megi_1984 16.12.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 witam megi_1984! jak tam wasz dach? u nas ciesle skonczyli w sobote...ale z deskowaniem nie wiemy co robic?! zreszta i tak czekamy az wyleja nadproza i wymuruja lukarny do konca...wiec chyba i tak nici z przykrycia w tym roku!!!pozdrawiam;) Witam witam U nas celagier skończony był 23 no i udało nam się zdążyć i nakryć blachodachówką z czego jestem baaaardzo zadowolona. Chciałam tak jak w projekcie dachówką, ale niestety mamy zbyt podmokły teren.Ale i tak wygląda super.Coraz więcej tego "naszego domku"rośnie, fajnie będziemy mieli z kim konsultować pomysły.Teraz jesteśmy na etapie podłączania prądu, lada dzień przychodzi elektryk zakładać skrzynki, a na wiosnę dalsze podłączenia.Także czekam na podpowiedzi jak rozwiązaliście oświetlenia na zewnątrz i wewnątrz.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marley10 16.12.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam Moj Koszt Fundamentów czyli stanu "0" wyniósł 44000 wraz z wylaniem płyty tarasu,wejscia oraz rozprowadzeniem kanalizy zagęszczeniem piachem wewnatrza fundamentu i wylaniem podbetonu. Napiszcie proszę cos o kosztach bo pieniadze które ja wydaję są kosmiczne i nie wiem czy warto jest budować ten dom do końca czy sprzedać go w stanie deweloperskim, chciałem wydać na budowe wraz z wykończeniem na tiptop 550000 ale widzę ze nie bedzie to możliwe. stan surowy zamknięty wraz z instalacja elektryczną kosztował mnie 230 000,instalacja C.O, CWU kompletna z piecem i grzejnikami, podłogówką 100m2 i robotą 40000, posadzki których jest około 240 m2 wraz z balkonem, tarasem, wejsciem - 4000, zabudowa i ocieplenie poddasza materiał i robota wraz z zagruntowanim i jednokrotnym malowaniem 16000 elewacja ocieplenie, podbitka,tynk,materiał i robota 14000 zł, tynki wewnętrzne około 650m2 robota+materiał 14000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 16.12.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 witam megi_1984, gratuluje dachu!!!!!!!!!!!!!! no u nas ciagle bez odeskowania-zastanawiamy sie ciagle co robic dalej...a jaka macie blachodachowke-gdzie kupowaliscie i po ile?! moze jakies zdjecia wrzucisz zeby ci troszke pozazdroscic?! pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz gratuluje!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisnia1178 17.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam Dawno nie zaglądałem na forum i widzę że sporo nas przybyło,życzę wszystkim budującym powodzenia i jak najszybszej możliwości zamieszkania.Ja oczywiście z zapytaniem o instalację odgromową do tych którzy ją zakładali, czy drogo was to kosztowało? bo nie bardzo wiem czy zakładać czy nie. proszę o odp.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surmiaczek 18.12.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 witam wisnia 1178nasza instalacja odgromowa materiał plus robocizna koszt 2500dom mamy na lekkim wzniesieniu ,decyzja wydawała się dla nas oczywista pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 20.12.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 witam megi_1984, gratuluje dachu!!!!!!!!!!!!!! no u nas ciagle bez odeskowania-zastanawiamy sie ciagle co robic dalej...a jaka macie blachodachowke-gdzie kupowaliscie i po ile?! moze jakies zdjecia wrzucisz zeby ci troszke pozazdroscic?! pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz gratuluje!!!!!!! hoł hoł Ach dziękuje dziękuje.. Szkoda, ale i na Wasz daszek przyjdzie pora.Ciokolada my mamy blacho-dachówkę z Thyssen Krupp niemiecką, bo taką nam polecił nasz blacharz no i mamy ją od jego kolegi trochę taniej niż normalnie byśmy zapłacili. W sumie za wszystko na dach ( blacho-dachówkę, blachę płaską, gąsiory, folie paraizolacyjną, rynny metalowe, 2 okna dachowe łazienkowe Fakro, wyłaz szklany, kominek wentylacyjny no i resztę co z dachem związane zapłaciliśmy 19 tys. Blacho-dachówka jest koloru ciemny brąz, matowa, a kupowaliśmy w Radomiu, dokładnie ile za metr napisze Ci jak odbiorę fakturę, bo już nie pamiętam. Zdjęcia oczywiście zaraz zrzucam z aparatu i wstawiam na http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ff7af5d2232e4791.html To jeszcze nie końcowy efekt dachu, bo śnieg był szybszy i nie zdążyłam zrobić foto pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 23.12.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Szczęśliwych, kojących, wartych pamięci, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych życia i miłości Świąt Bożego Narodzenia oraz niesamowitego, niezapomnianego, niepowtarzalnego Sylwestra! Wszystkim forumowiczą, aby wasze domki były już gotowe na przyszłe święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 05.01.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Ponieważ nie ma jeszcze żadnego nowego postu w Nowym Roku więc będę pierwszy Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku oraz życzę powodzenia w budowie i wykańczaniu Waszych Sag (sobie też tego życzę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobtMus 10.01.2010 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 WitamDołączamy do grona budujących Sagę (Saga III) - projekt kupiony, czekamy na złożenie pozwolenia na budowę, ekipa na stan surowy dograna, uzgodnienia z mediami dokonane...czytając forum, muratora i prowadząc konsultacje z tymi, którzy mają już to za sobą ... dopadły nas wątpliwości, czy na pewno dobrze lokalizujemy dom na działce.Sytuacja wygląda następująco:Działka ma kształt prostokąta. Od strony północno-zachodniej mamy piękny widok (dom usytuowany na wzniesieniu), od strony południowo-wschodniej widok jest kiepski. Stąd wbrew zasadzie, iż salon powinien być od strony południowej - chcąc mieć taras widokowy, piękny widok z salonu umiejscawiamy dom w ten sposób, iż tył domu (gabinet i salon) będą od strony zachodniej i północnej, zaś garaż od strony południowej.Wiemy, iż jest to wbrew zasadą ale przedłożyliśmy nad nie atrakcyjny widok, niemniej wątpliwości są. Może ktoś z forumowiczów - ma salon od strony północnej, czy rzeczywiście jest on ubogi w nasłonecznienie? Czy duże okna zrekompensują ewentualny brak światła naturalnego?Z góry dziękuję za ewentualne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 11.01.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam Sagowiczów a oto moje wypociny .... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b484f3e783f3016.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 11.01.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 widok z tyłu , widać dodane podpiwniczenie i powiększony wykusz http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae2a8d584caed644.html wykusz w całej okazałości http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/79df5b7c78ab0c22.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grsyyy 11.01.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ładnie wyszła twoja saga, wykusz orginalny,zmieniłeś okna na taras,i chyba powiększyłeś okna z przodu domu,a czy zmieniałeś coś jeszcze np ściane kolankową i jeśli moge spytać ile kosztował cie SSO,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 11.01.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Powiększyłem wykusz o 1,5 m wyciągnięty , okna wszystkie powiększone do 150cm , w wykuszu same okna bez rdzeni , w salonie bez słupa który jest niewygodny , okna na taras suwanka 330 cm dzielona na pół , pod całością piwnica , ścianka kolankowa o 4 bloczki do góry , dach podniesiony proporcjonalnie do podniesionej ścianki i pewnie coś jeszcze by się znalazło ... teraz kończę tynki i ocieplenie poddasza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 69 11.01.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam wszystkich. zamierzamy z mężem kupić projekt SAGA 3 i ruszyć z budową na wiosnę. Jakieś rady? Może jest ktoś z Podkarpacia kto buduje ten dom? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 16.01.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 witam! my tez mamy salon od strony polnocnej a wejscie od poludnia, ale nie uwarzam zeby mialo to wiekszy wplyw na naslonecznienie domu...dzieki otwartemu planowi i oknie w kuchni bedzie wpadac naprawde duzo swiatla! a poza tym salon od poludnia moglby byc chyba azza bardzo nasloneczniony,biorac pod uwage te wielkie okna i balkon na calej scianie...no ale oczywiscie sa i zwolennicy takiego usytuowania domu;) ja uwazam ze salon od polnocy w niczym nie przeszkadza! sa jeszcze okna wykuszowe przez ktore tez wpada slonce-my mamy odbicie lutrzane wiec wykusz jest od zachodu i jest naprawde jasno! pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 17.01.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 http://images45.fotosik.pl/249/e0c13e37b8cb6d23med.jpgmoja Saga na dzień 17.01 http://images40.fotosik.pl/244/649ef7ad2f296a34med.jpgwidok z sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 18.01.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 http://images8.fotosik.pl/173/6f1e69ec6a06728emed.jpg' alt='6f1e69ec6a06728emed.jpg'> i widok na salon bez słupa na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 26.01.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 moglibyście pokazać jak macie rozplanowaną ścianę w salonie : gdzie kominek i gdzie TV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 28.01.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Czy przy usuwaniu słupa w salonie była konieczność modyfikacji konstrukcji dachu?Jeśli nie to jakie uzasadnienie podał projektant?Potrzebuje mocnych argumentów aby ten słup zlikwidować.z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 28.01.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Dach nic nie miał do tego że słup został usunięty, więźba dachowa bez zmian. To mój pomysł aby zlikwidować słup co dało nam więcej przestrzeni w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts