Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

50zł/rok za dostęp do Forum to za dużo !!!

Frankai

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przeczytaj w Rzepie- wycofują się z katastrofalnego.

Kołodko był podobno na jakiejś tajemniczej kuracji w sanatorium i chce znieść wszystkie podatki.

Ale ponieważ premier obawia się,że z nim coś nie tak,to go wysłał na urlop (do jakiegoś rządowego ośrodka,żeby go odosobnić).I na razie cisza w tej sprawie.Tyle co Rzepa się dowiedziała.

Zresztą o podatkach cały czas jest cisza.Nikt nic nie wie.

Wylogowanie nic nie pomoże.

Paragraf 22 wyraźnie mówi:

"Pkt 23.4 lit. C

Opłaty obowiązują wszystkich korzystających, którzy sie zalogowali na forum do i od dnia 1.04.2003 włącznie, bez względu na to czy wysłali jakieś odpowiedzi czy nie. Nie uiszczenie (co za słowo!) opłaty będzie ścigane z całą surowością prawa".

Tyle regulamin.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Zbyszek_S dnia 2003-04-01 10:06 ]

Zamurowało mnie gdy się dowiedziałem, że leniwy Forumowicz który w ciągu 2 miesięcy nie napisze co najmniej 20 postów to pomimo, że opłacił wcześniej "czesne" będzie musiał przesłać do redakcji 1 żółty kubek. (chyba, że przedstawi zaświadczenia L-4 w terminie 7 dni)

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Ciekawy jest Pkt 43.4 ust.2:

"Opłaty obowiązują wszystkich korzystających zgodnie z pkt 23.....z wyjątkiem, uczestników tej Grupy Regionalnej Forum, do której należy aktualny Lider Forum. Dla tych uczestników opłaty są pomniejszane w stosunku: 3,75% do każdego tysiąca wpisów Lidera "

To niesprawiedliwe ! Bo Lider należy do Grupy Worcławskiej, ale najbardziej aktywna jest Grupa Krakowska. Sądzę, że będziemy wnioskowali o zmianę w tym punkcie !

Przeniesienie się nie uda, regulamin wyraźnie o tym mówi w paragrafie 22, cytuję:

"Pargaraf 22.

Pkt.4.33 Forum budowlne jest pomysłem Muratora i on ma do niego wszystkie prawa autorskie. Użycie słów cegła, budowa, i innych pojęć budowlanych na innym forum będzie uważane za kradzeż myśli i ścigane z całą surowościa prawa.

Pkt.4.34 Wszystkie nicki używane na formu Muratora sa jego włąsnością, czy ktoś tego chce czy nie. Uzywanie tych samych nicków (czy to się do cholery odmienia?) będzie ścigane z całą surowością prawa."

Tyle regulamin.

Nie mam raczej czepialskiej natury, ale tym razem nie zdzierżę... :wink:

Ja nie będę tyle płacił za dostęp do Forum. Jeszcze powiedzmy 10-20zł... Zastanowiłbym się... Oszczędzam każdy grosz - gonię po bankach, żeby urwać dziesiątą część procenta z kredytu, nogę z gazu zdejmuję, żeby zaoszczędzić po pół litra/100 km, kanapki zacząłem sobie robić, żeby nie kupować obiadów... Kolejnej opłacie mówię "nie"! :smile:

Co do regulaminu (którego jakoś nie mogę znaleźć...), to wydaje się, że jest trochę "straszakiem"... Nie przesadzajmy! Używanie słów "cegła", "budowa" na innym forum już od dawna ma miejsce i Murator wcale nie jest tu jakimś pionierem. Jeśli nawet grupy pl.misc.budowanie nie potraktujemy jako forum, to mamy choćby forum GW - czy Agora zostanie za to podana do sądu? :smile:

Z kolei co do nicka... Jestem zaskoczony pomysłowością Muratora... Mój nick jest ich własnością? Coś podobnego! No cóż... W takim razie na innych forach już mam takiego nicka - czy muszę go zlikwidować? To niepoważne...

Prawdopodobnie redakcji chodziło o to, że jeśli ktoś już nawet założy inne forum, gdzie cała społeczność forumowa mogłaby się przenieść, to każdy musiałby zmienić nicka, co utrudniłoby identyfikację... No cóż... To trochę tani chwyt... Możemy dodać po jednej literze do nicka i już będzie inny... Poza tym to nie jest pierwsze forum przenoszone w inne miejsce...

A poza tym - będąc trochę wścibskim :smile: W każdym razie ja się do tego raczej nie dołożę.

Szkoda, bo było to jedno z niewielu konkretnych miejsc w sieci - z poważnymi ludźmi...

Słuchajcie, ale słyszałam, że osoby które prowadzą rzetelny dziennik budowy (nie z tych "Dziś postawili dach. Dziś wstawili okna"), będą zwolnieni z opłaty dopóki ten dziennik prowadzą. Tak więc chwytaj za pióro kto może!!!

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Alicjanka dnia 2003-04-01 10:38 ]

Tak, jest o zwolnieniach "dziennikarzy" w paragrafie o zwolnieniach, ale znowu paragraf 22 o tych osobach:

"Pkt.256.3 ust. 25 lit. C

Osoby ,o których mowa w Par. 11 Pkt. 4 zwolnione są z opłat pod warunkiem regularnego prowadzenia zapisów. W przypadku stwierdzenia przerwy w zapisach dłuższej niż 7 dni nałożona zostanie kara w formie czterokrotnej wartości rocznej opłaty za korzystanie z forum. Przypadki takie będą ścigane z cała surowościa prawa.

Pkt.256.3 ust. 25 lit. D

W przypadku porzucenia dziennika osobom o których mowa w w Par. 11 Pkt. 4 grozi przymusowe rozebranie domu/budynku/budowli bez względu na stan zaawansowania. Przypadki takie będą ścigane z cała surowościa prawa."

Tyle regulamin.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Zbyszek_S dnia 2003-04-01 10:49 ]