Gość 01.04.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 WitamCały parter chcę ogrzewać elektrycznym podłogowym (zwykł kable kładzione na wylewkę). Wykonawca chce mi wcisnąć jakąś siatkę montażową za 3000 PLN. Czy to jest konieczne? Czy nie można ułożyć kabli bezpośrednio na wylewwce i czymś je punktowo przymocowac? Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piegus 01.04.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Elektryczne kable grzejne układa się wg kolejności:1.styropian Fs-20 lub twarda wełna2.folia izolacyjna ( to już podobno standard) może być zwykła malarska,3. KONIECZNIE SIATKA w instrukcji piszą: nieostra, metalowa lub plastikowa o małych oczkach4.kabel5.wylewkaNie jestem fachowcem, ale chodzi chyba o dokładne przyczepienie kabla do podłoża ( nie może się przesuwać w trakcie zalewania betonem) i o dobre zazbrojenie posadzki. To przecież nie może popękać!!Ja za siatkę ocynkowaną, 60m2 zapłaciłam 360 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piegus 01.04.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Natomiast jeżeli chodzi Ci o maty grzejne , to układa się je bezpośrednio na wylewce i nie słyszałam, żeby to trzeba było zbroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts