o :o

Pozdrawiam kasia

Kasiu szambo nie jest takie złe.

Ja też stałem przed podobnym problemem.W mojej gminie na kanalizację nie ma na razie szans więc pozostało nam szambo. Wiadomo że nie jest to tak wygodne jak kanalizacja ale da sie to jakoś przeżyć.

My sie zdecydowalismy na szambo betonowe 9m3. Na razie przy dwóch mieszkających osobach wywozimy szambo raz na 3 tygodnie.

Jedyny problem jest to , że raz na te 3 tygodnie trzeba zajrzeć do szamba i sprawdzić czy trzeba już opróżniać.Niezłą inchalację się wtedy ma :D :D

Oczywiście ta "przyjemność" spadła na mnie :cry: :evil:

I gdzie tu jest sprawiedliwość....

Raz na 3 tygodnie???

Rany to strasznie często...

A ile się płaci? Mój tata mówi, że 120zł za jedno wywiezienie. Coś nie chce mi się wierzyć...

O kurcze

rzeczywiście to by wyszło troche często.

Źle się wyraziłem. Znalazłem na wsi jednego pana który jeżdzi tutaj traktorem z taką wielką beczką i świadczy usługi wywozu szamba. Tylko że w tę beczkę wchodzi 5m3. Tak więc raz na 3 tyg nie wywozi pełnego szamaba tylko 5m3 :D

Płace za to 30zł :D - netto

Czesc Kasienko!

wszystkiego najlepszego w nowym 2007 roku!

Z tym czytaniem to czasem mam już dość, są rzeczy które kompletnie do mnie nie docierają, ale jak sie w danym temacie nie rozeznam to nie moge sobie znalezc miejsca. Małżonek mnie czasem próbuje przystopować, i wkurza sie że chce się doktoryzować z każdego tematu. A najbardziej na tym cierpią dzieciaczki, bo mama ciągle coś czyta.

No to życzę WAM i sobie :lol: Bożego Narodzenia 2007 w nowym domku

Czesc Kasienko!

wszystkiego najlepszego w nowym 2007 roku!

Z tym czytaniem to czasem mam już dość, są rzeczy które kompletnie do mnie nie docierają, ale jak sie w danym temacie nie rozeznam to nie moge sobie znalezc miejsca. Małżonek mnie czasem próbuje przystopować, i wkurza sie że chce się doktoryzować z każdego tematu. A najbardziej na tym cierpią dzieciaczki, bo mama ciągle coś czyta.

No to życzę WAM i sobie :lol: Bożego Narodzenia 2007 w nowym domku

Witaj Malmuc!

Tobie też życzę wytrwałości i dużo dużo cierpliwości.

Ogólnie to wszystkiego najlepszego w tym Nowym Roku, a przede wszystkim dużo miłości i zrozumienia...

A z tym, że mama ciągle coś czyta to czasem mam już wyrzuty sumienia. W sumie to się staram nie siedzieć na forum jak Piotrek nie śpi. Ale nie zawsze mi to wychodzi :roll:

Pozdrawiam cię cieplutko

kasia

Serdecznie pozdrawiam wszystkich "Barwniaków" i innych miłośników architektonicznej twórczości Przemysława Biryły. Od dawna z zainteresowaniem śledzę ten temat i kilka innych, ale sam dotychczas się nie udzielałem.

Życzę Wam wszystkim spełnienia budowlanych marzeń w tym roku.

P.S.

Widzę, że Kasia W. z Nowym Rokiem zdecydowała się na samodzielne redagowanie swojego "serwisu". Stąd nieobecność Piotrusia na zdjęciu... :D

My też jesteśmy z Bielska. Już mamy domek gotowy i mieszkamy od września 2006. Jest super - polecamy budowę i trzymamy kciuki.

Przemek

Cześć Przemek!!!

Dzięki za trzymanie kciuków. Ja już nie mogę się doczekać samego rozpoczęcia budowy...

Twój domek jest zapisany w "ulubionych" w moim kompie. :) :) :)

Pozwolę sobie "odgapić" sporo rzeczy, które widziałam u ciebie.

Ogólnie to ślicznie wszystko urządziłeś. Kominek, podłoga w salonie, schody...itd. Wszystko, wszystko mi się podoba... :)

A tak poza tym, jeśli mogę, to gdzie wybudowałeś swój domek?

Pozdrawiam kasia