Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój dzienny z jadalnią 4metry na 8metrów -

sejlor

Recommended Posts

A mogę prosić o szczegóły. np. Czy pokój nie wydaje się nieproporcjonalny. Zbyt długi i zbyt wąski

ja mam salon o wymiarach 8,30 x 4,20 taki jest tylko do połowy , potem otwiera sie na jadalnię i korytarz , co razem daje ponad 50 m kw. otwartej przestrzeni , jakby byl to pokój oddzielny tylko o takich wymiarach , to byłby troche wąski w stosunku do długości

http://www.studioatrium.pl/realizacja-projektu-GL-49-MIKO%A3AJ,339.html

w tym domu salon ma bodajże właśnie 4 na 8 metrów. Aranżacja tego pomieszczenia to 2 ostatnie zdjęcia.

http://www.studioatrium.pl/realizacja-projektu-GLX-31-DOM-WIKTORA,321.html

tutaj podobnie. Aranżacja podobna - czyli umowny podział pomieszczenia na 2 części - z jednej strony część wypoczynkowa, z drugiej jadalnia.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Co sądzicie o pokoju dziennym połączonym z jadalnią o wymiarach 8m na 4m (archon "w irysach 3"). Może ktoś ma taką izbę i może coś poradzić. A może macie zdjęcia.

Ja mam pokój dzienny połączony z jadalnią poprzez szerokie na 3,6 m przejście.

Całe pomieszczenie ma wymiary 8,4 x 5 m.

Okna pokoju dziennego wychodzą na ulicę, a jadalni na ogród. Z jadalni przechodzi się do kuchni.

Projekt indywidualny.

Każdy nowy gość jest zaskoczony przestronnością pomieszczenia.

4 metry szerokości to trochę mało, przynajmniej u mnie byłoby za mało.

4 na szerokość wydaje się ciutek mało - ja bym dołożył z 50-100 cm i będzie lepiej. Nasz "salonik" ma mieć coś koło tego - jakoś 3,6 x 7,4 i tego metra brakuje, zwł. jak rozplanujesz meble i kominek. Pamiętaj też że wymiar zewnętrzny różni się od wewnętrznego o grubość ściany ;-)

Też ma salonik 3,8 na 8,20 i jest zdecydowanie za wąski , mam wogóle depresję cały czas (2 lata mieszkam) że tak wyszło....Ja kjest nas trójka to jest jeszcze w miarę ok, ale jak jest więcej to torochę ciasno...

Mebli nie ma poza sofami, lawą , stołem i krzesłami... (połączony z jadalnią)

Planuję rozbudowę(na razie tylko w głowie) ale dało by sięposzerzyćtak około 2 metrów... i byłoby pięknie...

Kasia

• 4 weeks później...