Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na dzień dzisiejszy mamy zalany strop nad całością domu i od 15 listopada mam ruszyć reszta. Niestety musieliśmy szukać już trzeciej ekipy, więc budowa się ślimaczy od lipca.

Poniżej link do skróconej foto relacji:

http://picasaweb.google.com/101011763873250451091/BudowaDoPicassa?authkey=Gv1sRgCI-29Kv5ibqVdQ#

Witamy wszystkich,

w końcu udało nam się wrzucić parę fotek z naszej budowy.

Pozdrawiamy i czekamy na komentarze i opinie:-)

http://picasaweb.google.com/101855289865671736666?authkey=Gv1sRgCKv4-P_eqaaccg

Zauważyłam ,że u Was dach nad garażem jest niżej niż nad domem ( chodzi mi o dół dachu ) , a wydaje mi się , że w projekcie okapy nad domem i garażem są na jednym poziomie . Dlaczego tak zrobiliście ?

To prawda, u nas jest inaczej niż w projekcie. Jest to konsekwencją podniesienia ścianki kolankowej na piętrze. Aby dom nie stracił na wyglądzie wydłużyliśmy krokwie.

Opuściliśmy dach nad garażem ponieważ, według nas oczywiście, zostałaby za duża przerwa między górą bramy garażowej a dachem. Dzięki temu "zabiegowi" uzyskaliśmy jednakową długość okapów wokół domu i garażu.

Zauważyłam ,że u Was dach nad garażem jest niżej niż nad domem ( chodzi mi o dół dachu ) , a wydaje mi się , że w projekcie okapy nad domem i garażem są na jednym poziomie . Dlaczego tak zrobiliście ?

My zrobiliśmy tak samo.Według nas ta zmiana to jedna z lepszych zmian w tym projekcie:) Nad garażem powstał dość duży pokój.

My zrobiliśmy tak samo.Według nas ta zmiana to jedna z lepszych zmian w tym projekcie:) Nad garażem powstał dość duży pokój.

Zyzmen przeglądając Wasze zdjęcia w albumie wnioskujemy, że myślimy podobnie. Te same rozwiązania, kolory, pomysły... Cieszymy się tylko z tego, że Wy jesteście dużo przed nami. Mamy na kim się wzorować ;-)

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy powodzenia w budowie, a w zasadzie w wykończeniu super domku.

Ps. czekamy z niecierpliwością na kolejne fotki!!!

Zastanawiam się jeszcze jakby to wygladało, gdyby krokwie nad domem wydlużyc na tyle, żeby zrównał się okap domu i garażu. Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazic. Co o tym sądzicie ? Mam jeszcze jedno pytanie. Czy wieniec nad ścianka kolankową nad domem i garażem zrobiliście na tym samym poziomie ?

Zyzmen przeglądając Wasze zdjęcia w albumie wnioskujemy, że myślimy podobnie. Te same rozwiązania, kolory, pomysły... Cieszymy się tylko z tego, że Wy jesteście dużo przed nami. Mamy na kim się wzorować ;-)

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy powodzenia w budowie, a w zasadzie w wykończeniu super domku.

Ps. czekamy z niecierpliwością na kolejne fotki!!!

Cieszymy się, że komuś podoba się nasz domek :) Jak mi się dzisiaj uda to zrobię i wrzucę foty z ocieplenia domu i dachu z rynnami i....parę innych może też się uda :)

witam wszystkich!chcialam sie pochwalic ze wreszcie mamy okna i drzwi-alleluja;))))))) w sumie ocieplenie tez juz zbliza sie do konca , wiec powoli i mozolnie posuwamy sie do przodu...pozdrawiam wszystkich i podsylam kilka nowych zdjec-mam nadzieje ze mi sie udalo je wkleic...!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be87aeedc9e18006.html

Edytowane przez ciokolada

A my mamy z perforowanej zakończony pełną. Dużo ludzi tak robi. Na pewno taniej, a czy gorzej? Okaże się w praniu:-) Z jakiej by nie był, wygląda super... . Spoina jest mocna. Przy umiejętnym murowaniu część zaprawy wypełnia drążenia. Przy estetycznej robocie wyszło 1,5 kg zaprawy na każdą cegłę. Edytowane przez Domi&Paweł