DomiPaweł 03.12.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 zyzmen jak możesz napisz jaki model okien macie i czy są to okna dwu- czy trzyszybowe? Bardzo tanio u Was wyszły... My też właśnie wybieramy okna i już jesteśmy prawie zdecydowani:-) Czekamy jeszcze tylko na Vetrex i ich ceny.Zależy nam na oknach jak najbardziej energooszczędnych, ponieważ będziemy montować wentylację mechaniczną. Jakiego producenta polecacie i dlaczego?Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 05.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Okna są z TermoProfilu, a nie jak pisałem ThermoProfilu.Typ okien to Prestige VIP 5-komorowe, 2-szybowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 06.12.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 U nas zima przerwała wszelkie działania, brakło 1-2 dni żeby chociaż skończyć deskowanie i przez to w sobotę wysypałem z poddasza chyba z wagon śniegu... w niektórych miejscach było go ponad metr! Jutro mają przyjechać spece od dachu i mam nadzieję, że chociaż deskowanie i papowanie skończą. Ps. Najnowsze fotki w dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 07.12.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Nam, Platinum Evolution 2 z potrójnymi szybami, obustronny kolor, itd. wycenili na niewiele powyżej 18 k. To chyba nieźle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homeysl 07.12.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Nam, Platinum Evolution 2 z potrójnymi szybami, obustronny kolor, itd. wycenili na niewiele powyżej 18 k. To chyba nieźle? Czy jest to cena z montażem i z vatem? Ja właśnie dzisiaj dostałem wycenę na te same parametry i z montażem w warstwie docieplenia wyszło im 20300. Czyli wychodzi że chcą przyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 08.12.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Nie sądzę. To wszystko zależy od szczegółów. My będziemy mieć na przyklad 5 fix'ów w skrzydle, dwa dodatkowe okna w garażu, trzy łukowe w tym dwa takie same (te większe 180x145). W salonie dwa okna 150x180 i drzwi balkonowe 180x230, klamki Secustic srebrne... W każdym razie okna są piękne. Zastanawiamy się jeszcze tylko nad TytanTermo z MS. Cena jest tam wyższa, ok. 20 k, ale i współczynniki lepsze. Mamy dylemat... Pomóżcie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 15.12.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Czy ktoś ma u siebie okna w obustronnym kolorze orzech ? Mam zamiar takie zamówić , ale zastanawiam się, czy w domu nie będzie będzie przez to ciemniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 15.12.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Czy ktoś ma u siebie okna w obustronnym kolorze orzech ? Mam zamiar takie zamówić , ale zastanawiam się, czy w domu nie będzie będzie przez to ciemniej ? My takie mamy i wyglądają całkiem nieźle. Nie zauważyliśmy żeby było ciemniej- może dlatego że nie mamy porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 15.12.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 My takie mamy i wyglądają całkiem nieźle. Nie zauważyliśmy żeby było ciemniej- może dlatego że nie mamy porównania Obejrzałam Twoje okna. Ładnie się prezentują. Ja teraz u siebie mam okna białe, stąd moje pytanie , szczególnie obawiałam się o wykusz, bo tam jest jednak sporo ram. A czy nie miałeś problemu z dopasowaniem kolorystycznym drzwi garażowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 15.12.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Obejrzałam Twoje okna. Ładnie się prezentują. Ja teraz u siebie mam okna białe, stąd moje pytanie , szczególnie obawiałam się o wykusz, bo tam jest jednak sporo ram. A czy nie miałeś problemu z dopasowaniem kolorystycznym drzwi garażowych ? Wykusz jest OK. Tym bardziej, że zrobiliśmy tam wyższe okna(800x1740).Z bramą nie było problemu, kolor orzech okien z TermoProfilu jest prawie identyczny jak orzech Wiśniowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 17.12.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Czy łuki przy oknach macie zrobione zgodnie z projektem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 19.12.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Jeśli chodzi o styropian to nie podam ilości ponieważ sam jeszcze nie wiem ile wyszło bo nie ja kupowałem. Wiem że naliczyli nam ok 270m2 powierzchni do ocieplenia. Styropian Austrotherm 12cm.Ocieplenie oraz tynki z systemu Proma Maciejewskiego. Co do poddasza to kupiliśmy 24rolki Knauff'a 15cm(ocieplaliśmy również strych)+12rolek Isover Supermata 5cm(miedzy profile do karton-gipsów). Tynki robiliśmy gipsowe na całym domy poza łazienkami i garażem-wyszło ok. 650m2 x 21,5zł mam pytanie-te 24 rolki knauff'a to ile metrow? chodzi mi o metry w rolce bo wlasnie mamy kupowac i sami nie wiemy ile...?! my chyba wybierzemy urse-wiecie cos na jej temat? z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 20.12.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 czy łuki przy oknach macie zrobione zgodnie z projektem ??? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 20.12.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 mam pytanie-te 24 rolki knauff'a to ile metrow? chodzi mi o metry w rolce bo wlasnie mamy kupowac i sami nie wiemy ile...?! my chyba wybierzemy urse-wiecie cos na jej temat? z gory dziekuje! Musimy sprawdzić faktury ale wydaje mi się, że to był Knauff 0,040 10m2 w rolce. Skoro wg projekty dach Sagi III ma 253,77m2 to na pewno przynajmniej 200m2 trzeba wełny do ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 20.12.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 dzieki za odpowiedz! my bierzemy urse 0,039 6,25m2 w rolce-przymierzamy sie na 26 rolek a potem zobaczymy...wie ktos cos o tej ursie, bo nam polecil facet ze skladu budowlanego-mielismy brac rockwool'a ale on twierdzi ze jakosc sie popsula i sie nie oplaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 23.12.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Mam pytanie dotyczące okien łukowych .Na jaką szerokośc się otwierają , szczególnie chodzi mi o drzwi balkonowe. Macie okna z ruchomym słupkiem , czy stałym i które Waszym zdaniem lepsze?? Zamawiam okna w poniedziałek i proszę o szybka odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homeysl 24.12.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Mam pytanie dotyczące okien łukowych .Na jaką szerokośc się otwierają , szczególnie chodzi mi o drzwi balkonowe. Macie okna z ruchomym słupkiem , czy stałym i które Waszym zdaniem lepsze?? Zamawiam okna w poniedziałek i proszę o szybka odpowiedź. Ja również niedawno zamawiałem okna i zdecydowanie weź ze słupkiem ruchomym, będziecie mogli swobodnie wychodzić nie mówiąc o wnoszeniu bądź wynoszeniu jakichs rzeczy na taras (np stół). Co do łuków to zwróc uwagę na wcześniejsze posty forumowiczów. Aby okna łukowe normalnie się otwierały należy ściąć z góry trochę ze ściany to wtedy nie będzie problemu. Przy okazji Zdrowych i Wesołych Świąt dla Wszystkich!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.12.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Zdecydowanie z ruchomym słupkiem w drzwiach tarasowych. Jeśli zaś chodzi o drzwi balkonowe to już dowolny wybór. My mamy słupek stały i źle nie jest Co do łuków to rzeczywiście trzeba zwrócić uwagę żeby były rozwarte bo inaczej okna nie będą się całkiem otwierać(dot. okien montowanych równo ze ścianą zewnętrzną),jeśli okna są np. wpuszczone do wewnatrz to nie powinno byc problemu z ich otwieraniem. Wesołych Świąt. Aby Wasze Sagi rosły jak grzyby po deszczu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 24.12.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Skoro temat okien jest "na czasie" to nam okna Schuco Cava CT70 jednostronny kolor wyceniono na 11tys. bez łuków i około 12,5 z łukami (z montażem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werot 09.01.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam mam pytanie czy ktoś z panstwa zmieniał wysokość pomieszczeń na parterze w Saga III chodzi mi o wysokośc 2,8m, czy ewentualne obniżenie do 2,60 lub 2,70 bedzie miało ujemne skutki.Pozdrawiam prosze o informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts