Therion 27.08.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Witam! Zastanawiam sie nad zakupem szeregówki (z drugiej ręki) w Józefosławiu i mam kilka związanych z tym pytań: 1. Jak jest z dojazdem do centrum W-wy- tragicznie? 2. Szeregówki są zbudowane metodą amerykańską - na szkielecie drewnianym. Czy to dobrze czy źle? Co z akustyką "sąsiedzką" 3. jaka może być przybliżona wartość takiej szeregówki ok. 125 m2 Dzięki za wszystkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/60334-segment-szereg%C3%B3wki-na-szkielecie-drewnianym-warto/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 29.08.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 akurat mieszkam na "Józkowie" - przerabiałem podobny temat 2 lata temu, odpuściłęm sobie wówczas kupno szkieletu z drugiej ręki, bo:o ile sama technologia jest jak najbardziej OK, to w wykonaniu developerów sprzed kilku lat mam poważne wątpliwości co do jakości materiału i zastosowanych izolacji, druga sprawa to że wolnostojący dom "kanadyjczyk" to zupełnie coś innego niż szeregówka z płyty OSB, gdzie masz problem z akustyką od sąsiadów i skrzypiącymi stropami. Rok temu skonczyłem budowę segmentu środkowego, od jednego sąsiada mam podwójną ściane zdylatowaną więc zero akustyki, zaś z drugiej strony dzieli nas 25 cm silki, w związku z tym od wewnątrz dałem 10 cm wełny rockwoola do ociepleń zewnętrznych to samo robi sąsiad, efekt mamy jak w 2 odrębnych ścianach. co do ceny, na Józkowie wszystko zależy od lokalizacji i wielkości mini-działki, kanadyjczyki 3 kondygnacjami są najtańsze segment bez remontu można z drugiej ręki juz kupić za 450 tyś, 5 letnie segmenty 150m2 murowane schodzą za 500-550, oczywiście są to średnie ceny transakcyjne, zaś każdy dom vel transakcja ma swoją indywidualną specyfikę w ty cenową. napisz mi priva, bo w tej okolicy za tą cenę mpżesz mieć nowy segment Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/60334-segment-szereg%C3%B3wki-na-szkielecie-drewnianym-warto/#findComment-1330326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts