Martyś1719507937 30.10.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam wszystkich Jestem na etapie kupna projektu SAGA III pracowni MG PROJEKT.Czy ktoś orientuje się może jaka jest szerokość schodów w tym projekcie?Będę wdzięczna za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 30.10.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Rozumiem, że pytasz o schody na poddasze w domu? Jeśli tak to 90cm. Tzn. tak jest w Saga II ale w III jest pewnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyś1719507937 30.10.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Właśnie o te schody mi chodziło!Bardzo bardzo dziękuję za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 02.11.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Rozumiem, że pytasz o schody na poddasze w domu? Jeśli tak to 90cm. Tzn. tak jest w Saga II ale w III jest pewnie tak samo. W Saga III schody również mają 90cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 07.11.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witamy wszystkich,w końcu udało nam się wrzucić parę fotek z naszej budowy.Pozdrawiamy i czekamy na komentarze i opinie:-) http://picasaweb.google.com/101855289865671736666?authkey=Gv1sRgCKv4-P_eqaaccg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaiŁukasz 08.11.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Wszystkich budujących Saga 2:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaiŁukasz 08.11.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Wszystkich budujących Saga 2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 08.11.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Wszystkich budujących Saga 2:) A co budowniczy Sagi 3 są gorsi?! W związku z tym ja pozdrawiam budowniczych Sagi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek laskowy 09.11.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Na dzień dzisiejszy mamy zalany strop nad całością domu i od 15 listopada mam ruszyć reszta. Niestety musieliśmy szukać już trzeciej ekipy, więc budowa się ślimaczy od lipca. Poniżej link do skróconej foto relacji: http://picasaweb.google.com/101011763873250451091/BudowaDoPicassa?authkey=Gv1sRgCI-29Kv5ibqVdQ# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 10.11.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Witamy wszystkich, w końcu udało nam się wrzucić parę fotek z naszej budowy. Pozdrawiamy i czekamy na komentarze i opinie:-) http://picasaweb.google.com/101855289865671736666?authkey=Gv1sRgCKv4-P_eqaaccg Zauważyłam ,że u Was dach nad garażem jest niżej niż nad domem ( chodzi mi o dół dachu ) , a wydaje mi się , że w projekcie okapy nad domem i garażem są na jednym poziomie . Dlaczego tak zrobiliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 10.11.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 To prawda, u nas jest inaczej niż w projekcie. Jest to konsekwencją podniesienia ścianki kolankowej na piętrze. Aby dom nie stracił na wyglądzie wydłużyliśmy krokwie. Opuściliśmy dach nad garażem ponieważ, według nas oczywiście, zostałaby za duża przerwa między górą bramy garażowej a dachem. Dzięki temu "zabiegowi" uzyskaliśmy jednakową długość okapów wokół domu i garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 10.11.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Zauważyłam ,że u Was dach nad garażem jest niżej niż nad domem ( chodzi mi o dół dachu ) , a wydaje mi się , że w projekcie okapy nad domem i garażem są na jednym poziomie . Dlaczego tak zrobiliście ? My zrobiliśmy tak samo.Według nas ta zmiana to jedna z lepszych zmian w tym projekcie:) Nad garażem powstał dość duży pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 11.11.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 My zrobiliśmy tak samo.Według nas ta zmiana to jedna z lepszych zmian w tym projekcie:) Nad garażem powstał dość duży pokój. Zyzmen przeglądając Wasze zdjęcia w albumie wnioskujemy, że myślimy podobnie. Te same rozwiązania, kolory, pomysły... Cieszymy się tylko z tego, że Wy jesteście dużo przed nami. Mamy na kim się wzorować Pozdrawiamy serdecznie i życzymy powodzenia w budowie, a w zasadzie w wykończeniu super domku. Ps. czekamy z niecierpliwością na kolejne fotki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 11.11.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Zastanawiam się jeszcze jakby to wygladało, gdyby krokwie nad domem wydlużyc na tyle, żeby zrównał się okap domu i garażu. Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazic. Co o tym sądzicie ? Mam jeszcze jedno pytanie. Czy wieniec nad ścianka kolankową nad domem i garażem zrobiliście na tym samym poziomie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 12.11.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Zyzmen przeglądając Wasze zdjęcia w albumie wnioskujemy, że myślimy podobnie. Te same rozwiązania, kolory, pomysły... Cieszymy się tylko z tego, że Wy jesteście dużo przed nami. Mamy na kim się wzorować Pozdrawiamy serdecznie i życzymy powodzenia w budowie, a w zasadzie w wykończeniu super domku. Ps. czekamy z niecierpliwością na kolejne fotki!!! Cieszymy się, że komuś podoba się nasz domek Jak mi się dzisiaj uda to zrobię i wrzucę foty z ocieplenia domu i dachu z rynnami i....parę innych może też się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 13.11.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 (edytowane) witam wszystkich!chcialam sie pochwalic ze wreszcie mamy okna i drzwi-alleluja;))))))) w sumie ocieplenie tez juz zbliza sie do konca , wiec powoli i mozolnie posuwamy sie do przodu...pozdrawiam wszystkich i podsylam kilka nowych zdjec-mam nadzieje ze mi sie udalo je wkleic...!http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be87aeedc9e18006.html Edytowane 13 Listopada 2010 przez ciokolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGO09PA 15.11.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam, Zaczynamy budowę Sagi III na wiosnę. Z przyjemnością przyjrzelibyśmy się jakiejś z bliska . Czy ktoś z Was buduje którąś z Sag w pomorskim? Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 16.11.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 WitamMam pytanie do Tych, którzy murowali kominy z cegły klinkierowej . Zastosowaliście perforowaną czy pełną . Mój murarz radzi perforowaną , bo pełna bardziej obciąży komin i daje 1000% , że będzie dobrze , ale ja mam obawy , żeby później nie przeciekało . Doradźcie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 16.11.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Mi budowlańcy powiedzieli że koniecznie z pełnej, to samo mówi spec od dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 16.11.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) A my mamy z perforowanej zakończony pełną. Dużo ludzi tak robi. Na pewno taniej, a czy gorzej? Okaże się w praniu:-) Z jakiej by nie był, wygląda super... . Spoina jest mocna. Przy umiejętnym murowaniu część zaprawy wypełnia drążenia. Przy estetycznej robocie wyszło 1,5 kg zaprawy na każdą cegłę. Edytowane 16 Listopada 2010 przez Domi&Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts