Wowka 01.04.2003 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 3. Wydawnictwo MURATOR sp. z o.o. nie redaguje wypowiedzi prezentowanych na Forum, ale zastrzega sobie prawo do usuwania wypowiedzi lub zablokowania dostępu do Forum w przypadkach, gdy:.....uczestnik FORUM zamieszcza reklamy będą inne materiały o lub ogłoszenia o charakterze komercyjnym, ...... To jest wyciąg z regulaminu Forum W dziale ogłoszenia drobne ktoś kto występuje pod nickiem "CYS" nachalnie reklamuje usługi pewnej firmy budowlanej oraz architekta. Chcę wierzyć, że zarówno firma jak i architekt są godni polecenia ale nieuczciwa jest forma w której CYS to dokonuje . Moim zdaniem Cys zaistniał na forum tylko w celu zareklamownia tych firm. Za wyjątkiem udziału w konkursie i podania ogłoszenia o sprzedaży (darowiźnie?) supremy brak jest jakichkolwiek innych jego wypowiedzi. Mało tego prowadzi ożywioną wymianę zdań z kilkoma osobami (które wypowiadają się tylko i jedynie w tym wątku) prześcigając się w peanach ku czci tej firmy i architekta. Podejrzewam, że ta wymiana zdań jest reżyserowana i w związku z tym nieuczciwa Podkreslam, że wyżej przedstawiona opinia jest tylko moją prywatną opinią z która oczywiście można polemizować. Proszę o uwagi Forumowiczów dotyczące powyższego zagadnienia jak i innych przypadków kryptoreklamy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 01.04.2003 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Popieram Twoje uwagi!!Publiczne umieszczanie reklam kosztuje ogromne pieniadze i zawsze znajda sie cwaniacy ktorzy beda korzystac z darmowego reklamowania swoich uslug.Nie tak dawno,ktos na forum reklamowal hodowle psow.Jesli jednak wlasciciela forum stac na altruizm,to mysle ze nie jest to sprawa forumowiczow.Chociaz z punktu widzenia tych wszystkich ktorzy przestrzegaja regulaminu, z pewnoscia jest to denerwujace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 01.04.2003 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Forum nie jest miejscem na reklamowanie swoich usług, poza działem "Ogłoszeń drobnych". Usuwamy wiadomości, które są sprzeczne z regulaminem Forum - głównie właśnie z reklamą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 01.04.2003 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Niestety, trudno na to zjawisko zaradzić. Jest cała masa podejrzanych ogłoszeń i wypowiedzi, gdzie kilka osób zachwala produkt a każda ma zaledwie po kilka wypowiedzi (w najlepszym razie). Usuwać tego nie można, ale ja zawsze zostawiam ostrzegawczą wiadomość dla niezorientowanych lub naiwnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 01.04.2003 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 My również staramy się reagować na Wasze sygnały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.04.2003 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Pisząc swój post kierowałem się tym, że ktoś poleca usługi pewnej firmy w sposób nieuczciwy. A mianowicie sugeruje, że pewna grupa "forumowiczów" zetknęła się z tym wykonawcą (architektem) i każdy z tych "forumowiczów" jest ich pracą wprost zachwycony. Powtarzam ponownie, że chcę wierzyć iż ci wykonawcy są solidni. Ale podszywanie się pod uczestników forum jest nieetyczne. Przypuszczam iż "CYS" i kilka innych nicków to jedna i ta sama ooba. Nic nie mam przeciwko reklamie np. o treści "Polecam swoje usługi.... tel........ Bo wiem że podpisał się pod ta reklamą ewentualny wykonawca a nie ktoś kto udaje zachwyconego jakością usług "forumowicza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.04.2003 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2003 Oj! tak, tak. Był też taki który zachwycał się pod wieloma nickami saunami, które sam montował czy sprzedawał. Brrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 08.04.2003 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 11.04.2003 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Mnie nie przeszkadza reklama na Forum, pod jednym wszakże warunkiem - bym wiedział, ze to właśnie reklama. Nawet cieszę się z obecności reklamującego się producenta, gdy właśnie poszukuję danego produktu. Urkyta i podstępna reklama (jak ten przykład z CYSem) to oszustwo i dobrze, ze są tacy, którzy to odkryją i "doniosą" redakcji. Ale niestety tak będzie się zdarzać ciągle, bo takie są prawa sieci. Po prostu nie można ufać za bardzo temu, co się wypisuje na Forum. Nie każdy z piszących rzeczywiście zna się na budowaniu, jest przecież wielu "mędrków", którzy nawet łopaty jeszcze nie wbili, a udzielają rad na każdy temat.Forumowiczu, bądź czujny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cys 05.05.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2003 Przypadkiem tutaj zajrzalem i ... Mam wrazenie, ze ktos sie na mnie uwzial. Nigdy nie ukrywalem, ze zaczalem pisac na forum, aby polecic wykonawce, a pozniej architekta. Adnotacje umiescilem w dziale ogloszen drobnych, tak jak to zaleca redakcja. Czy wedlug Wowki powinienem wczesniej wziac udzial w kilku goracych dyskusjach czym moglbym sobie nabic konto wypowiedzi, a tym samym byc bardziej wiarygodny? To chyba bez sensu, tym bardziej, ze nie znam sie na budownictwie. A tak na marginesie, to dziekuje Wowce za dokladna analize moich maili, w roznych czesciach Forum Z tego co zaobserwowalem, wiekszosc moich znajomych korzystala i korzysta z poleconych uslugodawcow. Jeden poleca drugiemu itd. Dzieki temu taka firma jest juz sprawdzona i nie ma obawy, ze naciagnie, albo odwali partanine. Jak polecic takiego sprawdzonego wykonawce wiekszemu gronu zainteresowanych? Nic prostszego jak zebrac sie w kilka osob i napisac na Forum. Czy to nieuczciwe? Ktos rozpetal burze o wielkim oszustwie i tak jak wczesniej dostawalem (nadal troche dostaje) maile potencjalnie zainteresowanch, to obecnie zapychaja mi skrzynke jakies brednie o oszustwie. Szczerze mowiac, jestem tym zmeczony i bliski utajnienia adresu mailowego. Duza czesc moich krytykow na Forum wystepuje zupelnie anonimowo i jakos nikomu to nie przeszkadza. Co do supremy, to zostala mi po wczesniejszym remoncie. Poprzedni wykonawca namowil na jej kupno, ale w koncu jej nie wykorzystal. Teraz musze sie jej pozbyc, bo jest juz "troche" starym materialem i zajmuje mi miejsce na strychu. Czy to takie dziwne? Jesli ktos chce tym wylozyc garaz, to z checia oddam. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczow [ Ta wiadomość była edytowana przez: cys dnia 2003-05-05 16:26 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 13.05.2003 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 hmm jestem w rozterce bo wlasnie dzisiaj na jednym z wątków polecilem wykonawcę posadzek podlogowych. Zrobilem to w dobrej wierze i mam taką nadzieję, że tak wlasnie zostanie to odebrane. Moze by otworzyć dzial pod tytulem Wykonawcy ? Obawiam się jednak że Redakcja z wiadomych względów zbyt entuzjastycznie do tego pomyslu nie podejdzie Tak przy okazji to pozdrawiam Redakcję, juz sporo czasu ze sobą przebywamy. Ja Was prawie nie znam, Wy mnie jak najbardziej, myślę że na podstawie odpowiedzi mozna sobie zbudować w miarę wiarygodny wizerunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts