GrzegorzJ. 25.08.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam. Mam taki mały problem, mogę kupić działkę z domem o wielkości 10x8m, ale w opłakanym stanie, dach się zawalił w latach 80 i tam nikt nic nie robił i strop drewniany również się zawalił, i tak sobie stoi rudera i straszy dokoła . Pytanie moje brzmi, czy mogę dom rozebrać do fundamentów i na tych samych fundamentach postawić nowy dom. Ta rudera ma nadany nr domu w gminie jest na planie zagospodarowania tereny czy jak to się nazywa, nie ma tylko żadnych mediów. Proszę o jakieś podpowiedzi w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 26.08.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Możesz. Wystarszy wystąpić z wnioskiem o pozwolenie na rozbiórkę starego domu a następnie na budowę nowego. Te stare fundamenty koniecznie powinien obejrzeć fachowiec. Mogą być w podobnym stanie jak reszta domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts