mironmk 31.03.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Zapytałem o to w regionalnej, ale powtarzam i tutaj.Mam pytanie do tych , którzy są po instalacjach co/cwu. Co to jest punkt? Np. umywalka - ciepła, zimna, cyrkulacja, odpływ - to a)4 punkty, czyli wszystko, b) 3 punkty, czyli woda (c+z), cyrkulacja, odpływ, c)2 punkty, czyli woda z cyrkulacją i odpływ, d) 1 punkt, czyli umywalka to umywalka, wanna to wanna itd. (pewnie nie, ale dobrze by było nie?), czy e) 5 punktów, czyli, wszytko cuzamen i coś jeszcze. Kaloryfer to 1 czy dwa punkty (dojście i odejście). No i wreszcie po ile te punkty - są jakies droższe i tańsze, czy urawniłowka. Rozmawiałem ostanio na dwóch budowach i warianty odp. były naprawdę różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 01.04.2003 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 U mnie punkt to np. grzejnik, podlaczenie wody i odpływu z umywalki itd. O cyrkulacji nie rozmawialem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 01.04.2003 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 U mnie za punkt było przyjęte grzejnik w CO , umywalka tj ciepła i zimna woda razem jeko punkt, przy kanalizacji odpływ to punkt.Oczywiście najlepiej zaprosić wykonawcę niech w budynku określi liczbę punktów i poda ich cenę.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 01.04.2003 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Zapomniałem o piecu CO instalacja to cztery punkty plus jakieś pieniądze w tej chwili nie pamientam ile.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 01.04.2003 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 U mnie grzejnik to był jeden punkt, ale np. wanna (dopływ ciepłej i zimnej wody ORAZ odpływ) to też jeden punkt. Tak sobie uznaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts