Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaaj- domek na 102

Recommended Posts

acca5- jeśli chodzi o lampy to są zakupione w firmie BRILUX, mogę podać namiary na fajną hurtownię, powołacie się na mnie to może i rabacik będzie, wiesz co akka, kompletnie nie wiem co to są te peszele, tak więc na razie Ci nie odpowiem, ale jak będę się widziała z naszym elektrykiem to zapytam o tą instalację, a jeżeli chodzi o ogród to niestety nie posiadamy automatycznego nawadniania, chociaż jest to superowe rozwiązanie, tyle że bardzo kosztowne, kto wie może kiedyś w przyszłości... :roll:

pozrowienia dla roszponki

:wink:

kaaj, to ja poproszę o namiary na te lampy, ja widziałam takie Castoramie i też mma zamiar je kupić, ale nie wiem czy to są tej firmy.

• Odpowiedzi 315
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej dziewczyny, wysłałam wam namiary na priv

roszponko -jak pech to pech, serdecznie Ci współczuję tak pokrzyżowanych planów, ale są i plusy tej sytuacji, będziesz miała więcej czasu na przemyślenie wszystkiego jeszcze raz, ciekawa jestem jakie płytki wybrałaśdo swojej łązienki???

honzko - w castoramie widziałam takie oświetlenie, rzeczywiście jest podobne, trudno mi powiedzieć jaka jest różnica, i to i to pewnie chińszczyzna :roll:

nie wiem jak Wam, ale mnie jak do tej pory najwięcej kłopotu sprawiło wybranie drzwi wewnętrznych, zeszło mi się chyba z pół roku, przepatrzyłam większość propozycji firm, do których udało mi się dotrzeć,

wreszcie podięliśmy decyzję, kamień z serca

postawiliśmy na naturalne drewno w nowoczesnej formie, dąb

do pokoików http://www.natura.pl/img_upload/1113424366_1_2_2.jpg

do łazienek http://www.natura.pl/img_upload/1113424383_1_2_2.jpg

do wiatrołapu http://www.natura.pl/img_upload/1113424374_1_2_2.jpg

i do pomieszczenia gospodarczego http://www.natura.pl/img_upload/1113424392_1_2_2.jpg

i co najciekawsze, zawsze myślałam raczej o jasnych drzwiach pasujących do koloru ścian, jednak decyzja jaką podięliśmy w ostatnim momencie zaskoczyła nawet nas, po przemyśleniu jeszcze raz sprawy wyszło nam że kolor, który najbardziej będzie pasował to cośw stylu wenge, mam nadzięję że będzie ok

firma Natura wykona nam także listwy przypodłogowe w takim samym kolorze co drzwi, jednak boję się trochę tego efektu, gdyż przy jasnych ścianach i klonowym parkiecie, kontras murowany, ale co tam do odważnych świat należy

kaaj czy Ty jeszcze pamiętasz o mnie? czekam czekam i nic :cry:

jak z tymi wymiarami ścian?

a może wyślij mi kopię planu ze wszystkimi wymiarami jak masz jak?

strasznie by było mi miło :D

czekam cierpliwie, a drzwi fajne, kolor podoba mi się ciemny.

dębowe drzwi w praktyce się sprawdzają, są wytrzymałe na niechcące obijanie :wink:

pozdrawiam

witam was

roszponko- wiesz co z tymi fachowcami to już tak jest, nie martw się, nie jesteś wyjątkiem, moi także się opóżniają, coprawda zjechali do Polski, ale dorwali jakąś nagłą fuchę i nas zwodzą, podobno do poniedziałku, zobaczymy

to są namiary na hurtownię w Kurowie, prowadzi ją mój braciszek,

kompletne drzwi z montażem kosztują u nich ok.2 tys.

tygrysku- podaję Ci wymiary moich ścian, jednak pamiętaj, że je troszkę pozmieniałam, tak więc ściana na przeciwko dużej łazienki mierzy 3m, prostopadła do niej, ta naprzeciwko wiatrołapu - 2m (wydłużyłam ją, aby można było umieśćić te dziurki), natomiast ściana na którym znajduje się kominek wynosi 4,1m (1,3m od ściany, 1,4 szerokość kominka, 1,4 ścianka między kuchnią a salonem, której już defakto nie mam, bo została wyburzona), postaram się przesłaćcały plan rozmieszczenia, ale muszę dostać się jakoś do skanera

mam nadzieję że od poniedziałku to już naprawdę zaczniemy, bo czas ucieka, święta coraz bliżej, i mam zamiar spędzić je na nowych śmieciach, poza tym dowieźli nam parkiet, jest piękny, jaśniutki, będzie niezły kontraścik z tymi drzwiami

kaaj serdeczne dzięki za te wymiary :lol:

z niecierpliwością czekam na cały plan rozmieszczeń, bo za niedługo jedzemy do projektanta z naszą wizją d09. Jak już pisałam mam trochę mebli i muszą się zgrać w nowym domku.

P.S. też jestem ciekawa parkietu więc czekam na fotki

Fajnie, że święta będziesz mieć już u siebie, życzę Ci tego z całych sił. Napewno będą to wyjątkowe święta. :D

Pozdrawiam tygrys200

hej ja mam zrobioną wizualizację dolnej łazienki płytkami tubądzin homme i zastanawiam sie jeszcze czy te czy Paradyż Victoria.

Płytki Homme są cudne, ale mam obawy czy mi sie nie znudzą sama nie wiem czemu sie wacham.

Też ta łazienka ma być tylko z kabiną i bez brodzika, taka łazienka z odzieloną pralnią i gościnna.

Wklejaj zdjęcia jestem ciekawa jak ci wyjdzie ja łązienki flizuję dopiero na wiosnę.