zyzmen 01.10.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 My zlikwidowaliśmy wszystkie podwójne okna dachowe i wszędzie zastosowaliśmy pojedyncze okna 140 x 78.Miejmy nadzieję, że to wystarczy i światła w pokojach nam nie braknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 05.10.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam czy ktos buduje lub wybudował SagęII w woj.łódzkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 12.10.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 witamja też jestem na etapie budowy sagi, został zalany strop i na razie czekamy aż porządnie wyschnie.nurtuje mnie cały czas ta ściana kolankowa. Mam pytanie do Kama1978k, o ile ją podniosłaś?i czy krokwie w związku z tym musiały być wydłużane, czy zostały takie jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 13.10.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Rozmawiałem w sprawie kwesti podniesienia ścianki kolankowej z 4 różnymi architektami. I każdy z nich powiedział że jeżeli chcesz jako efekt końcowy zobaczyć dom z projektu - to każde podniesienie jej (nawet o 1 pustak) ten efekt zmieni - bo zmieniają się proporcje elementów. Oczywiście do tego dochodzi aspekt praktyczności ... napewno podniesienie ścianki zwiększa użyteczność przestrzeni pomieszczeń. Także pytanie należy sobie samemu zadać - co jest ważniejsze ? Bo nie zawsze praktyczność jest priorytetem Z resztą ktoś już o tym pisał w tym wątku. Jeżeli chcesz taki widok SAGI jaki jest w projekcie (mnie on urzeka właśnie) to nie zmieniaj ścianki. Ale oczywiście to kwestia gustu i priorytetów jak to już wspomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 13.10.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 witam ja też jestem na etapie budowy sagi, został zalany strop i na razie czekamy aż porządnie wyschnie.nurtuje mnie cały czas ta ściana kolankowa. Mam pytanie do Kama1978k, o ile ją podniosłaś?i czy krokwie w związku z tym musiały być wydłużane, czy zostały takie jak w projekcie? Kamila wyjechała na tydzień więc pozwolę sobie odpowiedzieć za nią Ścianki kolankowe mieliśmy podniesione tak , że w całym budynku jest teraz , na gotowo ok 102-104 cm. Z uwagą że pomieszczenia nad garażem mamy na poziomie reszty pokoi. Wg mnie budynek za bardzo się nie zmienił , a jest na pewno tak samo ładny jak w projekcie. Widziałem parę domków SAGA - koszmarków . Nie wiem na czym polegało że tamte tak wyszły. U nas mi się podoba i uważam że była to b. słuszna decyzja. Bez podniesionej ścianki górne pomieszczenia będą b. niepraktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 13.10.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 dzięki za odpowiedzi.wstawiam kilka foto: http://madzia2007.fotosik.pl/zdjecia/1.html Jeśli chodzi o zmiany, my trochę poprzestawialiśmy.ze względu na to, że mamy olbrzymią działkę, zrezygnowaliśmy z garażu, przerobiliśmy go na dodatkowy pokoik, łazienkę i takie funkcjonalne przejście do kotłowni. Chcieliśmy go w zupełności odciąć, ale pani w biurze mg projekt powiedziała, że jest to nie możliwe ze względu na schody, które podobno wchodziły na garaż, co jest totalną bzdurą. No ale dzięki temu zyskaliśmy dodatkowe pomieszczenia. Usunęliśmy słup z salonu bez żadnych problemów. Zamiast niego daliśmy 1 potrójną belkę i jedną podwójną. Przedłużyliśmy kawałek ścianki w salonie obok komina, tam ma stanąć narożny kominek. Także przedłużyliśmy kawałek słup oddzielający kuchnię od korytarza, tak by nie było widać drzwi od spiżarki. Usunęliśmy zupełnie ściankę, która oddzielała łazienkę od schodów, tam powstał korytarz, prowadzący do łazienki i pokoju.Powiększyliśmy drzwi wejściowe do takich z dostawką, stwierdziliśmy, że będą ładniej wyglądać. My również podnieśliśmy ściankę w naszym "garażu", tak że strop jest na równo z domem.To chyba tyle zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinLidka 14.10.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witam wszytskich Mam kilka pytań i mam nadzieję, że pomożecie mi:) Jak rozwiązujecie problem wysokości do okna w kuchni, ponieważ tam jest przed wylaniem posadzki 80 cm, a po zrobi sie 70-blaty sa na wysokości 80, więc albo trzeba podmurowac okno albo sam nie wiem:) Czy ktos montował sytem odzysku ciepła tzw. heat recovery, jak to wychodzi od strony finansowej i technicznej i jak to się sprawdza, Czy możecie mi tez pomóc jeśli chodzi o ogrzewanie ciepłem z kominka tzw. DGP, czy to sie sprawdza, jak poprowadzic kanały itp. Z góry dziękuję za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin3012 18.10.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam, Dolączam do grona przyszłych użytkowników Sagi. Mamy zaadoptowany projekt Saga II z powiększonym garażem na dwa stanowiska. Pozwolenie gotowe, przyłącza zrobione, działka zniwelowana. Pozostaje mi tylko znaleźć dobrą ekipę i zaczynać budowę. A zanim zacznę chiałbym skorzystać z Państwa doświadczeń dlatego juz od kilku dni "studiuję" to forum. Tak na początek czy ktoś moze buduje Sagę w okolicach Szczecina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KatOlsz 21.10.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam wszystkich inwestorów projektu SAGA3! Planuję zakupić ten właśnie projekt i chciałabym się dowiedzieć czy jest na forum ktoś kto wybudował lub buduje ten domek w woj. Podkarpackim, Świętokrzyskim lub Małopolskim. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 22.10.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 PostWysłany: Sro, 21 Październik 2009 21:08 Temat postu: SAGA3 Witam wszystkich inwestorów projektu SAGA3! Planuję zakupić ten właśnie projekt i chciałabym się dowiedzieć czy jest na forum ktoś kto wybudował lub buduje ten domek w woj. Podkarpackim, Świętokrzyskim lub Małopolskim. Serdecznie pozdrawiam. Hej, ja buduję w śląskim ok.200m od granicy z małopolskim jeśli to w czymś pomoże okolice miasta Kęty Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek zachodniopomorskie 24.10.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witam!Razem z żoną uzgodniliśmy że dom jaki będziemy budować to dom wg projektu Saga II. Czy ktoś wybudował lub buduje taki dom w zachodniopomorskim lub w sąsiednim województwie. Mamy wielką prośbe - zobaczyć taki dom w realu przed ostateczną decyzją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniknik 28.10.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 To super że nie tylko my wybraliśmy ten projekt i że istnieje takie forum na którym można się tylu ciekawych rzeczy dowiedzieć dotyczących budowy.Jeżeli jest ktoś kto buduje lub już wybudował Sage II w województwie mazowieckim, będę wdzięczna za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 28.10.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 witam! My stawiamy naszą Sagę w woj.mazowieckim, a dokładniej w Grabowie n.Pilicą pod Warką. Czekamy właśnie na cieśli, którzy przychodzą 9 listopada, a blacharze 23.Mam nadzieję, że dotrą w tych terminach, ponieważ ku naszemu rozczarowaniu już zmienialiśmy terminy z powodu deszczu ;( Także trzymajcie za nas kciuki, żeby się udało. pozdrowienia dla wszystkich "Sagowiczów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 29.10.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Ja startuję z SAGĄ III w okolicach Magdalenki pod Warszawą w marcu/kwietniu 2010. Także jeszcze troszkę czasu minie ... ale pozwolenie już się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniknik 29.10.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 My też planujemy ruszyć z budową na wiosnę, jeśli oczywiście uda się załatwić formalności a wiem że niestety to nie jest takie hop siup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 30.10.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 To ja się też pochwalę Jesteśmy już na etapie stropów-nad garażem już jest Terriva położona i czeka na beton a nad resztą będzie już niedługo Powodzenia dla wszystkich budowniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 01.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Witam, Rosna Sagi jak po deszczu,u nas juz przykryta. Sprzedam stemple długość od 2,5 do 3 metrów oraz destki calówki do szalunków (cena do uzgodnienia).Okolice Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 13.11.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 WITAM SERDECZNIE!!! wreszcie sie zalogowalam! my tez budujemy sage II i tez wprowadzilismy kilka zmian...w zasadzie widze ze mamy zblizona koncepcje z megi-1984-nasze zmiany sa naprawde bardzo podobne! my tez podnieslismy scianke kolankowa do 4 pustakow+wieniec wiec na gotowo powinno zostac jakies 100cm,zrezygnowalismy ze slupka w salonie, zmienilismy uklad scianek dzialowych w wiatrolapie i umiescilismy w wolnym miejscu spizarke.ponadto strop jest monolityczny, a wysokosci obnizone o ok.15cm.dzięki za odpowiedzi.wstawiam kilka foto: http://madzia2007.fotosik.pl/zdjecia/1.html Jeśli chodzi o zmiany, my trochę poprzestawialiśmy.ze względu na to, że mamy olbrzymią działkę, zrezygnowaliśmy z garażu, przerobiliśmy go na dodatkowy pokoik, łazienkę i takie funkcjonalne przejście do kotłowni. Chcieliśmy go w zupełności odciąć, ale pani w biurze mg projekt powiedziała, że jest to nie możliwe ze względu na schody, które podobno wchodziły na garaż, co jest totalną bzdurą. No ale dzięki temu zyskaliśmy dodatkowe pomieszczenia. Usunęliśmy słup z salonu bez żadnych problemów. Zamiast niego daliśmy 1 potrójną belkę i jedną podwójną. Przedłużyliśmy kawałek ścianki w salonie obok komina, tam ma stanąć narożny kominek. Także przedłużyliśmy kawałek słup oddzielający kuchnię od korytarza, tak by nie było widać drzwi od spiżarki. Usunęliśmy zupełnie ściankę, która oddzielała łazienkę od schodów, tam powstał korytarz, prowadzący do łazienki i pokoju.Powiększyliśmy drzwi wejściowe do takich z dostawką, stwierdziliśmy, że będą ładniej wyglądać. My również podnieśliśmy ściankę w naszym "garażu", tak że strop jest na równo z domem.To chyba tyle zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phoenixzg 13.11.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam, wszystkich. My również z przyszłą żoną wybraliśmy ten projekt i mamy zamiar ruszyć z budową na wiosnę. Saga stanie w Zgierzu woj. łódzkie. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surmiaczek 14.11.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Czytam ten wątek już od dłuższego czasu ,ale przyszła pora żeby nie tylko brać (z forum ), ale też podzielić się postępem prac naszej Sagi . Jesteśmy na etapie wykańczania siebie i łazienek. Załączam parę zdjęć (jak mi sie uda ) pozdrawiam [/img]http://picasaweb.google.pl/lh/photo/6U7rMgtz98PNaHx7-vocsQ?feat=directlink</p><p> http://picasaweb.google.pl/lh/photo/xwgc5bfXr8fL5XuGzxqULA?feat=directlink</p><p> http://picasaweb.google.pl/lh/photo/CwxXqJU0nTO3kTpv4bsIrQ?feat=directlink</p><p> http://picasaweb.google.pl/lh/photo/-EWRCliy1EYDppJbKUrp0w?feat=directlink</p><p> http://picasaweb.google.pl/lh/photo/Hpd4cn27_fv7udCID7xrZA?feat=directlink</p><p> http://picasaweb.google.pl/lh/photo/K-UBTEyFodT4vSj4KrssQg?feat=directlink[/img] coś nie poszło spróbuję znów wieczorem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts