magmi 31.03.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 No właśnie, pytanie jak w tytule. Musimy w przesunąć kominek względem oryginalnego położenia w projekcie. Przy tej okjazji przesuwaja sie też drzwi balkonowe... W konsekwencji trzeba stworzyć nową koncepcję pokoju dziennego. W jakiej minimalnej odległości od kominka można postawić kanapy czy fotele, żeby siedzący na nich nie czuli się pieczeni żywcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 31.03.2003 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Chodzi mi o kominek zamknięty, z szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.03.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Zalezy jak mocno palisz. Ale okolo 1,5-2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 01.04.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Jak kominek pali sie srednio mocno (w wiekszosci tak jest) to wystarczy 1,5m. Jak rozpalisz go na fest to musisz miec przynajmniej 2,5m a najlepiej ponad 3. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goga 23.04.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 A są na to jakieś normy.Tzn.oddalenie przedmiotów palnych od kominka zamkniętego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 23.04.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Nie ma obawy jakieś 1,5- m od wkładu panuje tylko przyjemne ciepełko od którego się "absolutnie" nie przypieczesz. Inna sprawa, że mam układ rozproadzenia ciepła do innych pomieszczeń czyli ciepło nie jest akumulowne w jednym miejscu. W systemach bez rozprowadzenia sytuacja może być inna. Chciałbym dodać, że przyjemnie jest patrzeć na ogień w kominku z pewnej odległości..... jakieś 3 m to minimum takiego komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.04.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Bok naszego kominka /jeszcze nie obudowanego/ sluzył mi często jako spory termofor w zimne dni, jak wracałam skostniala do domu. Ale nasz kominek ma plaszcz wodny, więc mozna się o niego opierac, bez obaw o poparzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.04.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 A w jakiej odległości od kominka może stać np. sprzęt RTV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 23.04.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2004 Dołączam do pytania poprzednika i chcę dorzucić swoje. A mianowicie jak blisko można ustawić rośliny doniczkowe? Czy obok kominka można? Oczywiście ten bok będzie zabudowany i bez szyby. Wydaje mi się, że njbardziej ciepło promieniuje przez szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 24.04.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Dołączam do pytania poprzednika i chcę dorzucić swoje. A mianowicie jak blisko można ustawić rośliny doniczkowe? Czy obok kominka można? Oczywiście ten bok będzie zabudowany i bez szyby. Wydaje mi się, że njbardziej ciepło promieniuje przez szybę. U nas stoją ok. 1,2m, po skosie, na podłodze. Nic im sie nie stało przez zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 24.04.2004 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 od naszego kominka trzeba sie odsunąć około 2,5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 27.04.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Majka : jaki masz kominek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts