Kama1978k 20.05.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Rozumiem ze garaż podwójny. Bo jeśli pojedynczy to trochę mało miejsca na taki pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 20.05.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Tak - wersja z podwójnym garażem. SAGA III dokładnie. Teraz tak jeszcze myślę czy by się nie dało porostu podzielić normalnej łazienki na pół, i cześć z wanną rogową połączyć z sypialnią, a drugą część zrobić ogólnie dostępną .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 20.05.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 dokładnie tak jak kama pisze 90 cm wychodzi na blat w parapecie ale lepiej zrobić większe otwory - zawsze można e zmieniejszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 21.05.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Witam, Na poczatek, dziekuję wszystkim za dotychczasowe wskazówki i odpowiedzi. Jeśli możena jeszcze troche podpytać co i jak na waszych budowach i w domach,będę wdzięczna.... Dostałam dzisiaj wycene Sagi i troche mnie to powaliło z nóg przykład: klinkier na kominy 1050 sztuk -5250 pln ? Pisaliscie że wystarczy 380 sztuk na 2 kominy to zakładam że na 3 max 600 sztuk,skąd taka rozbieznośc??? Czy ktoś może ma zrobioną wycenę materiałów na Sagę i mógłby ją przesłac na maila [email protected]. Chodzi mi głównie o ilość materiałów.My budujemy z porothermu gr.25. Zachęcam wszystkich do dyskusji... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 22.05.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Hej Jola, zapytam dzisiaj męża czy mamy jakaś nasza wycenę stanu zamkniętego - coś powinno być - przynajmniej orientacyjnie. Z wycenami naszej sagi też były niezłe numery. Ponieważ my korzystaliśmy z usług firmy budowlanej - daliśmy projekt do wyceny kilku takim firmom. Najwyższa oferta - po której ostro zastanawialismy się czy w ogóle stać nas na dom - to 990.000 - za wszystko - to znaczy wprowadzam się i mieszkam. Okazało sie jednak ze można taniej. Na pewno nasza wycena tez nie będzie odnośnikiem - bo budowa systemem gospodarczym jest zwykle kilkanaście procent tańsza. Ale może pomoże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rungni 22.05.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Zalogowany Kolejny forumowicz zachwycony sagą (dokładnie sagą III). Mam pytanie które już wielokrotnie przewinęło się przez to forum. Co robić z tą nieszczęsną ścianką kolankową... Kama1978k ty ją podnosiłaś, prawda? A jak zmieniłaś schody? Czy bez tego wszedł by tam prysznic, nie koniecznie kabina, ale tak żeby nie było klaustrofobii. No i jeszcze jedno, czy ktoś w okolicach Poznania buduje już Sagę? tak do 50 km? JA będę dopiero startował ale chętnie zobaczył bym na żywo to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 22.05.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Hey, Dzisiaj złozylismy komplet dokumentów i czekamy na pozwolenie..... :lolKama będę wdzięczna za wycenę. Co do schodów zadałam to pytanie dzisiaj naszej architekt i obliczyła ze bez zmiany biegu schodów wneka będzie na wysokośc ok. 190 więc mysle że chyba ok. Może ktoś kto nie zmieniał biegu schodów potwierdzi to i poda dokładne wymiary tej wneki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 23.05.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam Jola nawiązując do twoich kominów : za 2 kominy z materiałem i robocizną zapłaciłem 4k ,kwota jaką podajesz za sam klinkier jest szokująca a gdzie jeszcze zaprawa, fugi,kanały wentylacyjne, murowanie. Poza tym na pewno 1050 szt. cegły na 3 kominy to jest za dużo 600 sztuk prawie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 23.05.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam ponownie Jola odkopałem gdzieś część moich notatek i tak ;ściany przyziemia 1600 sztuk poro 25 oczywiście zostało trochę kilkadziesiąt sztuk - podnosiłem sciankę kolankową, ścianki działowe - 760 sztuk poro 11,5beton na strop+schody+podcień wejścia+balkon+filary z obu stron +wieniec i słupki pionowe + taras 40 m/kw + wejście 20 m/kw wyszło 34 m/sześć betonu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grsyyy 23.05.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Wisnia o ile podniosłeś ściane kolankową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 23.05.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witamy wszystkich!!! Nam tez ogromnie spodobala sie Saga II i ten domek zamierzamy budowac jeszcze w tym roku. Jestesmy jeszcze narazie na etapie zalatwiania formalnosci (projekt juz jest) i nie mozemy sie doczekac, kiedy wbijemy w ziemie przyslowiowy szpadel Buduje ktos z Was Sage w woj. łódzkim lub jego okolicach (chetnie odwiedzimy )? Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 23.05.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam grsyyy dodałem kilka fotek z tego roku - widać na tych zdjęciach wysokość ścianki http://www.flickr.com/photos/31424690@N02/show/with/3556253681/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grsyyy 23.05.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Zdjęcia super!My mamy w planach przenieść kotłownie na tył garażu a co za tym idzie trzeba komin przenięść na tył domu,troche się boimy że ta kotłownia będzie zamała.A w miejscu kotłowni zrobilibyśmy pom gosp.U ciebie zauwarzyliśmy że komin masz właśnie tak przeniesiony a w miejscu łazienki masz przejście do garażu.Takie mam pytanie gdzie masz w planach kotłownie i czy zlikwidowałeś łazienke ?dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 23.05.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Witam Kotłownię mam właśnie tam ścianka została postawiona na krawędzi komina co dało około 4m2 pomieszczeniu - w garażu nawet auto combi zmieści się bez problemu zostaje jakieś 5m, my w miejscu kotłowni zrobiliśmy łazienkę, w miejscu łazienki na parterze - przestronny gabinet z wejściem z salonu, a wejście do garażu jest normalnie z holu - wypada pod schodami, fakt że nie będzie tego bufora ale nie przejmujemy się tym ma być przestronnie . pozdrawiam p.s powodzenia w szukaniu fachowca - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 24.05.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam, wisnia-super Saga,ładnie wyszła frontowa lukarna.Od razu zapytam czy frontową lukarne tez podnosiłes czy nie-chodzi mi o to że wyszły super proporcje ? Dzieki za info co do kominów i inne cenne dla mnie cyfry... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 25.05.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam Jola wszystkie wysokości są takie same jak na na całym obwodzie budynku , natomiast zmieniłem kąt nachylenia lukarny nad wejściem jak widać nie jest taka położona, poza tym mimo tego ze podniosłem ścianę kolanową pozostałe wysokości dachu nie zmieniły się. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof kk 28.05.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 witam wszystkich wielbicieli sagimam pytanie jakich wkładów kominowych użyliście przy budowie waszych sag i w jakim koszcie to wyszło bo my się zastanawiamy nas schidlem z góry dziękujemykrzysztof i ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 29.05.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam Mam pytanie dot. tynków wewnętrznych i zewnętrznych:Ile mniej więcej jest m2 tynków wewnątrz i na zewnątrz do położenia i jaką cenę płaciliście za m2 wewnętrznych ( robota+materiał ) i zewnętrznych ( robota + materiał ) i może jakieś informacje n/t sufitów na poddaszu z czego robiliście i jakie były koszty. pozdrawiam Wiśnia1178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata 1984 31.05.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Wtam. Jeżeli ktoś ma ochotę obejrzeć zdjęcia z kolejnej realizacji Sagi II to zapraszamy:http://www.agata1703.fotosik.pl/ Wkrótce dodamy nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysW 02.06.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 To ja też się podzielę naszą Sagą. http://zbysw.fotosik.pl/ Teraz bardzo mnie interesują wnętrza, tu ukłon w stronę tych co są daleko przed nami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts