jordan74 27.08.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 szukam kogoś kto ma schemat jak zbudować bramę segmentową z profili obitą blachą .podnoszoną do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demol 08.09.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Brama dość duża, ale robiłem z myślą o miniwanie, standardowe na 2,10 to jakieś niedość że małe to wykonane z takich materiałów, że sam je kopniakiem wyważę. Moja ma 2,30 wysokości i 2,50 szerokości. MOJA BRAMAhttp://demol.pl/brama2.gif ogólnie informacje zapisałem na rysunku, szczegóły mogę odpowiedzieć najlepiej na GG 3664455 wieczorami. Podsumowując bo mechanizm automatu jeszcze nie zamontowany, brama jest bardzo ciężka, i mogą byc problemy z domykaniem przez automat. Jedna sprężyna od stabilizatora ciężarówki już padła, w zimne dni trzasnęła ale ponoć te zwykłe tez padają.Naciąg sprezyn jest regulowany skrętnymi naciagami do kupienia w sklepie.Dodatkowo jest linka stalowa zabezpieczająca przed zerwaniem bramy, by nie spadła np. na samochód czy głowę. W końcu nawet spawy czasem pękają, a co dopiero kółka na prowadnicach. Brama kosztowała mnie materiał ok 450 zł. do tego używany mechanizm z wystawki łańcuchowy za 80 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts