zyzmen 17.09.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Dziękuję Zyzmen za szybką odpowiedź . A co to za dachówka na Twoim dachu ? Roben czarny-brąz ,glazura, typ:średzka falista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 18.09.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Twoja dachówka Zyzmen ładnie wyglada. Wczoraj robiłam pierwsze rozeznanie co do dachówki . Oglądałam również Twoją, ale sprzedawca postraszył mnie, że bardzo dużo trafia się krzywej dachówki i polecał bardziej Ruppa . Napisz, jak to było u Ciebie i ile wyniósł Cię cały dach ( bez więźby ). A może inni też podziela się swoim doświadczeniem w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 19.09.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 (edytowane) Twoja dachówka Zyzmen ładnie wyglada. Wczoraj robiłam pierwsze rozeznanie co do dachówki . Oglądałam również Twoją, ale sprzedawca postraszył mnie, że bardzo dużo trafia się krzywej dachówki i polecał bardziej Ruppa . Napisz, jak to było u Ciebie i ile wyniósł Cię cały dach ( bez więźby ). A może inni też podziela się swoim doświadczeniem w tej kwestii Nie mieliśmy żadnych krzywych dachówek, cieśle byli nią zachwyceni. Być może temu facetowi chodziło o monzę plus bo w jej przypadku cieśle mówili, że czasami jest krzywa i przez to źle dolega. Co do kosztów to nas dachówka wraz z oknami dachowymi wyszła 24,5tyś-dach ma ok. 260m2(mogę nawet przesłać fakturę ) Edytowane 19 Września 2010 przez zyzmen drobne nieścisłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 20.09.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 witam zyzmen, ta cena to juz z robocizna-bo cosik malo mi sie wydaje...?!jesli tak to prosze namiary na robotnikow;))))pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 20.09.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 witam zyzmen, ta cena to juz z robocizna-bo cosik malo mi sie wydaje...?!jesli tak to prosze namiary na robotnikow;))))pozdrawiam Myślałem, że chodziło o sam materiał co do roboty to płaciliśmy 50zł/m2( w cenie było położenie więźby,foli,łatek i dachówki)za więźbę płaciliśmy 720zł/m3. W tej chwili nie jestem w stanie podać dokładnej ceny za dach, ale pamiętam, że bardzo dużo zapłaciliśmy za całość...Jeśli chcesz dokładnej ceny to daj znać-przeszukam swój arkusz wydatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 23.09.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Mam pytanie dotyczące włazu na dach. Wstawialiście okno i czy macie jakiś inny patent . W którym miejscu w domu macie wejście na strych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 23.09.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Mam pytanie dotyczące włazu na dach. Wstawialiście okno i czy macie jakiś inny patent . W którym miejscu w domu macie wejście na strych ? My mamy standardowy wyłaz zamontowany tuż obok komina a wejście na strych jest na końcu górnego holu na wysokości wejść do pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekarki 30.09.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam wszystkich serdecznie, Jak część tu obecnych (oprócz szczęściarzy już budujących swój domek) przymierzamy się z mężem do wyboru projektu naszego domku. Jestem ciekawa czy Saga II lub III jest budowana gdzieś w okolicach Łodzi, bo nie ukrywam, że chciałabym obejrzeć dom na żywo, zanim podejmiemy finalną decyzję co do projektu. Na jakie koszty należałoby się nastawiać przy budowie Sagi? Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.10.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Do PiekarkiWitaj, Ja buduję sagę II w Łodzi. W przyszłym tygodniu będę wylewać strop nad parterem . Tak więc coś już widać . Gdybyś chciała zobaczyć nasz domek , to napisz do mnie prywatną wiadomość, to się umówimy.. Mam jeszcze pytanie do tych , którzy są już dalej z budową. Gdzie w łazience na dole umieściliście natrysk , czy tak jak jest w projekcie, czy może udało się go zmieścić pod schody( pod ten długi bieg ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 03.10.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam wszystkich serdecznie po długiej przerwie. Chciałbym się pochwalić że już w przyszłym tygodniu wprowadzamy się do naszej Sagi II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 03.10.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 No to jak się chwalimy to też się pochwalę... Właśnie zaczęliśmy budowę Fundamenty zrobione, a od poniedziałku: "niech się mury pną do góry":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a,j,t,p 03.10.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam wszystkich Forumowiczów Jesteśmy z mężem na etapie wyboru projektu i chyba już zdecydowaliśmy, Saga2 oczywiście jesteśmy spragnieni zdjęć, zwłaszcza z wnętrz, a wizja lokalna, najlepiej już skończonego albo niemal skończonego domu, byłaby wymarzona!!! Obecnie mieszkamy w Skiernewicach, budować będziemy się w Zgierzu koło Łodzi. będziemy wdzięczni, pozdrawiamy! Aga, Jarek, Tomek i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 05.10.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 witam, my co prawda z instalacja natrysku musimy jeszcze troche poczekac....ale od samego poczatku planujemy go zamontowacpod schodami!marze o kabinie ale wiekszosc ma wys 220 lub 230 wiec nie wiem czy nie skonczy sie tylko na zwyklym prysznicu...w kazdym badz razie -do zrobienia!!!pozdrawiamDo Piekarki Witaj, Ja buduję sagę II w Łodzi. W przyszłym tygodniu będę wylewać strop nad parterem . Tak więc coś już widać . Gdybyś chciała zobaczyć nasz domek , to napisz do mnie prywatną wiadomość, to się umówimy.. Mam jeszcze pytanie do tych , którzy są już dalej z budową. Gdzie w łazience na dole umieściliście natrysk , czy tak jak jest w projekcie, czy może udało się go zmieścić pod schody( pod ten długi bieg ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 06.10.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Pilne ! Ile montowaliście kominków wentylacyjnych na dachu i do których pomieszczeń ( mam dwa kominy ). Odpiszcie szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek laskowy 06.10.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Jestem na etapie lania stropów, i mam pytanie od osób, które już mają dach: czy zamienialiście słupy stalowe na drewniane i jak mocowaliście te stalowe: czy za pomocą marków, lub czy były przyklejane. W projekcie nie ma dokładnie podane jakie mają być odległości w umiejscowieniu słupów, jak sobie z tym poradziliście? Budujemy w okolicy Legnicy, jeśli ktoś chciałby zobaczyć stan prawie surowy zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 09.10.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witam wszystkichOdebrałam wycenę dachówki i mam wrażenie, że ceny są z kosmosu. I tak dla przykładu Rupp sirius brąz angoba 18tys. ( dachówka , gąsiory, kominki wentylacyjne, itp.) do tego 9 300 zł - folia, spinki, klamry , blacha do obróbki itp) , okna dachowe fakro 5szt. + wyłaz na dach 6100 zl + rynny z osprzętem 1700zł. To nam daje w sumie 35 tys. netto . Dla porównania bogena granatowo brązowy szlachetny wyceniono na 38 500 zl netto . W moim przypadku wycena dotyczy 275 m2 dachu, bo po wydłużeniu krokwi taka będzie powierzchnia. Napiszcie ile Wy płaciliście za całe pokrycie dachowe ( bez więźby ) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 10.10.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Jestem na etapie lania stropów, i mam pytanie od osób, które już mają dach: czy zamienialiście słupy stalowe na drewniane i jak mocowaliście te stalowe: czy za pomocą marków, lub czy były przyklejane. W projekcie nie ma dokładnie podane jakie mają być odległości w umiejscowieniu słupów, jak sobie z tym poradziliście? Budujemy w okolicy Legnicy, jeśli ktoś chciałby zobaczyć stan prawie surowy zapraszam na PW. My zmieniliśmy konstrukcję stalową na drewnianą-żadnej stali...Cieśle zrobili wszystko tak, że jest tylko 5 słupów i wszystkie są w ścianach poza jednym w garderobie w pokoju z balkonem, który będzie zabudowany płytami G-K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Filip 12.10.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Pilne ! Ile montowaliście kominków wentylacyjnych na dachu i do których pomieszczeń ( mam dwa kominy ). Odpiszcie szybko Ja zamontowałem 5 kominków wentylacyjnych: 1. okap, 2. wentylacja kuchni, 3 wentylacja spiżarni (jest wydzielona z kuchni), 4, łazienka na poddaszu, 5. Pralnia (wydzielona z pomieszczenia nad garażem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 12.10.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Ja zamontowałem 5 kominków wentylacyjnych: 1. okap, 2. wentylacja kuchni, 3 wentylacja spiżarni (jest wydzielona z kuchni), 4, łazienka na poddaszu, 5. Pralnia (wydzielona z pomieszczenia nad garażem). Tak się zastanawiam...trzy kominki w samej kuchni? Nie można tego załatwić jednym? Jak poprowadziliście 3 kanały wentylacyjne przez pokój nad kuchnią? Ja planuję 1 wentylację z kuchni i zastanawiam sie gdzie ukryć kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Filip 12.10.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Tak się zastanawiam...trzy kominki w samej kuchni? Nie można tego załatwić jednym? Jak poprowadziliście 3 kanały wentylacyjne przez pokój nad kuchnią? Ja planuję 1 wentylację z kuchni i zastanawiam sie gdzie ukryć kanał. Ja robię w kuchni sufit podwieszany i tam ukryję te rury. W pokoju na półpiętrze i tak rury pójdą pod skosem i na upartego da się je wkuć w ścianę kolankową. Można też w tym miejscu zrobić szafkę. Wcześniej też myślałem, żeby wszystko załatwić jedną rurą. Pytałem fachowców i powiedzieli, że nie powinno się łączyć wentylacji kuchni z okapem ani z przewodem wentylacyjnym ze spiżarni. Szczególnie jak się wstawia gdzieś wiatrak (jest chyba w każdym okapie), bo wtedy może wyjść na to, że powietrze będzie przechodziło z pomieszczenia do pomieszczenia zamiast na zewnątrz. No ale już teraz się nad tym tak nie zastanawiam (nawet jeżeli możliwe jest zgrabniejsze rozwiązanie), bo kominki już są wstawione, a przede mną jeszcze wiele takich dylematów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts