izat 27.08.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 ile płacicie za dobrej jakości parkiet i robociznę???interesuje mnie głównie rynek warszawski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel6661 11.10.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 podciągam temat. Mieszkam w okolicy Wawy mam do połozenia 130-140 m2 parkietu. Szukam sprawdzonego wykonawcy. Obecne ceny jakie mi proponuja to 30, 35 i 40 zł na gotowo. Potrójne lakierowanie, polerowanie i olistwowanie do 2 cm, jeśli cokół z ćwierćwałkiem to 5zł mb. Zadnej roboty z tych wykonawców nie widziałem. Jeden dysponuje cykliniarką bezpyłową. Czekam na wszelkie sprawdzone kontakty jesli macie w rozsądnej cenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 12.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 38 zł brutto, prześliczna akacja z ZADOBRZA z zakładu odbierałem, polecam, drewno chyba najlepsze użytkowo, ciekawy kolor.... i jakośc!!!zrobienie na gotowo no 30 zł to max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teba 16.10.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Akacja lubi zapracować co nie jest jej zaletą (to samo jest z buczyną) Z drewna naszego polecam dąb i jesion. Ewentualnie egozotyki (merbau, lapacho, doussie, jatobe). metr ułożenia to u standardowej ekipy ok. 40 zł, ale są fachowcy którzy liczą sobie i 150 zł za metr. Warto się zapytać, czy mają swoje maszyny (polecam większość takich ekip) i czy robią to cały czas, czy tylko jako praca dorywcza. Jeśli chcesz kłaść parkiet na profesjonalną chemię np. uzin to warto zapytać, czy parkieciarz już pracował na takiej chemii. Bo Pan Stasio może sobie nie polecić z klejem dwuskładnikowym, który bardzo szybko wiąże. Ceny drewna są naprawde różne. Przy Twoim metrażu można jednak sporo utargować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 16.10.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Ja w tamtym roku kupowałem 95m2 jesionu. Kupiłem go w tartaku w Siematyczach. Cena za 1m2 to 50 zł. W Wawie za taki sam parkiet krzyczeli coś koło 75 zł/m2.Czas oczekiwania od zamówienia był chyba około 5-6 tygodni. Nawet nie musiałem jechać do Siemiatycz - wszystko załatwiłem na telefon. A byłem pewny jakości bo wcześniej kupował tam parkiet mój ojciec. Człowiek układający ten parkiet bardzo sobie go chwalił.Za robociznę na gotowo płaciłem 38 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 27.10.2006 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Ja w tamtym roku kupowałem 95m2 jesionu. Kupiłem go w tartaku w Siematyczach. Cena za 1m2 to 50 zł. W Wawie za taki sam parkiet krzyczeli coś koło 75 zł/m2. Czas oczekiwania od zamówienia był chyba około 5-6 tygodni. Nawet nie musiałem jechać do Siemiatycz - wszystko załatwiłem na telefon. A byłem pewny jakości bo wcześniej kupował tam parkiet mój ojciec. Człowiek układający ten parkiet bardzo sobie go chwalił. Za robociznę na gotowo płaciłem 38 zł/m2 A masz jakis namiar tzn.telefon do tego tartaku ,bede wdzieczny. Czy parkiet byl suchy?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 30.10.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 matthnamiary wysłałem ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 30.10.2006 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 matth namiary wysłałem ci na priv Serdeczne dzieki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiac 31.10.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 38 zł brutto, prześliczna akacja z ZADOBRZA z zakładu odbierałem, polecam, drewno chyba najlepsze użytkowo, ciekawy kolor.... i jakośc!!! zrobienie na gotowo no 30 zł to max Dzien dobry Marze o parkiecie, ale mam przewidziane ogrzewanie podłogowe, czy te dwie rzeczy ze soba nie koliduja? Pozdrawiam gosiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lemon 31.10.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 robertus jak można to też poproszę namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 01.11.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 A mnie się podoba coś takiego:http://www.drexpol.pl/realizacje/dublin/dublin6.html Kurcze tylko ta cena: 250 zł i chyba nawet netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezo 01.11.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 38 zł brutto, prześliczna akacja z ZADOBRZA z zakładu odbierałem, polecam, drewno chyba najlepsze użytkowo, ciekawy kolor.... i jakośc!!! zrobienie na gotowo no 30 zł to max Dzien dobry Marze o parkiecie, ale mam przewidziane ogrzewanie podłogowe, czy te dwie rzeczy ze soba nie koliduja? Pozdrawiam gosiac Te dwie rzeczy troche ze sobą kolidują - nie wiem czy podłogówka będzie grzała przez parkiet ale raczej to " cieniutko " widze. Tam gdzie planujesz parkiet to załóż grzejniczki a gdzie indziej tzn tam gdzie będą płytki to podłogówke. Słyszałem też coś że niby można kłaść podłogówke pod parkietem ale wtedy trzeba gęściej rury położyć - ale czy to się sprawdza to nie mam pojęcia - gorzej jak by nie wypaliło - ja bym nie ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 01.11.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 polecam parkiet dwuwarstwowy na ogrzewanie podłogowe.jestem producentem parkietu o szerokosci 16 cm,dł 40-220 cm,grubosc drewna twardego 6 mm,całosc 20 mm.Deski posiadaja fazke na krawedziach cena 10 zł razy długosc klepki równa sie cena 1 m2. deska wyszlifowana na gotowo do polakierowania .Prosze o opinie zwłaszcza negetywne na temat tej technologi i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 03.11.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Ja w tamtym roku kupowałem 95m2 jesionu. Kupiłem go w tartaku w Siematyczach. Cena za 1m2 to 50 zł. W Wawie za taki sam parkiet krzyczeli coś koło 75 zł/m2. Czas oczekiwania od zamówienia był chyba około 5-6 tygodni. Nawet nie musiałem jechać do Siemiatycz - wszystko załatwiłem na telefon. A byłem pewny jakości bo wcześniej kupował tam parkiet mój ojciec. Człowiek układający ten parkiet bardzo sobie go chwalił. Za robociznę na gotowo płaciłem 38 zł/m2 Robertusie czy moglbys mi takze przeslac namiar na te Siemiatycze, z gory dziekuje i pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 05.11.2006 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Hej Poniewaz pare osob prosilo mnie na priva o namiary do Siemiatycz wiec mysle ze robertus nie bedzie mial mi za zle ze podam ten numer do publicznej wiadomosci , jak by nie bylo to darmowa reklama dla tartaku i chyba zadna tajemnica. 602 593774Jeszcze pytanie przy okazji, jesion jest jasny wiec chyba nie bardzo ma sens go olejowac bo straci swoj urok,wybiore chyba jednak dab bo chce miec olejowany parkiec , co Wy na to??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 05.11.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam, jesion I klasa 30x6, chemia Bona, listwy, robocizna > 130 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 05.11.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Hej Poniewaz pare osob prosilo mnie na priva o namiary do Siemiatycz wiec mysle ze robertus nie bedzie mial mi za zle ze podam ten numer do publicznej wiadomosci , jak by nie bylo to darmowa reklama dla tartaku i chyba zadna tajemnica. 602 593774 Jeszcze pytanie przy okazji, jesion jest jasny wiec chyba nie bardzo ma sens go olejowac bo straci swoj urok,wybiore chyba jednak dab bo chce miec olejowany parkiec , co Wy na to??? Pozdrawiam Dzieki za namiar, ja bede robila dopiero za rok, ale warto sie zorientowac. Sama jeszcze niewiele wiem na ten temat wiec nic Ci nie moge doradzic. POzdrawiam A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
platform 08.11.2006 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 A zastanawiales sie moze nad dębem parzonym?? ma ciemne wybarwienie otrzymywane w roznych procesach, jest ok 20% twardszy niz zwykly dab, kolor ma cos miedzy merbau a wenge, cyklinujesz normalnie , poniewaz klepka na calej swojej glebokosci ma jednolity ciemny kolor, wyglada to pieknie a jest tanszy niz parkiet egzotyczny, chociaz merbau mozna znalezc cos w cenie od 105zl za mkw. Normalnie w sklepach dąb parzony rustical chodzi od ok 180zl w zaleznosci od wielkosci klepki i klasy, chcesz dam CI namiar do faceta ( producenta), ktory ma to za 100zl klepka 500x70x22 , plus transport gratis, parkiet wyglada slicznie, co do calej tranzakcji z tym Panem nie mam zadnych zastrzezen, towar wyslany spedycja , prawie o polowe tanszy niz w sklepie. Jakby co pisz na mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Hej Poniewaz pare osob prosilo mnie na priva o namiary do Siemiatycz wiec mysle ze robertus nie bedzie mial mi za zle ze podam ten numer do publicznej wiadomosci , jak by nie bylo to darmowa reklama dla tartaku i chyba zadna tajemnica. 602 593774 Jeszcze pytanie przy okazji, jesion jest jasny wiec chyba nie bardzo ma sens go olejowac bo straci swoj urok,wybiore chyba jednak dab bo chce miec olejowany parkiec , co Wy na to??? Pozdrawiam Zadzwoniłem, niestety cenowo nie jest tak różowo, I gatunek, jesion, klepka 70x5x0,22cm - 75 zł , dąb o tych wymiarach 90 pln. Takie ceny są i w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 26.04.2007 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ja chyba zdecyduję się na akację .....ma ktoś dobry namiar?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts