kef 29.08.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam Mam upatrzona działkę budowlaną. Przy sprawdzaniu jej w urzędzie gminy zostałem poinformowany, że forma własności tej działki to dzierżawa. Zadzwoniłem do własciciela. Twierdzi że wydzierzawił by dostać ręte, a dzierzawa obejmuje tylko grunty rolne które posiada w okolicy, a nie wyznaczone działki. Jak to wyjaśnić. Może ktoś miał podobny problem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 29.08.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Z Twojej wypowiedzi wywnioskowałem że być może jest błąd w ewidencji gruntów. Jeżeli dotarłeś do prawdziwego właściciela tej działki to z nim rozmawiaj na temat kupna tej działki, dowiedz się czy jest założona księga wieczysta i zapoznaj się z jej treścią. Porozmawiaj z właścicielem na temat blędnych wpisów w ewidencji gruntów gdyż tylko on może to sprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kef 05.09.2006 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam Okazało sie że właściciel jest ten sam, ale żeby otrzymać rentę wydzierżawił działki rolne i budowlane. Do tej pory kupującym nie przeszkadzało, że dzierzawca ma swobodny dostęp do ich ziemi - może np. psadzić ziemniaki na ich trawniku . Ja przed kupnem zarządałem żeby zniósł dzierżawę. Teraz załatwia formalności w gminie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts