Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Mury pną się do góry, jutro zalewanie stropu nad garażem za tydzień jeśli pogoda pozwoli zalewanie stropów nad domem. Stropy monolityczne. No i pytanie czy podnosić ściankę kolankową o pustak, czy też nie?

Była już dyskusja ale dotyczyła Sagi II, wydaje mi się, że Saga III ma wyższą ścinkę już w projekcie ale czy nie jest ona zbyt niska - można przy niej wstawić kanapę, szafkę itp? Czy w garderobach na piętrze można powiesić swobodnie np. garnitury, cz garsonki?

Witam

Mury pną się do góry, jutro zalewanie stropu nad garażem za tydzień jeśli pogoda pozwoli zalewanie stropów nad domem. Stropy monolityczne. No i pytanie czy podnosić ściankę kolankową o pustak, czy też nie?

Była już dyskusja ale dotyczyła Sagi II, wydaje mi się, że Saga III ma wyższą ścinkę już w projekcie ale czy nie jest ona zbyt niska - można przy niej wstawić kanapę, szafkę itp? Czy w garderobach na piętrze można powiesić swobodnie np. garnitury, cz garsonki?

Witaj

Moim skromnym zdaniem i doświadczeniem z naszej Sagi ścianka kolankowa powinna mieć co najmniej 120 cm

Witam

Dawno nie byłem na forum i przeglądając dziś nowe wpisy zastanawiam się jak część z was buduje? ja miałem podczas budowy dużo zmian w miejscach które w codziennym użytkowaniu nie były by wygodne biorąc pod uwagę zaprojektowanie np: klatka schodowa, ścianka kolankowa. realne koszty które podajecie np sso 250 są jak najbardziej ok kiedy buduje firma ale stan deweloperski za 370 kpln to moim zdaniem mało realne aby jakość odpowiadała cenie.

Do wisnia1178

A co jest nie tak według ciebie z klatką schodową. przymierzamy się do budowy sagi i wszystkie uwagi są bardzo cenne.cto zmieniłeś w swojej sadze. Może mógłbyś zamieścić zdjęcia swojego domku - chętnie bym obejrzała. jakich zmian jeszcze dokonałes

Witaj

Moim skromnym zdaniem i doświadczeniem z naszej Sagi ścianka kolankowa powinna mieć co najmniej 120 cm

Dzięki tel-net, zatem będziemy podnosić ale tak do ok. 1 m. tj. wysokość na trzy pustaki porotherm oraz wieniec 25 cm.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich

Z mężem będziemy się budować pod Nadarzynem. Jesteśmy na etapie wyboru projektu. Czy moglibyśmy wprosić się do kogoś na budowę pod Warszawą lub w niedalekiej odległości od niej i podpatrzeć Sagę na żywo?:)) W razie czego mój e-mail to [email protected]:)

Pozdrawiam Urszula

Dołączam się do pytania Uli. też planujemy budowę sage i chcielibyśmy zobaczyć dom u kogoś kto juz go pobudował w okolicach warszawy. moj mail [email protected]

• 2 weeks później...
Widzę, że temat Sagi na chwilę przycichł.

Pewnie wszyscy ostro budują swoje domy :)

Żeby ożywić trochę forum pochwalimy się, że czekamy na okna

i zaraz po ich wstawieniu ruszamy z tynkami :)

He, he pewnie tak :)

Najpóźniej za rok będziemy na Twoim etapie :)

A na razie.... kredyty.... mapki... media... projekty... wykonawca... kierownik...itp itd :D

Pozdrawiamy wszystkich budujących

Widzę, że temat Sagi na chwilę przycichł.

Pewnie wszyscy ostro budują swoje domy :)

Żeby ożywić trochę forum pochwalimy się, że czekamy na okna

i zaraz po ich wstawieniu ruszamy z tynkami :)

czy jest możlwość obejrzenia Państwa domku? Gdzie pobudowaliście dom.Ułatwiło by nam to bardzo podjęcie decyzji. Bardzo proszę o odpowiedz

Budujemy w Hecznarowicach. Są to okolice miasta Kęty.

ok.20km od Bielska Białej.

http://picasaweb.google.com/110010645719020283661/Saga?authkey=Gv1sRgCKGIzd-Qzu60IA&feat=directlink

Jeśli miejscowość Wam odpowiada to wyślij do mnie prywatną wiadomość-podeślę dokładniejsze namiary.

Zapraszamy.

Witamy wszystkich .

Jesteśmy tuż przed podjęciem decyzji zakupu projektu domu Saga.

Mieszkamy w Inowrocławiu i bardzo chcielibyśmy obejrzeć ten projekt w realu

Gdyby ktoś uprzejmy poświęcił nam pół godzinki swojego czasu bylibyśmy bardzo wdzięczni.

Pozdrawiamy wszystkich "Sagowiczów"

Ewa i Sławek