Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kaaj- domek na 102

Recommended Posts

• Odpowiedzi 315
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Będąc na budowie wczoraj po raz pierwszy poczułam namiastkę domowego ciepełka (chłopaki napalili w kominku), do tej pory gołe tynki i szare pasadzki nie nastrajały mnie pozytywnie, nie wyobrażam sobie domku bez kominka, przeciwnicy zarzucają argumentami o okopconych ścianach, smrodku spalenizny, czy robaczkach wychodzących z drewienek, ale co tam zniosę to wszystko w zamian za romantyczną atmosferę zimowych wieczorów, może się coś urodzi???

żyje, żyję, tak mi sie przynajmniej zdaje, on albo ja, mam nadzieję że to jednak on się wcześniej wykończy niż ja,

chłopcy robią codziennie, na razie niewiele widać, ale cały czas coś dłubią, sypialnię mam już przygotowaną do malowania, czekam na płyteczki homme, jak dowiozą na czas to w przyszłym tygodniu zobaczymy małą łazieneczkę, a tym czasem jutro zabieraja się za zabudowę dużej, na razie mam podrobione oświetlenie, halogenki w kuchni i w przedpokoju, fajnie wygląda także podświetlenie kamiennej ściany w jadalni oraz kominka, kamień jest grafitowy, podświetlają go oprawy na świetlówki, więc światło jest zimne, na początku martwiłam się jak to będzie wyglądać, ale teraz ciesze się że jest ono inne od pozostałych, daje niesamowity tajemniczy efekt , postaram się zrobić zdięcia, to powklejam,

ale nade wszystko to jak na razie najbardziej podoba mi się kominek, mogłabym na niego patrzeć i patrzeć (po co komu plazma :roll: ),

powiedzieliśmy fachowcom że musimy sie wyprowadzić z mieszkanka na początku grudnia, tak więc czeka nas bardzo pracowity miesiąc

także jestem ciekawa co wyszukałaś pasującego do tej serii, jeszcze nie zamówiłam płytek i też bym wolała np. w kształcie prostokątnym

Ok sprawdze jak tylko bede w sklepie,sa to duze prostokaty maja podłuzne smugi,sa ciemne i jasne do wyboru.

Juz wiem ta seria to ''Calle'' jasne prostokaty.sprawdzalam w sklepie pasuja do siebie

ciekawe czy tak można, czy sprawdzi się to w praktyce, no bo musi być przecież jakaś różnica między podłogowymi a ściennymi (nie tylko ta wizualna), jak myślicie?

jeżeli tak można, to ja wybrałabym czekoladowe inverno (te ścienne), wannę chcę obudować na ciemno, więc jeśli podłoga też byłaby z prostokątnych płytek wyglądałoby to super

Ciemne Inverno do ciemnych Calle nie pasują-bo Calle są w pasy-fale,jak juz uzywasz ciemnych z Calle to nie mieszaj z Inverno.jasne mozna mieszac z dekorami a czy te prostpkaty są scienne hahaha nawet nie wiedzialam nie zwrocilam na to uwagi, masz cghyba racje,ja chce do łazienki z sypialni wiec tam ruch nie wielki hahah, mysle ze im nic nie zaszkodzi :lol:

witam Cię Nata76,

parkiet kupiliśmy na miejscu u nas w miasteczku, ale czekaliśmy ponad 2 miesiące, jak sama nazwa mówi jest to Finishparkiet, więc po ułożeniu nie należy go już ani cyklinować, ani lakierować, układa się jak klocuszki i przykleja do posadzki klejem, jedyną rzeczą którą należy zrobić po jego ułożeniu to impregnacja specjalnym środkiem mającym za zadanie wypełnić wszelkie mikroszczeliny i zabezpieczyć przed przenikaniem wody , i gotowe :p