gośka57 27.08.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Czy ktoś z szanownych Forumowiczów ma takie luksusy? Czy możecie napisać, ile to kosztowało, jak się sprawuje i na jakim etapie trzeba się zainteresować założeniem takiego ogrzewania. A może uważacie, że to zbyteczny wydatek i nie warto sobie zawracać głowy. Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 27.08.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Nie ma co się oszukiwać odśnieżać i tak bedzie trzeba. Podgrzewany podjazd jest chyba zbędnym elementem wg mnie.Widziałem jak wykonano ogrzewanie na żjeździe do garażu stromym zjeździe. Przy pierwszych opadach śniegu nikt nie odśnieżył tylko uruchomił podgrzewanie. Samochód stał w garażu 2 dni bo nie mógł wyjechać.Decyzja należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 28.08.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Czy ktoś z szanownych Forumowiczów ma takie luksusy? Czy możecie napisać, ile to kosztowało, jak się sprawuje i na jakim etapie trzeba się zainteresować założeniem takiego ogrzewania. A może uważacie, że to zbyteczny wydatek i nie warto sobie zawracać głowy. Proszę o rady Koszt takiej instalacji to przyszcz w stosunku do kosztów jej eksploatacji. Juz tanie wyjdzie wynająć menela do odśnieżania. Nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 28.08.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 A ja mam zamiar położyć kabel grzejny Devi pod kafelki na schodach wejściowych do domu. Do tego są firmowe czujniki wilgotności i temperatury. Wszystko ze względu na bezpieczeństwo domowników. Jest sporo przypadków złamania nogi "na własnym progu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.08.2006 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 A ja mam zamiar położyć kabel grzejny Devi pod kafelki na schodach wejściowych do domu. Do tego są firmowe czujniki wilgotności i temperatury. Wszystko ze względu na bezpieczeństwo domowników. Jest sporo przypadków złamania nogi "na własnym progu". Właśnie dlatego myślę o ogrzewaniu. Czy orientowałeś się, jak taka przyjemność wygląda cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 28.08.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Np dwustronny kabel grzejny DEVI DSIG 20/800 39m nr kat DEVI 84 004 860 to 313 zł brutto. Niestety większe koszty to cała automatyka do tego - nie sprawdzałem dokładnie ale myślę że powinno się zamknąć w 2tys. Być może jestem optymistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.08.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Np dwustronny kabel grzejny DEVI DSIG 20/800 39m nr kat DEVI 84 004 860 to 313 zł brutto. Niestety większe koszty to cała automatyka do tego - nie sprawdzałem dokładnie ale myślę że powinno się zamknąć w 2tys. Być może jestem optymistą. Masz już jakąś firmę, która się tym zajmuje, czy będziesz robił to sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 28.08.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam, Gośka widzę że "idziesz" w drogie (przede wszystkim w utrzymaniu ) luksusy. Szczerze mówiąc, to nie mam znajomego,który ma taki " zbytek, natomiast mam kolegę, który też trochę zaszalał i posiada podgrzewane rynny. Ogrzewaie włącza tylko w największe mrozy, bo twierdzi że inaczej pójdzie z torbami. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edgar the liar 28.08.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ogrzewaie włącza tylko w największe mrozy, a po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.08.2006 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam, Gośka widzę że "idziesz" w drogie (przede wszystkim w utrzymaniu ) luksusy. Szczerze mówiąc, to nie mam znajomego,który ma taki " zbytek, natomiast mam kolegę, który też trochę zaszalał i posiada podgrzewane rynny. Ogrzewaie włącza tylko w największe mrozy, bo twierdzi że inaczej pójdzie z torbami. pozdrawiam Darek Jeszcze nie "idę". Na razie rozważam i nie ukrywam, że bardzo by mi to pasowało, przede wszystkim ze względu na to, żebym nie musiała zrywać się wcześnie rano i machać szuflą Po południu trochę ruchu na świeżym powietrzu nie zaszkodzi A poza tym niestety człowiek się starzeje, a nie młodnieje i z czasem pewne czynności zaczną sprawiać trochę kłopotu, dlatego zastanawiam się nad taką opcją. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolecik 29.08.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ja też rozważam opcje z podgrzewanymi schodami wejściowymi ale to dopiero melodia przyszłości...wszystko zależy od grubości portfela... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 29.08.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ogrzewaie włącza tylko w największe mrozy, a po co? No żeby im zimno nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 29.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 bo takie zmarznięte rynny, to potem wody nie chcą odprowadzać i wogóle kapryśne się robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 29.08.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Podłaczyć kable to raczej dam radę - z układaniem kabla grzejnego w warstwie kleju pod kafelkami to pewnie będzie broszka tego co kładzie kafle - niech zgadnę - to też będę ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts