ADorota 24.11.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Przesłałam maila z kominkiem, mam nadzieję, że zdjęcia dotarły bo coś mi się burzyło, że nie może załączyć wszystkich obrazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 24.11.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Skoro już mowa o kominkach ...to może wstawicie tu na forum to zdjęcie ? Ja się właśnie zastanawiam czy przy nie zmienionym kominie (zgodnym z projektem) da się wstawić kominek w róg - ten przy wejściu do salonu....i jakoś całość ładnie zabudować / zaprojektować.... ? Czy odległość kominka od komina nie będzie za duża i zabudowa nie zajmie zbyt dużo miejsca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 24.11.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Nie wiem czy się udało?? Najwyżej przekopiujcie adres bezpośrednio. http://muratordom.pl/instalacje/kominki-i-piece-wolno-stojace/jakim-drewnem-palic-w-kominku,35_5295.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 24.11.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Ładne kominki widziałam też powklejane do dziennika budowy AGP-ON. Ale ten z muratora mocno mi zapadł w pamięci i stwierdziłam, że idealnie pasuje zamiast ściany w ten narożnik salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 24.11.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 to też warto prześledzić:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?30120-KOMINKI-nasze-!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.11.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Przesłałam maila z kominkiem, mam nadzieję, że zdjęcia dotarły bo coś mi się burzyło, że nie może załączyć wszystkich obrazów. Dziękujemy. Dostaliśmy maila. Kominek świetny. Zastanawiamy się tylko czy oby nie zabierze on zbyt dużo z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 24.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Anad65 masz może jakieś zdjęcia domku po tych zmianach? Co do zamurowania ściany w kuchni widzę, że jesteśmy wszyscy zgodni. My planujemy zmieścić tam lodówkę. Zastanawiam się jeszcze nad przerzuceniem płyty gazowej na drugi narożnik. Podobno taki układ jest najbardziej porządany:-) Niestety jeszcze nie mam zdjęc , ale może w najbliższą niedzielę cos sie da zrobi. Jeśli chodzi o kuchnie, to cieżki orzech do zgryzienia. Nie jest zbyt duża , otwarta na salon i jeszcze drzwi do spiżarni. Może ktoś , kto już mieszka pochwaliłby się swoją kuchnią . Zyzmen, Twoja saga prezentuje się naprawde ładnie.Masz ogrzewanie mieszane, czyli podłogówkę i grzejniki, czy nie było problemu z podłączeniem instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 24.11.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Zyzmen jeśli to nie tajemnica to jakie dodatkowe ogrzewanie (zasilające kaloryfery) wybrałeś??? gaz, eko groszek czy coś innego??? czy podłogówka bedzie sobie a kaloryfery sobie czy to jakoś razem skorelowane... mi chodzi po glowie eko-groszek znajomi tym ogrzewają i bardzo sobie chwalą i pod kontem funkcjonalnym i ekonomicznym. Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 24.11.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 A propo kominka to rzeczywiście zajmuje miejsca ponad standardowo, ale salon ma ponad 38m - kiedyś zastanawiałm sie czy to nie za mało na salon ale jak sobie pomyślałam, że całe mieszkanie moich rodziców to 38 m2 to sama siebie wyśmiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 25.11.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Cały dom będzie ogrzewany gazem. Dodatkowo zainstalujemy kominek z płaszczem wodnym który również będzie ogrzewał instalację grzewczą i wodę użytkową. Wszystko jest połączone razem. Sterownik pieca steruje wszystkim, wyłącza gaz jeśli grzeje kominek i na odwrót,jeśli kominek nie grzeje to uruchamia kocioł. Jak podpatrywałem instalatorów to sekret tkwi w pompkach, które są podłączone do sterownika. Mamy również przygotowaną instalację pod solary, która kiedyś w przyszłości będzie grzać wodę użytkową. Kominek mają nam dzisiaj składać i zrobić pierwszy rozruch. Na dniach podpiszemy umowę z gazownią i będziemy robić pierwsze próby. Jak będziemy mieli jakieś ciekawe wnioski to oczywiście podzielimy się nimi z Wami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADorota 25.11.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Mamy również przygotowaną instalację pod solary, która kiedyś w przyszłości będzie grzać wodę użytkową. Widzę że mamy podobny sposób myślenia mi też po głowie chodzą solary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 26.11.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Mamy również przygotowaną instalację pod solary, która kiedyś w przyszłości będzie grzać wodę użytkową. Widzę że mamy podobny sposób myślenia mi też po głowie chodzą solary. Solary dobra rzecz!!! Przydadzą się latem do grzania wody i zaoszczędzenia gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 27.11.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam wszystkich Sagowiczów.Powiedzcie proszę ile m2 tynków wychodzi w projekcie Saga2 , ile m2 wełny na ocieplenie poddasza i ile płaciliście za swoje okna na cały dom, bo te prace chce zacząć po nowym roku, i chciała bym wiedzieć jaką kasę trzeba szykować?Z góry Dziękuję za każdą odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 01.12.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Chyba Wszystkich zatkało:) Nikt nie chce się pochwalić. My byśmy napisali ale budujemy Sagę III więc dysponujemy tylko Naszymi wyliczeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.12.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Chyba Wszystkich zatkało:) Nikt nie chce się pochwalić. My byśmy napisali ale budujemy Sagę III więc dysponujemy tylko Naszymi wyliczeniami... Zyzmen , pochwal się swoimi wyliczeniami, skoro nikt inny nie chce. Wiadomo, że u Ciebie jest trochę więcej poddasza nad garażem i ścian zewnętrznych. Okna są jednakowe w obu wersjach . Mnie osobiście interesuje ile trzeba kupić styropianu do ocieplenia ścian zewnętrznych i jaki zastosowałeś styropian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 02.12.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Jeśli chodzi o styropian to nie podam ilości ponieważ sam jeszcze nie wiem ile wyszło bo nie ja kupowałem. Wiem że naliczyli nam ok 270m2 powierzchni do ocieplenia. Styropian Austrotherm 12cm.Ocieplenie oraz tynki z systemu Proma Maciejewskiego. Co do poddasza to kupiliśmy 24rolki Knauff'a 15cm(ocieplaliśmy również strych)+12rolek Isover Supermata 5cm(miedzy profile do karton-gipsów).Tynki robiliśmy gipsowe na całym domy poza łazienkami i garażem-wyszło ok. 650m2 x 21,5zł Edytowane 2 Grudnia 2010 przez zyzmen literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 02.12.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 cześć, Mój wykonawca oszacował ocieplenie styropianem 15cm na 195m2. Ile wyjdzie w praktyce zobaczymy w marcu Wycena na gotowy stan to ok 17k PLN. Tyle że ja nie kupuję nic samemu - o wszystko dba generalny wykonawca i płacę po satysfakcjonującym mnie odbiorze. Natomiast okna do SAGI 3 (zgodne z projektem czyli z łukami w kliku miejscach) wyceniono mi w Okno Plast: - ze szprosami 20k PLN (cena za materiał i kompletną instalację) - bez szprosów ok. 18k PLN (cena za materiał i kompletną instalację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.12.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 cześć, Natomiast okna do SAGI 3 (zgodne z projektem czyli z łukami w kliku miejscach) wyceniono mi w Okno Plast: - ze szprosami 20k PLN (cena za materiał i kompletną instalację) - bez szprosów ok. 18k PLN (cena za materiał i kompletną instalację) Czy okna wycenialeś z Oknoplast Kraków ? Jeśli tak to jakie dwu , czy trzyszybowe , platinium czy thermic 90 ??? Mnie okna z oknoplastu thermic wyceniono na 21 550zł , z tym że ja zamiast dwóch okien i drzwi balkonowych w salonie zrobiłam balkon przesuwny dzielony z dwóch części w rozmiarze 300x235. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 02.12.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 (edytowane) Tak - Oknoplast Kraków. Dwu szybowe - Orion Plus - kolor Dąb Złocisty. Z tego co wiem od przedstawiciele firmy - Orion i Platinium są w tej samej cenie. Ceny na region Warszawski. Edytowane 2 Grudnia 2010 przez bonzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 02.12.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 My mamy okna z ThermoProfil'u -> wyszły nas 13tys(w tym 3 łukowe)z montażem.Z tego co wiem to teraz Okno Plast daje 40% rabatu na okna(słyszałem wczoraj reklamę w radiu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts