Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam ponownie! mam pytanie odnosnie slupow-czy ktos malowal je dysperbitem i boki schodow tez czy zostawiliscie niepomalowane?!

my jestesmy na etapie scian i stropow, w zasadzie zostal nam juz tylko dach do zrobienia ale niestety chyba nie wyrobimy sie w tym roku... :cry: a taka szkoda bo myslalam ze uda sie zakonczyc stan surowy zamkniety, ale co tam oby do wiosny!!! w zwiazku z tym mam jeszcze jedno pytanko a raczej prosze o rade- co zrobilibyscie ze stropem?! nie wiemy czy przykrywac folia( bedzie trudno bo sa juz siany poddasza) czy zostawic bez niczego...?! czekam na wasze propozycje i z gory dziekuje! :wink:

acha, nie wiem czy wspominalam ze zrezygnowalismy z garazu...?!

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam rzeczywiście jedno okno w łazience - nie chciałam okna nad wanną. A poza tym jedno wg mnie jest wystarczające. W ciągu dnia nie zapalamy w ogóle światła. Wymiarów niestety nie pamiętam - obiecuję zmierzyć w domu i podać. Pozdrawiam

witam kama1978k, sledze twoje posty od poczatku i bardzo podobaja mi sie twoje rozwiazania w sagze...moglabym liczyc na kilka zdjec z wnetrza waszego wykonczonego juz(gratuluje!!!) domku? jesli moglabys mi cos podeslac o waszym pomysle na schody na poddasze bylabym bardzo wdzieczna! mam cos podobnego na mysli ale chcialabym to zobaczyc dokladnie i "z bliska"... :D

dzieki!

Zdjecia wrzucamy na fotosik.pl ( nasz link http://anita7303.fotosik.pl/albumy/405282.html) .Pozdrawiamy Anita i Grześ. Niedługo wylewamy posadzki to zrobimy trochę nowych zdjęć

witam anita7303, chcialam cie zapytac o malowanie dysperbitem podmorowek, bo na zdjeciach zauwalylam ze macie chyba fundamenty wyprowadzone bloczkiem i od razu pomalowane bez tynkowania?! chcialam sie dopytac czy tak jest i czy aby tak mozna robic bo wlasnie sie nad tym zasatanawiamy...?! :-?

dzięki za słowa otuchy :) to dobrze się składa, bo do nas także przychodzą w środę, zobaczymy gdzie skończą szybciej :D a blacharze 30, mam nadzieję.Uparliśmy się, że nie wiem co musimy nakryć.Ale co zrobić jak będzie padał deszcz. Co z tego, że fundusze są jak nie ma pogody.A co do nakrycia to mi radzono plandekę lub grubą folię.Myślę, że to drugie rozwiązanie będzie tańsze i też przetrwa do wiosny.pozdrawiam :wink: [/url]

witam " surmiaczek" mam pytanko. w jaki sposób ustalaliscie półłuk w oknie i drzwiach balkonowych na górze? ogladałem zdjecia waszej sagi ( bardzo ładnie wykończona) i też chciałbymu ciebie podobne półłuki. oczywiście też budujemy sagę w okolicach Gliwic. pozdrawiam

witam surmiaczek. ja mam projekt przerabiany i niestety nie ma w nim rzadnej informacji jaki to ma być łuk. mam prosbe jezeli byś mógł podac mi maksymalna wysokość drzwi i wysokość bocznej prostej krawedzi to majstry z resztą już sobie poradza, aha i szerokość drzwi. ja wogóle u góry mam troje drzwi balkonowych z łukiem. te nad tarasem ( jak w orginale ) drugie nad wykuszem a trzecie nad wejściem. pozdrawiam

Witam wszystkich budowniczych Sagi

Wiem że to temat nie na miejscu bo chodzi o pieniądze ale czy ktoś z was mieszkających już lub zbliżających się do zamieszkania mogł by podać przybliżone Koszty budowy do tzw wprowadzenia ( kuchnia, łazienki, podłogi, średni standard )

podrawiam

Moja Saga :)

http://picasaweb.google.pl/Pawlikosia/BudowanieMarzen?authkey=Gv1sRgCJDvraHyhJvgcA#

pierwsze trzy zdjęcia są z realizacji Sagi II

Znalazłam je na stronie mg projekt

Od pierwszego wejrzenia zakochałam się w tym domu

i dążę do tego by mój tak kiedyś wyglądał

Pozdrawiam wszystkich budujących

Witam,

Piekne, piękne domki.Gratulacje !!

U nas jutro zakładaja okna-zobaczymy co z tego wyjdzie....

Surmiaczek-widze że macie na dachu solary,my tez rozważamy założenie solarów na ogrzewanie wody,tylko zastanawiam sie kiedy zwróci się koszt tej inwestycji.

Czy możesz podać ile wyniosło Was założenie całej instalacji łącznie z kolektorami.Jaki jest okres grzewczy i co Was przekonało do założenia ?

Z góry dziękuje za odpowiedz..

Pozdrawiam

Hej surmiaczek,

Czy dźwigałeś ściankę kolankową? jeśli tak to do jakiej wysokości?

Pytanie do pozostałych budowniczych:

ile drzewa zużyli cieśle na Wasze dachy(głównie interesuje mnie dach Sagi III ale na podstawie Sagi II jestem w stanie oszacować różnicę)?

Z góry dziękuję za odpowiedź.