DomiPaweł 11.06.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Zdecydowanie skórzane. Powiem więcej u nas "kiedyś" też będą takie. Narazie salon to wielka prowizorka.W wolnej chwili pochwalę się kuchnią. Chociaż zamieszczanie zdjęć tutaj mnie osłabia. Ps. Mieszkamy od 12 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 11.06.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 No dobra, to teraz nasza kuchnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saga2 11.06.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 SUPER KUCHNIA BARDZO NAM SIE PODOBA z tego co widze drzwi do kuchni sa zamurowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 12.06.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Domi&Paweł bardzo ładna kuchnia Ps. wszystkim podobają sie te skórzane krzesla ale ja nie mogłam sie oprzeć i jednak zostały pantony Stół na żywo nie wydaje sie taki ciężki i elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 12.06.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 wbrew logice...Pantony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza_skarbonka 28.06.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 teraz my chcielibyśmy się pochwalić naszym kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 29.06.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 U nas też praca wreszcie ruszyła:) Robi się ogrodzenie, pan płytkarz układa terrakotę, następne w kolejce czekają łazienki, inna ekipa robi elewację... Fajnie patrzec jak praca idzie szybko do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 29.06.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Zolka fajne płytki do salonu. U nas też prace posuwają się do przodu. Kilka fotek elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 30.06.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 nasza_skarbonka fany kominek:) Widzę że macie białe ściany, czy takie pozostawicie? My również planujemy zostawic białe ściany na dole lecz nie wiem jak to będzie z funkcjonalnością Anad65 elegancka ta Wasza Saga! Super się prezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza_skarbonka 06.07.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Tak, w całym domu są białe, no i właśnie zobaczymy jak to będzie z tą funkcjonalnością Elewacja też będzie biała Dzięki Zolka- chcieliśmy taki tradycyjny kominek, wiem że teraz większość ma raczej nowoczesne kominki, ale nam się podobał taki takie wspomnienie z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 11.07.2014 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 nasza_skarbonka my również kominek mamy bardzo tradycyjny tzn z cegły ręcznie formowanej. Tu jeszcze w trakcie pracy nad nim: Obecnie jest zafoliowany i nie mam jak zrobic zdjęc;) Nasza elewacja też miała byc "prawie" biała i taka wyszła, jestem z niej bardzo zadowolona. Kolor najlepiej widac wieczorem lub w pochmurny dzień, bo gdy świeci słońce domek wygląda jak biały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolka 27.07.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Ależ tu cisza.... Pokażę nasze łazienki, są w trakcie prac także nie zwracac uwagi proszę na otoczenie;) Górna - Dolna - Saga w słoneczku:) - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saga2 30.07.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Witam ja mam pytanie o szambo zastanawiam sie jak duże ile m3. Czy nie będzie problemu jezeli bedzie sie znajdować w inym miejscu niz wyznaczyl geodeta na mapce chodzi o odbor domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 31.07.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Zolka , ładna elewacja . Jednak szersze drzwi wejściowe prezentują się lepiej niż standardowe jednoskrzydłowe . Też chciałam szersze , ale przez to,że wydzieliłam spiżarnię brakło mi miejsca w wiatrołapie Saga2 moi znajomi ostatnio kupowali szambo o pojemności 10m3 . Starczy podobno na około miesiąc - półtora przy 4-osobowej rodzinie. Jeśli chodzi o umiejscowienie szamba, to raczej zrób w miejscu zaprojektowanym , bo możesz mieć problem z odbiorem. Ja nie robiłam szamba, bo w między czasie udało mi się podłączyć do kanalizacji. Musiałam częściowo zmieniać pozwolenie na budowę , bo to była " ważna " zmiana w zagospodarowaniu terenu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 31.07.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Szambo 10m3 wystarcza nam na miesiąc - 2 osoby dorosłe i 2 dzieci. Mniejsze było by zbyt małe, z większym możesz mieć problem z opróżnianiem, bo samochody które to robią najczęściej mają właśnie trochę ponad 10m3 pojemności.Co do umiejscowienia szamba, geodeta po zakończeniu budowy robi Ci ewidencję geodezyjną powykonawczą i tam wrysuje szambo gdzie faktycznie się ono znajduje, nawet jeśli w projekcie było gdzie indziej. Jeśli odległości kominka od sąsiadów są OK to nikt się do tego nie przyczepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saga2 02.08.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedz własnie zastanawiałam się nad 10m3 . Dziekuje i opozdrawiam Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez saga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura79 09.08.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 WitamMam pytanie dotyczace kominka masz moze zd jak byl realizowany Dziekuje Sebura79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorkaŁukasz 12.08.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Witam wszystkich wybudowanych, mam pytanie dotyczące rolet zewnętrznych - czy ktoś ma takowe rolety na oknach łukowych schowane w ociepleniu przy lanym nadprożu ? Nasz wykonawca twierdzi, że przy takim nadprożu można zamontować je tylko na wierzchu elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 13.08.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Jeśli chodzi o rolety przy oknie łukowym, to faktycznie jest z tym problem, czyli dość trudno jest zamontować roletę przy takim oknie. Może być problem ze schowaniem jej w dociepleniu. Łatwiej by było w przypadku ścian trójwarstwowych, przy jedno- czy dwuwarstwowych, będzie to dość skomplikowane. Można spróbować zamontować ją nad nadprożem łukowym w licu ściany od wewnątrz, ale roleta musi być na pewno samonośna, z dodatkowymi wkładkami wzmacniającymi i termicznymi, czyli wyjdzie tak jakby podwójne nadproże. Wtedy roleta i nadproże łukowe pod nią muszą się licować od wewnętrznej strony ściany, a od zewnątrz robi się docieplenie elewacji, tak jak standardowo bez rolety. Na pewno rozwiązanie z montażem rolety na elewacji będzie łatwiejsze, a w przypadku próby schowania częściowego, czy całkowitego rolety, musi to zrobić fachowiec wysokiej klasy specjalizujący sie w takich rozwiązaniach, bo źle zamontowana roleta spowoduje powstanie mostków termicznych. Dodatkowo o roletach piszemy w artykule, link: http://www.mgprojekt.com.pl/blog/mostki-termiczne-montaz-rolet/#axzz3AGM8ROCU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 13.08.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 No proszę MGProjekt nas znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts