DomiPaweł 09.08.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 My robiliśmy strop Terriva i jak na chwilę obecną to jesteśmy z niego zadowoleni. A jaki będzie w codziennym użytkowaniu to się dopiero okaże jak już zamieszkamy. Dzieki, dzieki, ale chyba sie nie zrozumielismy Nasze pytanie dotyczylo stropu drugiego, tzn. tego nad parterem, pod dachem... Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 10.08.2010 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Domi&Paweł ;; Wprawdzie nie budujemt Sagi tylko Edytę ale mamy wylane skosy i uważam , że to super rozwiązanie ,obecnie się gipsuje. Wszystkie podane przez Ciebie argumenty to prawda. Jedynie wykonawcy kręcą nosem... ,Pozdrawiam. Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez agnie-cha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 10.08.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Dzieki, dzieki, ale chyba sie nie zrozumielismy Nasze pytanie dotyczylo stropu drugiego, tzn. tego nad parterem, pod dachem... Pozdrawiamy serdecznie No tak chyba masz rację sorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 14.08.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam serdecznie wszystkich! Jestem na etapie przed budową i bardzo byśmy chcieli zobaczyć ten domek( SAGA 3) już wykonany! bardzo proszę o kontakt wszystkich którzy już go zbudowali, będę bardzo zobowiązana, my budujemy w okolicach Radomia! mój mail [email protected], z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich! Witam! My budujemy domek w Grabowie nad Pilicą. więc zapraszamy.Jesteśmy na etapie hydrauliki.Niestety nie mam czasu siedzieć na forum,i wrzucić zdjęć z postępów, ale po wakacjach się poprawię.Pozrdawiam wszystkich forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edy222 22.08.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Witam wszystkich, Cisza jakby się zrobiła na forum. Pewnie wszyscy mocno zajęci . My w końcu ruszylismy z naszą Sagą 3. Budowa w Szczecinie-Dołujach. Z najistotniejszych zmian jakie zrobilismy w stosunku do oryginalnego projektu to: PARTER: - rezygnacja z otwartej na salon kuchni - powiększenie kuchni kosztem wiatrołapu - przeniesienie kołowni do garażu (wybralismy pompę ciepła) - w miejsce kotłowni - duża otwarta sień - garderoba PIĘTRO: - rezygnacja z pokoju nad wejściem - pozostawienie w tym miejscu otwartej przestrzeni - w miejsce garderoby przylegajacej do tego pokoju - łazienka - duża łazienka przylegajaca do sypialni małżeńskiej - łazienka małżeńska Pozdrowienia dla wszystkich Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 31.08.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam forumowiczów!Wszyscy ostro pracują nad domkami. A ja się pochwalę, wstawiliśmy okna, zalaliśmy chudziaki i schody na zewnątrz, i lada dzień przychodzi hydraulik na II etap wylewek, a zaraz za nim wylewki i elektryk. Chwalcie się i Wy co u Was nowego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 31.08.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam forumowiczów! Wszyscy ostro pracują nad domkami. A ja się pochwalę, wstawiliśmy okna, zalaliśmy chudziaki i schody na zewnątrz, i lada dzień przychodzi hydraulik na II etap wylewek, a zaraz za nim wylewki i elektryk. Chwalcie się i Wy co u Was nowego.Pozdrawiam To i my się pochwalimy Wylewki już prawie suche,zamontowaliśmy bramę garażową i czekamy na drzwi wejściowe. Lada moment zaczniemy wykańczać poddasze płytami G-K. Zastanawiamy się czy elewację robić w tym roku czy poczekać do wiosny.Co Wy myślicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuber8 31.08.2010 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 my elewacje zaczelismy pare dni temu. Mysle ze lepiej juz docieplić przed zimą, bo jak w zimie beda prace wenatrz to trzeba bedzie grzać a same mury srednio trzymaja ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuber8 31.08.2010 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Generalnie Saga juz prawie zamknięta. Na dniach beda okna. Co do nadchodzących kosztów: elektryka - 7k pln hydraulika ( podłogowka w calym domu, instalacje wodne,gazowe, kocił gazowy, solary ) -45k pln tynki - 20k pln posadzki - 10 pln podbitka, elewacja - 15k pln ocieplenie dachu wełna (30cm) - 6k pln pozostanie jeszcze kewstia sufitów na pietrze i kominka .... i bedzie stan deweloperski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 06.09.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mam pytanie dotyczące kominów : ile ich stawialiście i z czego . Mam wrażenie , że w projekcie komin od pieca gazowego jest troche za daleko od kotłowni . Jak to wyszło u Was? I jeszcze jedno pytanie. Chcę podnieść ściankę kolankową, ale zastanawiam się, czy nie będzie problemu z odbiorem budowlanym . Może ktoś z Was robił już odbiór i wie , jak to wygląda . Czekam na szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 08.09.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 witam, kominy mamy z icopala(wulkaniczne systemy kominowe), w sumie 3.tez podnosilismy scianke kolankowa-nasz kierownik powiedzial ze o jednego pustaka nie ma problemu-my podnieslismy o 2......zobaczymy jak bedzie, odbioru jeszcze nie bylo!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 08.09.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 My budowaliśmy kominy z Presto(odpowiednik Schiedl'a).Budowaliśmy tylko 2.( w kuchni tylko pion wentylacyjny jest więc zastosowaliśmy kominki went. na dachu)Komin dla kotłowni przesunęliśmy bliżej drzwi garażowych. Ściankę kolankową podnosiliśmy o 1 pustak. Odbioru jeszcze nie było ale podobno to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 11.09.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Dziękuję za odpowiedź w sprawie kominów. Orientowałam się , jak to wygląda z systemem leiera Okazuje się, że gdy do komina spalinowego dołożymy wentylację, to wychodzi uskok . Podobno na górze wylewa się jakiś kołnierz i ponad dachem komin jest równy i można go wymurować z klinkieru . A jak z tym uskokiem wyszło u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 11.09.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 witam, ten uskok- o ile mowimy o tym samym....-jest pozniej bardzo potrzebny, bo wlasnie w nim jest umieszczony element wiezby dachowej(belka stolca cy cus?!).nasi fantastyczni budowlancy uskoku nie zostawili i musielismy przecinac stolec-jak milo prawda...?!pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 15.09.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4018d26898b01904.htmlmoze wreszcie mi sie udalo cos wkleic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 17.09.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Mam pytanko , jakiej średnicy robiliście kolumny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 17.09.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Mam pytanko , jakiej średnicy robiliście kolumny ? 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 17.09.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 I jeszcze jedno pytanko. W projekcie wszystkie okna dachowe są w rozmiarze 118 x 78 . Zastanawiam się, czy ich wielkość jest wystarczająca . A jakie montowaliście u siebie i czy nie jest za ciemno ?? Do łazienki jedno czy dwa okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 17.09.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 I jeszcze jedno pytanko. W projekcie wszystkie okna dachowe są w rozmiarze 118 x 78 . Zastanawiam się, czy ich wielkość jest wystarczająca . A jakie montowaliście u siebie i czy nie jest za ciemno ?? Do łazienki jedno czy dwa okna ? My zmieniliśmy okna na 140x78 ponieważ likwidowaliśmy podwójne okna dachowe. W łazience mamy jedno okno 140x78 i póki co wygląda na to że światła jest wystarczająco. Czy będzie dobrze okaże się w czasie użytkowania łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 17.09.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Dziękuję Zyzmen za szybką odpowiedź . A co to za dachówka na Twoim dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts