Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest ktoś ze Starej Wsi koło Nadarzyna???

kolecik

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
A może z okolic Nadarzyna???

Witaj, my bylismy w Starej Wsi chyba 3 razy bo szukamy działki, ale niestety albo są blisko jakiejś duuuzej hurtowni albo zbyt blisko katowickiej lub za małe, czy masz moze jakies namiary na działki 1200-1400 mkw?

bardzo bedę wdzięczna za info.

Witam,

Przepraszam, że tak późno odpisuję ale za często tu nie zaglądam - brak czasu :(

My swoją działkę wyszukaliśmy jeżdżąc po okolicy i spisując numery telefonów z tablic. Później w domu podzwoniliśmy trochę i znaleźliśmy ciekawą ofertę.

Polecam taką formę poszukiwań. Proponuję zjechać trochę z ulicy Grodziskiej, np. na równoległą Brwinowską i tam się trochę pokręcić (to nasza okolica) :D

Pozdrawiam,

Piotrek

z tym ogladanie i spisywaniem numerów to jak najbardziej sprawdzilismy. A co do Grodzisikiej to przy niej nie szukamy i tak jak piszesz na Brwinowskiej i Tarniny czy Poziomkowej juz bylismy wiele razy. Chodzi o to ze ludzie chyba sie wstrzymuja do wiosny ze sprzedażą bo ogłoszeń jak na lekarstwo. Te co sa to albo za Waderem czyli obok rowu i blisko Katowickeij więc i bardzo głośno, albo dalej ale z rowem. Tak poza tym to w agencji chyba 2 znalazłam ale jedna ma 18 m szerokości a druga ma zabujczą cenę 130zł. m kw!!!!!! Tak więc Starą Wieś odwiedzamy co weekend ale nic nowego nie ma, a na wiosne pewnie będą za taką cenę że nie będzie nas stac, ale cóż jeśli pogoda dopisze to i tak jeszcze się tam znajdziemy :) nadzieja umiera ostatnia......

a może tak piec na pelety? znajomi maja i sa bardzo zadowoleni:), a jesli mozna spytac to czy juz masz upatrzona działkę? bo my własnie cos znaleźlismy.

pozdrawiam

My mamy coś na oku blisko przyszłego osiedla "Nasze Dzieci". W tym tygodniu zapadnie ostatecznie decyzja co do kupna. Wiem że inwestor wyżej wymienionego osiedla podciąga gaz i kanalizację więc łudzę się że wtedy gazowania bez problemu podciągnie te kilkanaście metrów i do naszej działeczki. Jak nie to pewnie zamontujemy piecyk na pelety a później się podłączymy w dogodniejszych czasach do gazu.

Pół roku szukaliśmy działki w okolicach Pruszkowa i nic! Więc teraz przyszła kolej na Nadarzyn i tu są ludzkie ceny ktore kuszą. Trochę się martwimy co z podwózką dziecka do szkoły jak podrośnie skoro my pracujemy do późna w Wawie ale jakoś się to rozwiąże (mam nadzieję :roll: ).

No cóż zobaczymy pod koniec tygodnia co do decyzji w spr zakupu działki.

A ty w jakich okolicach szukasz działki?

A ty w jakich okolicach szukasz działki?

My szukamy tylko w Starej Wsi i juz chyba mamy :) 1000m kw tylko jeszcze dokumenty sprawdzamy. Nam sie tam podoba i nigdzie indziej nie wyobrazamy sobie naszego domku

Można wiedzieć w jakiej okolicy Starej Wsi? Może będziemy bliskimi sąsiadami :lol:

w okolicach ulicy Tarniny

No to mam pecha :-?

Wszyscy budują się w okolicach ulicy Tarniny a tam gdzie ja to pustka :cry:

Nie licząc planowanego obok osiedla 150 domków jednorodzinnych :)

Ach będę żyła na placu budowy przez jakiś czas :-?

ale pewnie jest to blisko lasu? tak mi sie wydaje ze tam stawia sie jakies osiedle? a moze własciciel cos jeszcze sprzedaje? my szukalismy 3-4 miesiace działki, a ta którą chcemy kupic to blisko Tarniny ale ani drogi ani prądu nie ma więc musimy sie troche wstrzymac z budową, w niedziele jestesmy umówieni na podpisanie umowy przedwstępnej tylko mam 1 problem bo nie wiem jak ma wyglądać punkt mówiacy o drodze? jaka jej czesc mi sie nalezy czy to bedzie własność czy służebnośc....ale miło by było gdybysmy znali przyszłych sąsiadów :D

No wiem że jest jeszcze sporo działek ale właściciel nie chce ich sprzedać jeszcze przez kilka lat. Ale my walczymy o swoją 8)

Drogę mamy gminną ale tylko z prądem. Na kanalizację i gaz będziemy czekali. Fakt po drugiej stroni ulicy jest już las (póki przed lasem nie powstanie jakiś domek to będziemy mieli ładny widok :D ). Cieszy mnie fakt że przez las wiedzie droga do gimnazjum (myślę o przyszłości :lol:).

No ale póki co to jest wielkie pustkowie. W okolicy są tylko trzy domu oddalone od siebie kilkadziesiąt metrów no i spółdzielnia. Wiem że na wiosnę rusza budowa tego osiedla nowego.

Fajnie że miejscowość będzie miała nowych mieszkańców bo zaczełam się martwić że będzie nam tam smutno i nasz synek zanudzi się bez kolegów :lol:

No to najprawdopodobniej będziemy sąsiadkami :lol: dalekimi, ale będziemy!

Konieczniej w umowie musisz mieć prawo do dostepu do drogi i możliwość przeprowadzenie przez nią wszystkich mediów. Najlepiej podpytaj właściciela czy jest szansa aby kiedyś ta droga stała się gminna (ciekawe ile ma m szerokości) i czy on się zrzeknie jej własności na rzezc gminy.

Konieczniej w umowie musisz mieć prawo do dostepu do drogi i możliwość przeprowadzenie przez nią wszystkich mediów. Najlepiej podpytaj właściciela czy jest szansa aby kiedyś ta droga stała się gminna (ciekawe ile ma m szerokości) i czy on się zrzeknie jej własności na rzezc gminy.

ja tez się cieszę:), sprawdze na mapce ile ma szerokości i z tego co wiem to jest ich wiec nie gminy, co do właścicieli to oni chyba nawet nie wiedza ze moga sie zrzec.....podpowiem im takie rozwiązanie, ale jeśli jest ich to musimy jakąś część sobie zapisac w umowie.