Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KAsiu piękne zdjęcia :D :D :D :D

Normalnie tak mi się podoba że nie wiem :D :D :D

:lol: :lol: :lol:

No bardzo się cieszę, że nasze stare sofy zyskały takie uznanie wśród was :wink: :lol:

A tak na poważnie to czasem wystarczy jakaś narzutka, dodatkowa poduszka, ładna lampka i z nieciekawego, starego mebla robi się całkiem fajny wypoczynek :wink: :lol:

Pozdróweczki dla wszystkich dzieci :lol:

dziękuję pięknie i wzajemnie :D :D :D

kasiu, gratuluję pierwszych kroczków. Mój Olek od ponad 2 miesięcy już zasuwa więc w zupełności rozumiem jak to jest mieć urwanie głowy z latającym szkrabem.

Domek jest super, strasznie zazdroszczę. Jest przytulnie i ciepło, dlatego wybrałam skrzata, bo myślę że małe domki też mają swój urok.

kasiu, gratuluję pierwszych kroczków. Mój Olek od ponad 2 miesięcy już zasuwa więc w zupełności rozumiem jak to jest mieć urwanie głowy z latającym szkrabem.

Domek jest super, strasznie zazdroszczę. Jest przytulnie i ciepło, dlatego wybrałam skrzata, bo myślę że małe domki też mają swój urok.

Olek szybki jest :o :o :o

Tym bardziej, że podobno chłopcy to leniuszki :wink: :lol:

Z Zosią raczej problemów nie mam :roll:

Nie rozbiła żadnej bombki - jedynie to z pomarańczek i cytryn, które wisiały na dole choinki to wyssała wszystkie soki :lol:

Ziemi z doniczek nie wyciąga - Piotrek w jej wieku robił to nagminnie :lol:

Jedynie te schody, ale z nimi już sobie poradziliśmy....

Dzisiaj odkryła szczotkę do kibelka :-? beeeee......mam nadzieję, że do jutra zapomni o niej :wink: :lol:

Marta pamiętaj, że ten domek wcale nie jest mały :roll:

Z garażem to 155m2 nie licząc skosów, czyli powierzchni po podłodze....

Jest wystarczający dla 4-osobowej rodzinki, aczkolwiek Ci którzy podpiwniczyli Skrzata myślę, że nie żałują.....

Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Twoich chłopaków :wink: :lol:

Lecę w końcu poczytać co tam u innych słychać :roll:

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Zaczęliśmy myśleć o drzwiach do pokoi na poddaszu :roll:

Takie wzory mamy upatrzone:

http://www.classen.pl/www/pliki_graficzne/a_drzwi/ariadna/ariadna.jpg

http://www.classen.pl/www/pliki_graficzne/a_drzwi/latona/latona.jpg

http://www.classen.pl/www/pliki_graficzne/a_drzwi/malaga/aranzacja.jpg

Mnie osobiście podoba się wersja 2, kolor albo ciemny jak na zdjęciu, albo taki jasny klon.

Powiem tylko, że to niezła jazda wykańczać dom mając trzyletniego łobuza i małego trzymiesięcznego człowieczka, który spożywa pokarmy co 2,5 godziny :wink:

Dlatego, żeby nie zwariować i nie zamęczyć się nawzajem musimy wybierać w miarę sprawnie i szybko. Nie możemy sobie jeździć w 20 miejsc i oglądać i porównywać, bo wtedy dopiero robi się mętlik w głowie :roll:

Po prostu jak się nam coś podoba i jest w przystępnej cenie to brać i z głowy :wink:

a ja zamówiłam porta nova 5.5 czyli wzór ostatni kolorek orzech 4

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik83112.htm

Kasiu w taki mróz wychodzisz z dziecmi na spacer?????

Nie jest trochę za zimno????

Oglądnąłem sobie Wasze stare mieszkanko i muszę powiedzieć że mimo małych powierzchni wszystko fajnie rozwiązaliście i wszystko się mieściło

JAk patrze na te drzwi.....dobrze że już takich się nie wstawia :lol: :lol: :lol:

Mam pytanie o kwiatki w łazience - one są prawdziwe??? :o :o :o

Trzymały się w łazience????????

Kasiu

świetnie porównanie :D Jak się mieszka w domu to niewyobrażalne wydaje się, ze można było pomieścic się w takim mieszkanku :D

Miłego spacerku :D

Chociaz już pewnie wróciliście :roll:

No dokładnie :lol: :lol: :lol:

Ale i tak mam wielki sentyment do tego mieszkania :roll:

Spacerek zaliczony, trochę nam w drodze powrotnej przypiź......ło :wink:

Pozdrawiam, kasia

Kasiu w taki mróz wychodzisz z dziecmi na spacer?????

Nie jest trochę za zimno????

Oglądnąłem sobie Wasze stare mieszkanko i muszę powiedzieć że mimo małych powierzchni wszystko fajnie rozwiązaliście i wszystko się mieściło

JAk patrze na te drzwi.....dobrze że już takich się nie wstawia :lol: :lol: :lol:

Mam pytanie o kwiatki w łazience - one są prawdziwe??? :o :o :o

Trzymały się w łazience????????

Hej Romek :)

U nas wczoraj było tylko -3 stopnie jak wychodziłam, świeciło słońce i było bardzo przyjemnie :) Trochę zmarzły nam tyłki w drodze powrotnej, ale dałyśmy radę :wink:

Co do mrozów, to Piotruś przez całą swoją pierwszą zimę (a miał wtedy ponad pół roku) spał w dzień przy 10-sto stopniowych mrozach w wózku na balkonie.... Chłopak się tak zahartował, że do dzisiaj nie choruje :lol:

Są różne opinie na ten temat....

Ja jestem zwolenniczką spacerowania i jak najczęstszego przebywania na świeżym powietrzu. Oczywiście dziecko trzeba odpowiednio ubrać i nasmarować buźkę tłustym kremem :lol:

Drzwi masakra - z tego co wiem nowi właściciele wymienili je w pierwszej kolejności :lol:

Kwiatek jak najbardziej prawdziwy - aloes - z tym, że jak widać na zdjęciach dla celów sprzedażowych :wink: krążył po całym mieszkaniu jak były pstrykane fotki....

Może to dzięki niemu tak szybko sprzedaliśmy mieszkanie - w równe dwa tygodnie od ogłoszenia - podobno to bardzo szybko :lol: :lol: :lol:

Pozdróweczki, kasia

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

mogłabym prosić o zdjęcie elewacji?

Zakładam, że macie już wykończoną? Mam podoboną kolorystyke dachu, białe okna, zastanawiamy się na d kolorem drzwi bo nie mamy ani kawałka drewnianego elementu, do którego mogłyby nawiązywac inne niż białe i 0 wizji koloru tynku zewnętrznego.

Pozdrawiam:)

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik81692.htm

Witaj Kasiu - jak byłam w sobote na budowie , to zadrościłam dzieciakom jak zjeżdzały na sankach i było im chyba ciepło.. Fajne są w naszych stronach górki. Mróz faktycznie trzyma , no może dzisiaj jest już trochę cieplej.

Ja bym już też chciała wiosnę, po piewsze że bedzie dzień dłuzszy i cieplej , a związku z tym bedzie można wykańczać domek. Kasiu chyba faktycznie w dobrej chwili sprzedawałas mieszkanie ,że tak szybko Ci poszło . Ja myślę też dać ogłoszenie o sprzedaż mojego , chociaż koleżanka dała już wczesniej i brak zainteresowania .Jedynie zgłaszają się posrednicy z biur nieruchomościami.

Kasiu może ja teraz też żałuję ,że nie zrobiliśmy piwnic , aż sie samo prosiło.

No trudno cieszyć sie trzeba z tego co sie ma.

Kasiu podałaś kiedyś telefon do pana od układania kafli i od malowania.

Czy nadal ich polecasz ? Muszę już sie oglądać za fachowcami od wykończeń.

Pozdrawiam całą rodzinkę