Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Solbet co roku ma akcję o nazwie "promocja zimowa". Ja tak kupiłem w grudniu u ich dystrybutora, musiałem zapłacić 100% z góry, dostawa była w kwietniu. Wyszło mi 4,20 za pustak. Mogę dać namiary na fajnego dystrybutora. Region nie ma wielkiego znaczenia bo i tak jedzie firmowym transportem prosto z fabryki.

Ja miałem z Solbetem dziwną sytuację. Na początku roku, jeszcze zimą rozglądałem się za materiałem na mury. Solbet był moim faworytem. Wysłałem do nich maila z pytaniami typu: po ile, warunki transportu, adresy lokalnych dystrybutorów itp. Za jakiś czas otrzymałem odpowiedz. Pani X odpisała krótko i węzłowato: Nie będzie się Panu opłacało kupować naszego produktu bo jest drogi i transport też jest drogi ale polecamy produkty fabryki X (nie pamiętam miejscowości ale gdzieś koło Lublina). Co prawda ich produkty są gorszej jakości ale należą do naszej grupy kapitałowej... Bez komenta.

Tak to przestałem się interesować tym towarem, bo nie mogłem w żaden sposób dowiedzieć się ile on kosztuje a kupować nie znając ceny byłoby mi trudno :lol:

michu808 - dzieki wielkie za informacje. Skontaktuje sie na pewno z tą hurtownią. Myśle, że obecne warunki na rynku spowodują, że z ziemi wyjde tylko z fundementami a mury na przyszły rok. Taka sytuacja pozwoli mi właśnie na negocjacje ale z przeprowadzką na przyszłe święta będzie o wiele trudniej :cry: :cry: :cry: :oops:

Ciekawe podejście do klienta :o

Ja miałem podobnie - moim faworytem były Silikaty Ludynia, mam do nich tylko 40 km. Przez telefon zaproponowali mi cenę, o rabacie nie chcieli rozmawiać, dali tylko za darmo transport BEZ HDS-u :lol: Chyba myśleli że rozładuję ręcznie 50 ton bloczków :o

Kupiłem Silkę z Radomia. Co prawda za transport z HDS-em musiałem zapłacić, ale dostałem rabat chyba ze 20% 8)