zyzmen 16.07.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Witam Czy jest może ktoś kto wybudował lub buduje SAGE II w województwie śląskim??? Ja zaczynam budowę Sagi III początkiem sierpnia w Hecznarowicach(obok miasta Kęty). Ps. Gratuluję wszystkim budowniczym wyboru projektu Przede mną dopiero początek przygody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 17.07.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam, Ja również już dostałem projekt -> SAGA 3 Budowę planujemy rozpocząć w okolicach Magdalenki w marcu 2010. Narazie etap szukania wykonawacy ... oraz pomysłów na ewentualne zmiany. Ale uważam że projekt jest świetny -a bryła domu z zewnątrz (bez podnoszenia ścianki kolankowej) śliczna ! pozdraiwam i powodzenia dla budujących ! MP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 18.07.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Witam, Piszę do osób ,które kupiły projekt Saga III .Wymiary domu jakie były podane na stronie internetowej i w projekcie dotyczyły Sagi z pojedynczym garażem czyli 143,14 m2 . Problemy pojawiły sie przy wycenie domu przez rzeczoznawcę bo okazało sie ze niedawno zmieniono te wymiary na stronie internetowej (nie wiem jak jest w projektach)na 164,18 m2 a to jest ok. 100 tys. róznicy w wycenie domu do kredytu. Sprawdzcie sobie jakie macie wymiary zbiorcze w swoich projektach. My bedeziemy miec z tego powodu powazne problemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 20.07.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam grsyyy gratuluję i widzę że wszystko zgodnie z planem super.Ja właśnie kończę instalację co za 2 dni posadzki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grsyyy 21.07.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Tylko pozazdrościć postępów prac,u nas niestety teraz dłuższa przerwa,ale wiosną ruszymy pełną parą, narazie pozostaje` podziwiać powstające nowe domki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grsyyy 21.07.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 a zapomniałem dodać że my również budujemy na śląsku,koło Pszczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 21.07.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 a zapomniałem dodać że my również budujemy na śląsku,koło Pszczyny A gdzie dokładnie obok Pszczyny budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grsyyy 21.07.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ćwiklice taka mała wioska. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof kk 25.07.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 witam mam pytanie do budujących i już powstałych sagczy na poddaszu stelaż jest stalowy bo nasz budowlaniec coś mówił o drewnianym ale woliny zaciągnąć podpowiedzi od was a jeśli stalowy to jaki ok jest tego koszt z góry dziękujękrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 27.07.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 konstrukcja dachu opiera się na stalowej ramie z dwuteowników i słupów stalowych 100x100x5 Koszt takiej ramy nie jest niski...Waga też niemała Mój projektant ma to przeliczyć i zmienić na drewnianą konstrukcję. Końcem tygodnia zobaczymy co z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof kk 27.07.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 dziękuję u mnie też do końca tygodnia musi się wyjaśnić czy drewno czy stalkrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 27.07.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 oj widze temat konstrukcjii na tapecie 6000 zl stal nas kosztowała:( A czy da się drzewem zastąpić-nie jestem pewien bo to jest dosyć masywne i drzewo mialo by duży przekroj:) Zadowolony z tego wynalazku nie jestem, ponieważ konstrukcja jest spawana a spaw nie przenosi obciązeń i jak bedzie wiało to dach będzie pracował i napewno będzie pękało:) ale coż-taki urok:(A jeszcze jedno -wujek miał taki sam problem zamienił stal na drzewo:) i to drzewo mu strasznie pęka i cos tam sie z dachem dzieje-chyb osiada:( A jest to: 1-dach dwuspadzisty 2-pod blachodachowką Obciazenia są o wiele mniejesze niz w wielospadowym dachu sagi i na dodatek pod lżejsza blachą a i tak pęka:( Mi pan cieśla powiedział,że to drzewo u nas musiało by być o sporym przekroju. Została stal. to tyle moich doświadczeń. Pozdrawiam i życzę powodzenia. ps-fajna ta nasza saga, ale co chwile zaskakuje ekstra kosztami, co nie? http://www.marcinwolski.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 28.07.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Rzeczywiście koszty zaskakują z dnia na dzień...Jestem na etapie kopania fundamentów i boje się myśleć co mnie jeszcze czeka...Mi projektant przerabia trochę konstrukcje ponieważ uważa jest źle i chyba ma rację.Zobaczę co z tego wyjdzie i na pewno się podzielę z Wami tą informacją. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 28.07.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam, Co do kosztów to fundamenty kosztowoły nas 20 tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 29.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 jakiej grubości tuby daliście z przodu i z tylu domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 29.07.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Witam,Czy ktoś ma moze pomysł jak skontaktowac sie z naszym genalianym architektem z biura projektowego,bo próbujemy to zrobic prawie od miesiaca w związku z nieszczęsnymi wymiarami domu,ale niestety unikaja rozmowy i wyjasnienia tej sprawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 30.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Tuby były zdaje się 300 mm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 31.07.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam, Co do kosztów to fundamenty kosztowoły nas 20 tys. Pozdrawiam Przy tym koszcie domyślam się że fundamenty były wylewane a nie murowane z bloczków jak to jest w projekcie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 31.07.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam, Fundamenty robilismy zgodnie z projektem z bloczków,cena ostateczna wyniosła nas 23 tys (dawalismy jeszcze dodatkowo folię przed wylewką betonową,).Oczywiście za same materiały bez robocizny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 03.08.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam ZbysW Jaki był koszt orientacyjny ocieplenia i zabudowy poddasza materiał + robocizna. a tak poza tym kiedy policzę koszty np: przygotowania ścian do malowania to serce mnie boli przecież to jakiś absurd ile ci fachowcy sobie życzą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts