Bigbeat 28.08.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Pytanie z gatunku głupich chyba, ale nie mam pomysłu, a informacje w necie są sprzeczne.Z której strony na elewacji budynku powinno się zainstalować "oczko" zmierzchówki? Północna? Pólnocno-zachodnia? A może południowa (bo takie opinie też widziałem)? Jakie są wasze doświadczenia w takim temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 28.08.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 z tego co sie orientuje ...to miejsce gdzie najdluzej "masz " sloneczko ...przewaznie poludniowo-zachodnia strona. ......ale mozna zalozyć praktycznie wszedzie i nastawić czulośc wg jasnosci w danym miejscu. [ wybierasz pore i nastawiasz czujke zeby wlasnie teraz sie wlaczyla ...bo ci pasuje ..i po klopocie ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 28.08.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 z tego co sie orientuje ...to miejsce gdzie najdluzej "masz " sloneczko ...przewaznie poludniowo-zachodnia strona. ......ale mozna zalozyć praktycznie wszedzie i nastawić czulośc wg jasnosci w danym miejscu. [ wybierasz pore i nastawiasz czujke zeby wlasnie teraz sie wlaczyla ...bo ci pasuje ..i po klopocie ] dokładnie.... ja mam na ścianie południowej i nastawione prawie nan maxa, czyli zawiecia sie światło. kiedu już jest całkowiti zmierzch.... cięzko to okreslić słowami....../ustal doswiadczalnie... tylko uwaga, zeby nie padało na te stronę inne żródło światła sztucznego... tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 28.08.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Przede wszystkim z dala od źródła światła, które ma uruchamiać pozdr. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 29.08.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Pytanie z gatunku głupich chyba jak sam piszesz - zmierzchówka - ma zadziałać po zmierzchu, a zmierzch wg siebie określasz potencjometrem na czuja stroan budynku nie ma tu nic do rzeczy, czujnik wyprowadź w miejscu najprostszym do montażu u mnie czujnik zmierzchu do oświetlenia podjazdu wsadziłem w garażu przy kratce wentylacyjnej od wewnątrz / nie chaciało mi się wiercić muru na wylot, pataent sprawdza sie już rok i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.08.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 "Zmierzchówkę" jakiejś konkretnej firmy polecacie? Czy każda ma możliwość regulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.08.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja mam jakiś firmy Zamel. Zakupiony w LM. Ma regulację a "oczko" czy też "czujka" jest na kablu, można ją łatwo umieścić w dogodnym miejscu (u mnie ściemniacz jest zamontowany na zewnątrz na murłacie pod podbitką a czujka "wkręcona" w podbitkę). Działa ok od 2 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 12.08.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Czy są zmierzchówki działające dodatkowo na czas ? Przykładowo, robi sie ciemno, automat załącza lampe na 2 godz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts