Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Słodycze

Bełatka

Recommended Posts

Ja równiez lubię ptasie mleczko Wedla,ale Milki też.Jak byłam w ciąży,to potrafiłam zjeść cały słoik Nutelli w nocy!!!! :D

Uwielbiam Chałwę i pamiętam z dzieciństwa,że była pyszna chałwa w takich metalowych opakowaniach-pycha!!!

Lody-np.Carte`dor-mniam,mniam.

Pyszne są pomadki "Michałki","tik-taki",i jeszcze takie w kształcie podobne do tik-taków ,ale nie pamiętam nazwy.

kofi gdzie można te lody lentylkowe kupić?

Sorry, nie zuważyłam pytania. W supermarketach, to Nestle chyba robi. W rakich granatowych opakowaniach.

Ostatnio odkryłam czekoladę bąbelkową Milki, ale za bardzo się kruszy.

A poza tym wcinam ciasteczka zbożowe, podobne w smaku do sezamków, albo florentynek, ale jakby z bardziej przypalonym karmelem. :lol:

Zasadniczo nie przepadam za słodyczami. Lody mogą dla mnie nie istnieć, ale czasami nachodzi mnie, jak mawia moja żona, "wieczorna cukrzyca" i jestem w stanie zjeść zawartość słoika dżemu. :D

Ja równiez lubię ptasie mleczko Wedla,ale Milki też.Jak byłam w ciąży,to potrafiłam zjeść cały słoik Nutelli w nocy!!!! :D

Uwielbiam Chałwę i pamiętam z dzieciństwa,że była pyszna chałwa w takich metalowych opakowaniach-pycha!!!

Lody-np.Carte`dor-mniam,mniam.

Pyszne są pomadki "Michałki","tik-taki",i jeszcze takie w kształcie podobne do tik-taków ,ale nie pamiętam nazwy.

podpisuję się obiema rencami ....te same smaki :D :D :D

(...)i jestem w stanie zjeść zawartość słoika dżemu. :D

No to chyba tu nie pasujesz , bo tu sie jada nie tylko zawartosc .

Szklanka ciensza, to można zgryźć, ale słoik to przesada i jeszcze ta etykieta klejona takim klejem. :wink: :D

:D :D :D :D

W komturii za kieliszki do wina służą... musztardówki :oops:

• 9 years później...
  • 1 year później...

Równiez nie słodzę herbaty. No chyba,ze piję taka mocną gorzką. Wtedy muszę.... Sama nie jestem taka restrykcyjna jeśli chodzi o cukier. Jestem zdania,że wszystko jest dla ludzi i nie ma niczego złego w tym jeśli raz na jakiś czas posłodzimy sobie herbatę czy zjemy coś słodkiego. Nie powinno się jednak z tym przesadzać.....

Posmakowały mi ostatnio czekolady Hersheys. Koleżanka przywiozła mi z zagranicy. Pycha! Smaki bardzo nieszablonowe, zupełnie inne niż czekolady w polskich sklepach. Stacjonarnie raczej się ich ie dostanie ale polecma poszukać w sieci. Tam już można je znaleźć.

:spam:

Edytowane przez Tomaszs131
Link reklamowy.

• 5 months później...
Kiedy potrzebuję słodkiego pocieszenia piekę czekoladowe muffiny z nadzieniem z serka mascarpone - szybkie, przepyszne i domowe! Są tak dobre (zasługa sprawdzonego przepisu), że od pewnego czasu nie przygotowuję żadnych innych deserów. Tylko muszę się zawsze upewnić, że coś dla mnie zostanie, jak się rodzina dorwie ;)

• 2 weeks później...
Hej! A wiecie, że te wasze przysmaki bardzo zakwaszają organizm i potem jest w was idealne środowisko dla rozwoju wszelkiego rodzaju grzybów (grzyby żyją tylko w środowisku kwaśnym), a kolejny krok, to rak. Nie chcę Was straszyć, tylko wiem, że nikt inny o tym nie pisze, bo nikt nie ma w tym interesu. A ja mam, bo chcę żeby Polacy byli zdrowi, a nie napychali portfele koncernom farmaceutycznym. Jeśli możecie to przerzucajcie się na naturalne słodycze - owoce, te Wan nie zaszkodzą.