Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słodycze

Bełatka

Recommended Posts

jest takie powiedzonko" ze słodyczy najbardziej lubie śledzie" :wink:

to ja sie moge pod tym podpisac :wink: :lol:

jedyne "slodkosci" jakie jeszcze lubie (choc tez nie szaleje) to lody (ale kwaskowate-cytrynowe itp.) i szarlotka :)

przy okazji zauwazylam dziwne zjawisko tak jak nie znosze czekolady to czasem (rzadko fakt ale bywa) cos mnie napada i "wtranżalam" cala tabliczke nie mogac sie opanowac :-? :o (nie wiem moze to ma zwiazek z jaimis niedoborami np. magnezu? :o )

Jak paliłam to słodycze mogły dla mnie prawie nie istnieć.

Raz na jakiś czas miałam fazę na ptasie mleczko i wtedy zabierałam całe pudełko do łóżka i objadałam się nieprzyzwoicie, często nie przerywając snu. Początkowo bardzo się dziwiłam rano, że pudełko puste, później przyłapywałam się na tym, że jem w czasie snu. :o

Od miesiąca nie palę i namiętnie objadam/ obżeram się płatkami czekoladowymi, takie cieniutkie wafelki oblewane gorzką czekoladą mniam, pyyyyyycha :D

No i ciasta, piernik, szarlotka :D

Aktorka Zofia Merle na pytanie o 3 ulubione potrawy odpowiedziała: "Lody, ciasteczka, lody".

Też tak. :) :) Ostatnio jakby mniej, bo się odchudzałam, ale było parę okazji do pieczenia ciasta w sierpniu i popłynęłam... A ostatnio znowu powróciło moje uzależnienie od czekolady...

Moje typy to: gorzka ze skórką pomarańczową, gorzka z migdałami i gruszkami (chyba taka kombinacja - Lindt to robi), mleczna z kryształkami karmelu. Oraz ptasie mleczko (1 sztuka = 80 kcal) :( , prince polo classic, lody lentylkowe (jedliście? - takie ze zmielonymi lentilkami w środku - pyyycha). :)

Zielonooka, ale msz fajnie, że nie lubisz słodyczy...[/b]

Zielonooka jedyny magnes jaki moze Ci się przydać to przyciąganie ziemskie :wink: Co do potrzebnych organizmowi pierwiastków to polecam magnez. :lol: Sorry, zboczenie zawodowe :wink:

a co do słodyczy to wiem ze nie powinienem wtranżalać, ale czasami jak dopadam Michałki albo jakieś wafelki to wchłaniam w każdej ilości :D

Zielonooka jedyny magnes jaki moze Ci się przydać to przyciąganie ziemskie :wink: Co do potrzebnych organizmowi pierwiastków to polecam magnez. :lol: Sorry, zboczenie zawodowe :wink:

a co do słodyczy to wiem ze nie powinienem wtranżalać, ale czasami jak dopadam Michałki albo jakieś wafelki to wchłaniam w każdej ilości :D

dzieki - faktycznie strzelilam literówke - byka :wink:

juz poprawiony

ps. tez mam zboczenia (niekoniecznie zawodowe :wink: :lol: )

Pytanie do fanow ptasiego mleczka - wolicie Wedla czy Milke?;)

ja jesli juz to zdec Milke (wedel mni nie przechodzi przez gardlo)

:o

zielonooka nie bujasz ? to nie jest mozliwe ..:roll:

Wedel , koniecznie waniliowy - i schlodzony , tak zeby czekolada sie tak ladnie odrywala i zjada sie najpierw czekolade - a srodek to juz mozna wyrzucic - ale koniecznie musi byc waniliowy ;)

Wedel , koniecznie waniliowy - i schlodzony , tak zeby czekolada sie tak ladnie odrywala i zjada sie najpierw czekolade - a srodek to juz mozna wyrzucic - ale koniecznie musi byc waniliowy ;)

nie bujam :wink: tzn ja ani tego ani tego nie lubie...

czasem jak ktos mnie poczestuje to bezmyslnie pochłone.... :oops: :wink: :lol: ale mniej nie lubie Milki :wink:

Czekolada mleczna z orzechami Wedla , orzechy laskowe w czekoladzie Jutrzenki , ptasie mleczko waniliowe Wedla , batoniki marcepanowe , torcik węgierski i ......mogłabym tak wymieniać i wymieniać .

W tym sklepie wszystko jest smaczne :D 8)

Ale żeby było dobre to ilości muszą być umiarkowane .

A ostatnio chodziły za mną gofry z bitą śmietaną . I to chodziły skutecznie bo przynajmniej raz dziennie :oops:

Ooooo. Nie tylko ja wcinam ptasie mleczko w taki sposób :o :) :p

Wedlowskie oczywiście.

• 2 weeks później...

Oj, jaki swietny watek :) Tylko trzeba uwazac, bo od czytania slinka leci i latwiej ulec pokusie :lol:

Ja oczywiscie jak wiekszosc Wedlowskie ptasie mleczko, lody (praktycznie w kazdej ilosci poza czekoladowymi i kakaowymi), draze mleczne Jutrzenki, domowe wypieki (mniam!), galaretki i najwieksza chyba slabosc Raffaello :oops: