farenhaid 28.08.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam mam problem a mianowicie miałem pseudo glazurnika, który na płytę osb położył mi w kuchni terakotę, która po dwóch dniach zaczęła odpadać tego, co się zorjętowałem to poprostu położył terakote na zwykły klej i bez żadnego gruntu.Chcę teraz sam położyć tę terakotę i proszę o pomoc, co należy najpierw dać na płytce osb t.z.n, jaki grunt i jaki klej i co tam jeszcze potrzeba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.08.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 wersja podstawowa grunt do podłozy krytycznych i nienasiąkliwych Ceresit CN97klej CM16lub17 + terakotafuga elastyczna wersja na podłożona krytycznegrunt do podłozy krytycznych i nienasiąkliwych Ceresit CN97warstwa kleju CM16lub17 z zatopiona siatka z włókna szklanegojezeli będzie wilgość Ceresit CL 50 lub 51klej CM16lub17 + terakotafuga elastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farenhaid 28.08.2006 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Dzięki za odpowiedź a czy czasem nie trzeba dać foli w płynie to jest kuchnia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.08.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 jezeli będzie wilgoć Ceresit CL 50 lub 51 to jest folia w płynie - proponuje z tych dwóch dwuskładnikową ( nie pamiętam synbolu sprawdź w ofercie ceresitu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farenhaid 28.08.2006 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 jezeli będzie wilgość Ceresit CL 50 lub 51 to jest folia w płynie - proponuje z tych dwuch dwuskładnikową ( nie pamiętam synbolu sprawdź w ofercie ceresitu) OK to będzie Ceresit CL50 bardzo dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 28.08.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam mam problem a mianowicie miałem pseudo glazurnika, który na płytę osb położył mi w kuchni terakotę, która po dwóch dniach zaczęła odpadać tego, co się zorjętowałem to poprostu położył terakote na zwykły klej i bez żadnego gruntu.Chcę teraz sam położyć tę terakotę i proszę o pomoc, co należy najpierw dać na płytce osb t.z.n, jaki grunt i jaki klej i co tam jeszcze potrzeba Pozdrawiam A jaki masz rozstaw legarów pod płytą i jaką grubą płytę OSB? Może najpierw trzeba usztywnić podłoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farenhaid 28.08.2006 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Płyta jest przykręcona do drewnianej podłogi stabilna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.08.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 to nie był pseudoglazurnik kazałeś/aś mu przylepiać płytki na płytę to przylepił nie jego wina że odpadły ja nigdy bym nie kładł płytek na drewniany strop/podłogę bo te materiały po prostu do siebie nie bardzo pasują.... http://www.atlas.com.pl/doradztwo/porady/08139F60276631D5C1256B500037D529 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.08.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 to nie był pseudoglazurnik kazałeś/aś mu przylepiać płytki na płytę to przylepił nie jego wina że odpadły ja nigdy bym nie kładł płytek na drewniany strop/podłogę bo te materiały po prostu do siebie nie bardzo pasują.... http://www.atlas.com.pl/doradztwo/porady/08139F60276631D5C1256B500037D529 wybacz ale wiele firm ma takie rozwiązania systemowe w swojej ofercie ..... no cóż ......... atlas np przykład mój ulubiony http://www.ceresit.pl/_itemserver/TDSy_nowe/cn94.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.08.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 no i potem są efekty opłakane dosyć... trzeba sie radzić na forum muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.08.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 polecam lekture Systemowe rozwiązania Ceresit wydanie 2002 strona 26 Sytemy klejenia okładzin cermicznychokładziny ceramiczne na deskach podłogowych płytach wiórowych i płytach OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 28.08.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 My się nie zdecydowaliśmy na płytki na płycie OSB. Położyliśmy wszędzie drewno, w łazience egzotyk. Żaden fachowiec nie chciał robić terakoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ukashekk 29.08.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 to nie był pseudoglazurnik kazałeś/aś mu przylepiać płytki na płytę to przylepił nie jego wina że odpadły ja nigdy bym nie kładł płytek na drewniany strop/podłogę bo te materiały po prostu do siebie nie bardzo pasują.... http://www.atlas.com.pl/doradztwo/porady/08139F60276631D5C1256B500037D529 Wykonawca na to co robi powinien udzielić gwarancji - to po pierwsze. Musiał być nieświadomy tego co robił. Po drugie co do firmy ATLAS - jak sie nie umie pływać, to sie mówi, że woda za rzadka. Atlas Plus moze jest elastyczny ale jak widać - żadna rewelacja. Umywa ręce od "zadań specjalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaras 29.08.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 System Ceresitu jest bardzo dobry, mam tak w kuchni i przedpokoju, płyta OSB 22 mm przykręcona do starej podlogi drewnianej, pomieszczenia mocno użytkowane i obciążane, od 2 lat nic sie nie dzieje, fuga mapei ultracolor, nie ma co sie bać połączenia terakoty i drewna, pod warunkiem jednak ze będziesz dokladnie przestrzegal zaleceń producenta systemu, po prostu trzeba stać fachowcom nad glową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira it 30.08.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Witam mam problem a mianowicie miałem pseudo glazurnika, który na płytę osb położył mi w kuchni terakotę, która po dwóch dniach zaczęła odpadać tego, co się zorjętowałem to poprostu położył terakote na zwykły klej i bez żadnego gruntu.Chcę teraz sam położyć tę terakotę i proszę o pomoc, co należy najpierw dać na płytce osb t.z.n, jaki grunt i jaki klej i co tam jeszcze potrzeba Pozdrawiam najlepiej wylać masę samopoziomującą lub wyrównawczą na płyty OsB gr np 1cm i nie trzeba tam zadnych super produktów stosować sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts