surmiaczek 24.11.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 ściankę kolankową dżwigaliśmy na wysokość 95 cm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phoenixzg 25.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam, Surmiaczek, zauważyłem, że na ścianie masz skrzynkę gazomierzową. Moje pytanko: ogrzewasz gazem ziemnym czy płynnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surmiaczek 26.11.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 dom ogrzewany jest gazem ziemnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grafi 27.11.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Witam wszystkich.Właśnie razem z żoną dołączyliśmy do grona "sagowiczów".Podoba nam się ten projekt i zamierzamy go zakupić ( SAGA III). Przeczytałem już prawie wszystkie posty i obejrzałem zdjęcia. Są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 29.11.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witam,Na Sagę III zużyliśmy 13 kubików.Na kominy 520 sztuk cegły klinkierowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 30.11.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam, Na Sagę III zużyliśmy 13 kubików.Na kominy 520 sztuk cegły klinkierowej. Pozdrawiam To mało drzewa Wam poszło...a zmienialiście przekroje krokwi? u mnie trzeba było pozmieniać grubości ponieważ dom stoi w innej strefie wiatrowej i śniegowej niż w projekcie. Cieśla na wstępie powiedział że 16kubików to minimum. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata 1984 30.11.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam.Mam pytanie do wszystkich Forumowiczów Sagi II. Jakiej grubości wełną ocieplaliście poddasze? Ile mniej więcej wyszło to m2? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandysowiczka 30.11.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam, My nie zmienialismy przekroju krokwi,wszystkie wymiary zamawialismy zgodnie z wykazem jaki jest w projekcie i okazało sie ok.Co do grubosci krokwi to sa one tak solidne ,że wszyscy śmiali się że samolot na dachu może lądować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIELEK-NATI 01.12.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ponawiam moja prosbę do wszystkich"sagowiczów". Czy ktoś moze podać mi wymiar drzwi balkonowych u góry? konkretnie chodzi mi o wykonanie łuku. mam projekt przerabiahy i nie ma wskazówek jakie wymiary ma łuk. Potrzebuję maksymalną wysokość drzwi, wysokość bocznej prostej krawędzi i szerokość. z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 03.12.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Witamy,mamy wielką prośbę do wszystkich budowniczych naszej Sagi, a konkretnie "dwójki". Czy możecie nam doradzić jakie macie lub planujecie mieć stropy. Tak jak w projekcie, czy monolityczne? Jeśli tzw. lane, to jakiej grubości beton, stal itp. My bardzo poważnie zastanawiamy się nad lanym. Z góry dziękujemy za pomoc. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 04.12.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Wielu twierdzi, że strop monolityczny jest mocniejszy. Nie całe 2 dni temu rozmawiałem z cieślą z ok. 40 letnim doświadczeniem i stwierdził, że Terriva jest dużo mocniejsza i mniej podatna na ugięcia pod ciężarem np.: podpór dachu. Decyzja oczywiście należy do kierownika budowy, który musi przeliczyć ilość potrzebnej na zbrojenie stali i określić grubość betonu.Nie mam dokładnie policzonej ceny jaką zapłaciłem za strop Terrivy ale może uda mi się to policzyć w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 04.12.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 witam, my mamy strop lany i jestesmy bardzo zadowoleni! wyszedl taki gladki ze teraz tlko pojdzie gladz i obedzie sie bez tynkowania! ostatnio widzialam zdjecia jakiejs sagi z terriva i wyszlo okropnie-wszystko sie pozapadalo - wiec chyba umiejetnosci murarzytez sie licza przy wyborze stropu...pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 04.12.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Zdecydowanie!!! murarz musi się znać na robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 05.12.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Dziękujemy za odpowiedzi. Pytanie do Ciokolady. Jakiej grubości jest u Was wylany strop? Czy są dodatkowe wzmocnienia w postaci belek? Jeśli tak, to jakiej wysokości? Może macie jakieś zdjęcia z realizacji? I jeśli to nie problem, to jakie były orientacyjne koszty wykonania stropu?Z góry dziękujemy i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 06.12.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 strop ma grubosc 16cm, uzylismy drutu 12 i sa dodatkowe wzmocnienia w naroznikach plyt-sa 3 plyty wydzielone przez projektanta: nad salonem, nad kuchnia i kotlownia oraz nad gabinetem i lazienka. beton b25.koszt orientacyjny to ok. 6500 za beton( z balkonem,podciagami i 4 slupami 30X30), drut juz mielismy-poszlo ok.1,5t na strop bez balkonow, slupow i podciagow...pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 10.12.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 witam megi_1984! jak tam wasz dach? u nas ciesle skonczyli w sobote...ale z deskowaniem nie wiemy co robic?! zreszta i tak czekamy az wyleja nadproza i wymuruja lukarny do konca...wiec chyba i tak nici z przykrycia w tym roku!!!pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raho 10.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam wszystkich, właśnie kończymy dach naszej kochanej Sagi II, problem w tym, że znienacka pojawił się elektryk, któremu wypadł jakiś klient.Bardzo proszę pokażcie swoje oświetlenie - najbardziej chodziłoby mi o salon, który planuję podobnie jak w projekcie MG. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonatano 10.12.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam Dostalismy oferty na fundamenty na Saga 3, cena 31 000 zl. Ta cena zawiera materialy i robocizna. Czy to jest drogo. Budowy w okolica Grodzisk Maz. Pozdrawiam Witam, Co do kosztów to fundamenty kosztowoły nas 20 tys. Pozdrawiam Przy tym koszcie domyślam się że fundamenty były wylewane a nie murowane z bloczków jak to jest w projekcie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 10.12.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 wszystko zależy od ceny betonu,bloczków i drutu. W moim przypadku udało mi się znaleźć super cenę i może dlatego cena była tylko 20tys. Wg. mnie cena nie jest zła jeżeli wszystko robi firma i nic Was nie interesuje. Jam musiałem załatwić wszystko od koparki po beton w betoniarni,gruz i drut. Ławy były wykopane w glinie więc obeszło się bez szałowania, no i ziemi trzeba było mniej wybrać więc gruzu mniej do środka poszło.Nie wiem ile dali pozostali budowniczy bo możliwe, że jeszcze mniej...lub dużo więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 12.12.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 w sumie u nas wyszla podobna cena, tez ok. 20tys.-6500 za beton, 2700 za bloczki, 5700 robocizna, drut mielismy wczesniej...+inne rzeczy to razem wyszlo ok.20tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts