kasia w 24.03.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Kasiu, Zdaje się, że jako pierwsza w na FM robiłaś świadectwo energetyczne dla Skrzata. Napisz proszę jakie wartości uzyskałaś. Pewnie inni skrzatowcy też są ciekawi. Pozdrawiam Hej Bungo Wyszło tak Zapotrzebowanie na nieodnawialną energię pierwotną EP (charakterystyka energetyczna budynku określana jest na podstawie porównania jednostkowej ilości nieodnawialnej energii pierwotnej EP niezbędnej dla zaspokojenia potrzeb energetycznych budynku w zakresie ogrzewania, chłodzenia, wentylacji i ciepłej wody użytkowej z odpowiednią wartością referencyjną) - według wymagań WT 2008 - 153,8kWh/(m2rok) - budynek oceniany - 150,1kWh/(m2rok) Zapotrzebowanie na energię końcową EK - 131,3kWh/(m2rok) To chyba najważniejsze wartości z tego całego świadectwa pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 24.03.2009 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Kasiu dziekuje za odpowiedż co do drzwi. Zły nastrój chyba wszystkich przygniata , chyba to za sprawa tej kiepskiej pogody . Miejmy nadzieje ,że to sie szybko zmieni i słońce polepszy nam nastrój. Dzieci tez bedą wolały przebywac na podwórku niz w domu. Kasiu bedzie coraz lepiej , trzymaj głowe do góry. Ja jak sobie przypomne , kiedy moje dzieci miały te latka co Twoje , tez nie było mi zbyt wesoło . Byłam wtedy sama ,bo mąz był poza krajem , wiec wszystkie obowiązki były na mnie. Teraz juz sie z tego śmieje , sa za to inne problemy powazniejsze . Oby było zdrowie i praca i zgoda w rodzinie , to bedzie super. tego sobie i Wam życze .całuski pa Dzięki Marysiu za dobre słowo Już mi trochę lepiej, bo podobno od przyszłego tygodnia WIOSNA!!!!!!!!!! pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 24.03.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Kasiu, Aby do wiosny!!! Z pierwszymi promieniami słońca zły nastrój uleci w dal... Siedzę teraz w domu z chorym Jasiem i też mi niewesoło, ale za to jak dobrze być bezrobotnym... mogę sama zająć się dzieckiem, a nie sciągać jedną bądź drugą babcię. Z mojego punktu widzenia fakt, iż zostaniesz z dziećmi, aż do przedszkola to prawdziwe dobrodziejstwo. Przynajmniej nie będziesz wyrzucać sobie, że coś przegapiłaś. A na rutynę domową pomagają tylko wyjazdy. Niestety nie mieliśmy wakacji zimowych i też już to odczuwamy. Teraz wydaje mi się, że co chwila sprzątam, gotuję, a zmywarka chodzi non stop. Oczywiście to tylko złudzenie, po prostu jak wpadałam po pracy to robiłam to szybko, nie zastanawiając się, który to raz w tym tygodniu Czy można prosić jeszcze o nowe zdjęcia kuchni? Szczególnie przepięknego blatu tuż przy białej zabudowie. Zastanawiam się nad białą kuchnią z blatem podobnym do Twojego i chętnie zobaczę nowe ujęcia Twojej kuchni I jeszcze gdybyś mogła mi napisać co to za białe płytki nad blatem i jaki model zlewu - bo też bardzo mi się podoba. Czy otwór w blacie jest wycięty tylko pod komory czy też pod ociekacz? Jest jakieś zbrojenie tych wąskich elementów obok zlewu i płyty? Przepraszam, że tak cię męcze pytaniami, ale Twoja kuchnia to jedna z moich ulubionych Hej Reniu Zrobiłam kilka zdjęć wczoraj, więc zaraz postaram się je wkleić do dziennika Nie pamiętam tych nazwy tych płytek, ale jakby Ci bardzo zależało to mogę poszukać w papierach Otwór w blacie jest wycięty pod cały zlew z ociekaczem, poszukam jak nazywa się ten model, bo uciekło mi z głowy Na tych wąskich elementach obok zlewu i płyty jest zbrojenie, bo inaczej mógłby blat popękać Widziałam Reniu jak u Ciebie pięknie się robi, kominek cuudo, parapety też Obiecuję w wolnej chwili nadrobić zaległości forumowe pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 24.03.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Dzięki Kasiu, Dalej nie podoba mi się idea wyrzucenia pieniędzy w błoto... tym bardziej, że jak widać budynek trzyma się w normie więc moim zdaniem wystarczyłoby ocenić projekt i zadeklarować, że zbudowało się zgodnie z nimi. Wrzuć może te dane także do tematu Skrzatowców bo pewnie też są ciekawi. Kiedy wrzucisz kolejne przed i po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 25.03.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Kasiu jeszcze musimy pare dni poczekac na ocieplenie i bedziee fajnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.03.2009 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Dzięki Kasiu, Dalej nie podoba mi się idea wyrzucenia pieniędzy w błoto... tym bardziej, że jak widać budynek trzyma się w normie więc moim zdaniem wystarczyłoby ocenić projekt i zadeklarować, że zbudowało się zgodnie z nimi. Wrzuć może te dane także do tematu Skrzatowców bo pewnie też są ciekawi. Kiedy wrzucisz kolejne przed i po? hejka, wrzuciłam do wątku o Skrzacie nasze wartości ze ŚE już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła pokazać "before - after" naszego ogródka i całej reszty dookoła domu pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.03.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Kasiu jeszcze musimy pare dni poczekac na ocieplenie i bedziee fajnie pozdrawiam byle do soboty zapowiadają 10 stopni!!!!!! buźka, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.03.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Kasiu, Bardzo dziękuję za zdjęcia specjalnie dla mnie Obejrzałam wszystko dokładnie i mogę tylko powtórzyć, że jest to jedna z najładniejszych oglądanych przeze mnie kuchni na forum - wszystko jest harmonijnie dopasowane, proste i wygodne. Granitowy blat jest przepiękny i nie wyobrażam sobie, ze mógłby być inny blat do Twojej kuchni. Na tych zdjęciach wyraźniej widać płytki nad blatem - są chyba trochę kremowe, prawda? Nie będę Cię męczyć szukaniem nazwy, chyba, że Ci się przypomni. Na razie nie robię płytek w kuchni. Musimy zrobić wszystko co konieczne do przeprowadzki, ozdobniki będą jak znajdę pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 26.03.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Hejka:) Oczywiście kuchnia genialna!!! Jak reszta domku :) Z przyjemnością ponapawam się tymi widokami naocznie Do poniedziałkowego popołudnia zostało niecale 4 dni pozdróweczki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 28.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Hej Kasiu. Jestem nowym bywalcem na forach o Skrzatach. A po przeczytaniu twojego dziennika i obejrzeniu zdjęć zdecydowalam się na budowę skrzata. Twój dom jest zachwycający!!!!!!!! Mam pytanie, czy coś byś zmieniła w swoim domku? Czy co ci nie pasuje? Pytam, pod kątem mojego budowania, może warto coś zmienić odrazu, żeby się potem nie denerwować. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 31.03.2009 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Kasiu, Bardzo dziękuję za zdjęcia specjalnie dla mnie Obejrzałam wszystko dokładnie i mogę tylko powtórzyć, że jest to jedna z najładniejszych oglądanych przeze mnie kuchni na forum - wszystko jest harmonijnie dopasowane, proste i wygodne. Granitowy blat jest przepiękny i nie wyobrażam sobie, ze mógłby być inny blat do Twojej kuchni. Na tych zdjęciach wyraźniej widać płytki nad blatem - są chyba trochę kremowe, prawda? Nie będę Cię męczyć szukaniem nazwy, chyba, że Ci się przypomni. Na razie nie robię płytek w kuchni. Musimy zrobić wszystko co konieczne do przeprowadzki, ozdobniki będą jak znajdę pracę Reniu ślicznie dziękuję za bardzo miłe zdanie o naszej kuchni Masz rację kuchnia jest prosta i bardzo wygodna Największym plusem jest to, że sprząta się ją w mig Pewnie to zasługa układu no i koloru frontów. Uwielbiam gotować w mojej nowej kuchni - i w naszym przypadku jest ona sercem domu!!!!! Płytki nad blatem są bardzo jasne, takie beżowo-kremowe Trzymam kciuki żebyś znalazła jakąś fajną, ciekawą pracę pozdróweczki, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 31.03.2009 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Hejka:) Oczywiście kuchnia genialna!!! Jak reszta domku :) Z przyjemnością ponapawam się tymi widokami naocznie Do poniedziałkowego popołudnia zostało niecale 4 dni pozdróweczki M. buziaczki - wpadajcie znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 31.03.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Halo Kasiu, napisz jak ci się użytkuje nowe królestwo, czy coś byś zmieniła? czy wszysko jest idealnie? Jeszcze raz j Ania [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 31.03.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 hello wszystkim którzy tu zaglądają uprzejmie wszystkim zainteresowanym donoszę, że na własne oczy oglądałam wczoraj krecikową chatkę i to jest...szok!!!! Muszę, Kasiu, wybacz, ale muszę to powiedzieć, bo coś potężnego od środka mnie rozpiera!!!! Słuchajcie, nie wiem jak ona to robi z tymi fotkami domu, ale po prostu mydli nam tu oczy i tyle. W realu człowiek na widok tego zajebistego cudeńka po prostu z klapek wyskakuje, z krzesła spada ( z wrażenia oczywiście ) i gały niemożliwie wytrzeszcza ( to z z zachwytu )Wszystko jest absolutnie piękne i cudowne. Nie ma tu tyle miejsca aby wszystko wymienić, podam tylko pare przykładów: -domek wcale nie jest domek tylko fajna duża hacjenda -pomieszczenia są jasne i przestronne - z zewnątrz domek jest zajebiście zgrabniutki i proporcjonalny - kolory ścian są wysmakowane, ciekawe, nasycone - ani nie za mdłe ani nie za ostre - łazienka rzuca na kolana, ale o tym kiedyś chyba już mówiłam - kuchnia elegancka, czyściutka, funkcjonalna i ciepła - pokoje na poddaszu są przestronne, ściana kolankowa ma 93 cm - idealna żeby postawić komódki, sprzęty, biurka i takie tam, a jednocześnie nadal, mieć skosy, które dają przestrzeń albo wiele możliwości zabudowy, jak kto woli - drzwi wejściowe i wewnętrzne są CUDNE - domek ma fajne oświetlenie, lampy sa piękne - taras jest wielki i zapowiada się naprawdę obiecująco - mebelki i szafy - wszystko jest super Jedyne co wyglada tak ffajnie w realu jak na zdjęciach to schody. Dzieło sztuki. Chociaż... na zdjęciu nie widać bosko wyciętej balustrady. to trzeba poczuc pod dłonią No, to tyle ja jestem zakochana w tym domku na amen i choćby to miała być ostatnia rzecz jaką w życiu zrobię to też podobny będę mieć Kasia, Łukasz - dokonaliscie naprawdę rzeczy wielkiej: zbudowaliście i urzadziliscie przepiękny dom. Dziękuję bardzo za możliwość zobaczenia go, oraz za pomoc, wszystkie rady, wsparcie i życzliwość Buziaki Sopelkiewiczowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 31.03.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Hej Kasiu. Jestem nowym bywalcem na forach o Skrzatach. A po przeczytaniu twojego dziennika i obejrzeniu zdjęć zdecydowalam się na budowę skrzata. Twój dom jest zachwycający!!!!!!!! Mam pytanie, czy coś byś zmieniła w swoim domku? Czy co ci nie pasuje? Pytam, pod kątem mojego budowania, może warto coś zmienić odrazu, żeby się potem nie denerwować. Pozdrawiam Ania Halo Kasiu, napisz jak ci się użytkuje nowe królestwo, czy coś byś zmieniła? czy wszysko jest idealnie? Jeszcze raz j Ania [/u] Witaj Aniu Bardzo przepraszam, ale jak po południu dorwałam się do kompa to po napisaniu dwóch postów przyjechała babka od kostki i już nic nie zdążyłam naskrobać Po poście Magduśki to normalnie aż się zarumieniłam z powodu tylu komplementów na temat naszego domku Co bym zmieniła. Na pewno zrobiłabym prysznic na dole, a wannę na górze. Jeśli budowałabym jeszcze raz to bardziej przemyślałabym sprawę piwnicy - fajnie byłoby mieć tyle przestrzeni "pod ziemią" Pozdrawiam i życzę szybkiej budowy kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 31.03.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 hello wszystkim którzy tu zaglądają uprzejmie wszystkim zainteresowanym donoszę, że na własne oczy oglądałam wczoraj krecikową chatkę i to jest...szok!!!! Muszę, Kasiu, wybacz, ale muszę to powiedzieć, bo coś potężnego od środka mnie rozpiera!!!! Słuchajcie, nie wiem jak ona to robi z tymi fotkami domu, ale po prostu mydli nam tu oczy i tyle. W realu człowiek na widok tego zajebistego cudeńka po prostu z klapek wyskakuje, z krzesła spada ( z wrażenia oczywiście ) i gały niemożliwie wytrzeszcza ( to z z zachwytu )Wszystko jest absolutnie piękne i cudowne. Nie ma tu tyle miejsca aby wszystko wymienić, podam tylko pare przykładów: -domek wcale nie jest domek tylko fajna duża hacjenda -pomieszczenia są jasne i przestronne - z zewnątrz domek jest zajebiście zgrabniutki i proporcjonalny - kolory ścian są wysmakowane, ciekawe, nasycone - ani nie za mdłe ani nie za ostre - łazienka rzuca na kolana, ale o tym kiedyś chyba już mówiłam - kuchnia elegancka, czyściutka, funkcjonalna i ciepła - pokoje na poddaszu są przestronne, ściana kolankowa ma 93 cm - idealna żeby postawić komódki, sprzęty, biurka i takie tam, a jednocześnie nadal, mieć skosy, które dają przestrzeń albo wiele możliwości zabudowy, jak kto woli - drzwi wejściowe i wewnętrzne są CUDNE - domek ma fajne oświetlenie, lampy sa piękne - taras jest wielki i zapowiada się naprawdę obiecująco - mebelki i szafy - wszystko jest super Jedyne co wyglada tak ffajnie w realu jak na zdjęciach to schody. Dzieło sztuki. Chociaż... na zdjęciu nie widać bosko wyciętej balustrady. to trzeba poczuc pod dłonią No, to tyle ja jestem zakochana w tym domku na amen i choćby to miała być ostatnia rzecz jaką w życiu zrobię to też podobny będę mieć Kasia, Łukasz - dokonaliscie naprawdę rzeczy wielkiej: zbudowaliście i urzadziliscie przepiękny dom. Dziękuję bardzo za możliwość zobaczenia go, oraz za pomoc, wszystkie rady, wsparcie i życzliwość Buziaki Sopelkiewiczowie Bardzo dziękuję za te wszystkie komplementy.... Czuję się zaszczycona i naprawdę nigdy nie usłyszałam tylu miłych i ciepłych słów na temat naszej krecikowej chatki Zapraszam znowu Piotrek był niepocieszony, że Dominik nie został u niego dłużej Buziaczki i jeszcze raz wielkie dzięki za miłe i bardzo budujące poniedziałkowe popołudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 01.04.2009 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Kasia Ty się tak nie ciesz z komplementowania domku , bo za 10 lat co drugi dom to będzie kopia waszego! każdy będzie chciał mieć takiego skrzaciaka jak wasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 02.04.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Kasia Ty się tak nie ciesz z komplementowania domku , bo za 10 lat co drugi dom to będzie kopia waszego! każdy będzie chciał mieć takiego skrzaciaka jak wasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.04.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/mi41_Lato_-_zdjecia_kalendarzowe_4959.jpg http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/zk5055_Laka_kwiatow_4957.jpg http://www.otofotki.pl/img7/obrazki/bw5777_Fotografie_bialych_kwiatkow_1888.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 O rany!!! Ale cuuudna wiosna!!!! A jakie piękne zdjęcia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts