bobbudowniczy 31.03.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Właśnie otrzymałem do ręki projekt domu, do kompletu dokumentacji brakuje mi tylko warunków technicznych z zakładu energetycznego (będę je miał w tym tygodniu). Na razie wszystko idzie sprawnie i mam nadzieję, że podobnie będzie dalej. Czy przed wbiciem przez budowlańców łopaty w ziemię powinienem jeszcze o czymśc bardzo istotnym pamiętać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 31.03.2003 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Prawomocne pozwolenie na budowe - to jest to co wieńczy (papierowe) dzieło. Pozatym zanim wbijesz łopatę przemyśl wszelkie interferencje Twojego domu z otoczeniem: kanalizacja, prąd, woda (nie chodzi tylko o podłączenia, ale także wyjścia na ogród, planowane dopiero podłaczenia telefoniczne, itp). Sprawdź jeszcze raz czy masz dostatecznie dużo miejsca na podjeździe (ja bym chętnie cofnął dom o metr, ale już za późno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowniczy 31.03.2003 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Serdeczne dzięki Jasiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 i zgłoś planowane rozpoczęcie budowy w urzędzie na 7 dni przed wbiciem łopaty, takie prawo ! CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 31.03.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 No i kup dziennik budowy - trzeba go ostemplować w urzędzie. Potem ze dwie zdrowaśki i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 31.03.2003 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Zastanów się, czy będziesz miał szambo czy oczyszczalnię ( szambo przeważnie montuje się przy wjeździe a oczyszczalnię z tyłu domu) ważne jest by wyprowadzić wylot rur w tę stronę, chyba, że masz kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowniczy 03.04.2003 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 mam wszytskie media na granicy działki, a więc nieźle, dzięki wszystkim za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 03.04.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 I pamiętaj, że budowę zaczyna się w środę lub sobotę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darth_Maul 04.04.2003 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 no i postaw zółtą tablice informacyjną budowy z telefonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 04.04.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 PANTHER Powiedz a dlaczego tylko w sobotę lub srodę. Ja zacząłem od czwartku czyli już po mnie?:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 04.04.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 no niezupełnie po tobie, podobno wszystkie "czary" da się odczynić. Trzeba tylko sprawić, żeby siedmiu kominiarzy jednocześnie przejrzało się w lustrze w twoim domu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobbudowniczy 04.04.2003 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Dzięki za rady, postaram sie pamiętać o środzie i sobocie. Mam nadzieję, że mnie podobnie jak Was, poczucie humoru nie będzie opuszczało do końca (oby jak najszybszego) całej inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts