MarcinBialezyn 27.08.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam, użytkuję już raz zresztą wymieniane drzwi Porta Sopot.Niestety prawdopodobnie coś znowu się z nimi niedobrego dzieje.Zaczynają się lekko wybrzuszać.Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje jakaś norma mówiąca, jaka krzywizna jest dopuszczalna.Czy ktoś może wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertBudowniczy 04.12.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Biestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale niestety mam ten sam problem. Już raz wymieniłem drzwi bo nie chciały się wręcz zamykać. Nowe po wymianie również zaczynają się krzywić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 04.12.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Wilgoć technologiczna lub bezpośrednie sasiedztwo grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.12.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Jeżeli drzwi nie są zadaszone to prawdopodobnie producenty zwali sprawę na "niewłaściwe warunki użytkowania".Dopuki drzwi są w pełni szczelne i zamykają się bez problemów to jakieś lekkie wykrzywienie nie jest problemem. Możesz napisać coś więcej co i gdzie się wybrzusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertBudowniczy 02.01.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Drzwi są zadaszone, wilgoć technologiczna to raczej nie jest gdyż drzw wyginają się w kierunku wnętrza domu (góra i dół skrzydła, drzwi są wewnętrzne), a dodatkowo drugie drzwi (po pierwszej reklamacji) zamontowane były 1.5 roku po zakończeniu budowy, grzejnik (najmniejszy w całym domu) oddalony jest około 2mod drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 02.01.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 ponoć jeśli wykrzywienie drzwi będzie większe niż 4 mm to można reklamować. W domu mam drzwi wewnętrzne firmy Porta i, i był Pan serwisant wyregulować jedne z nich i nie był pewien czy z czasem nie dojedzie do ich wypaczenia i powiedział aby obserwować i jeśli nastąpi to co napisałam na górze, to dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts