sebura12 18.05.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 witam sagowiczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 19.05.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Dzięki. Strasznie dużo... Do nas jutro wchodzą elektrycy. Mamy nadzieję zmieścić się z wszystkim w 5-6 tys. Damy znać ile wyszło po robocie;-) My też mieliśmy takie nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 19.05.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam ja jak robiłem elektryke to przemyslalem to 3krotnie gdzie umieścić gniazdka ,wł światła całą elektryke zrobiłem sam tylko skrzynkę rozdzielcza już musiałem zostawić elektrykowi z tego co pamiętam to na materiał wydałem około 2tys (puszki kable i rurki polecam z drutem jest pomocne do przrciagania kabli ) najlepiej zrobić sobie plan jak sobie wyobrażasz oświetlenie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 19.05.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Nam pomagał architekt wnętrz rozplanować elektrykę. Troszkę poszaleliśmy i wyszło ok 200 pkt, 8 pkt TV (podwójny kabel w celu możliwości nagrywania PVR np na Cyfrze+), do tego ok 20 pkt alarmowych. Całość za ok 10k PLN. W Warszawie ciężko znaleźć profesjonalną ekipę elektryków którzy znają się tez na konfiguracjach sieci komputerowych LAN i wezmą za 1 pkt mniej niż 50 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 19.05.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Nam pomagał architekt wnętrz rozplanować elektrykę. Troszkę poszaleliśmy i wyszło ok 200 pkt, 8 pkt TV (podwójny kabel w celu możliwości nagrywania PVR np na Cyfrze+), do tego ok 20 pkt alarmowych. Całość za ok 10k PLN. W Warszawie ciężko znaleźć profesjonalną ekipę elektryków którzy znają się tez na konfiguracjach sieci komputerowych LAN i wezmą za 1 pkt mniej niż 50 PLN Na jakim jesteś etapie? Może masz już jakieś ciekawe zdjęcia z wystroju wnętrza? Chętnie bym podebrał kilka pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 19.05.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 (edytowane) Na razie wszystko jest w wersji "na papierze". Wystartowaliśmy z elektryką. Na ten moment tylko podpowiem że jest możliwe sensowne zaplanowanie "wyspy" w kuchni na granicy z salonem/jadalnią Edytowane 26 Maja 2011 przez bonzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 03.06.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Coś mało tych podpowiedzi bonzik... My wstawiliśmy drzwi, położyliśmy podłogi na poddaszu i kończymy schody wewnątrz. A jak pozostali Sagowicze???budujecie jeszcze?! coś cicho na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_74 03.06.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Witam wszystkich!Właśnie zakupiliśmy projekt Saga 3 i chcemy wystartować za 2-3 miesiące jak tylko załatwimy formalności. Chcemy zdążyć z pokryciem dachu do zimy. Czy zdążymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 03.06.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Witam wszystkich! Właśnie zakupiliśmy projekt Saga 3 i chcemy wystartować za 2-3 miesiące jak tylko załatwimy formalności. Chcemy zdążyć z pokryciem dachu do zimy. Czy zdążymy? Jeśli zaczniecie we wrześniu to myślę, że bez problemu. Oczywiście pod warunkiem, że zima nie zacznie się w październiku My w zeszłym roku zaczęliśmy ostatniego września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 04.06.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Ja zaczolem budowe w pazdzierniku mialem dobra ekipe postawili szybko domek a dach byl zrobiony do 23grudnia tylko nie przykrylem bo mialem problem ze zamowieniem blachy bo nie przyszedl ten kolor co chcialem a na dodatek byla sprowadzana z niemiec ,przed sniegiem zabespieczylem specjalna izolacja na szczescie w lutym nie bylo takiej zimy i w ciagu 4dni przyklimi mi dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 04.06.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 sorki za byka zabezpieczylem aaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciokolada 06.06.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 witam!moze i zdazycie....jesli nie natraficie na taka ekipe jak nasza!!!)))))))) w kazdym razie powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naszasaga 10.06.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Witam,oto nasze postępy na budowie https://picasaweb.google.com/116166751406363382427/NaszaSaga?authkey=Gv1sRgCKLyk-C21MvILQ&feat=directlink Edytowane 10 Czerwca 2011 przez naszasaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena.m 11.06.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Witam Wszystkich po długiej przerwie, .....ależ ta budowa wciągająca, a jaki pochłaniacz czasu i pieniędzy to już nawet nie mówię Nasza Saga też się rozwija, ma już dach...na razie tylko odeskowany i pokryty folją , ale dekarze już za tydzień ruszają. Elektryka rozprowadzona, tynki zaczynamy we wtorek i tak etap po etapie do przodu. A tak to wygląda teraz: https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/SAGAIII02?authkey=Gv1sRgCMyggr60gN3ywAE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 13.06.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 WitamU mnie na budowie chwilowa przerwa. Mam zrobioną elektrykę i instalacje alarmową. Zastanawiam się, czy teraz zrobić hydraulikę i później tynki , czy może tynki a później hydraulikę? A jak to wyglądało u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 13.06.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Nie wiem czy o tym już było...ale jeżeli ktoś zostaje przy projekcie z oknami z łukami - to trzeba uważać na tynki wewnętrzne bo w projekcie architekt nie przewidział że jeżeli zachowamy wymiary to okno otworzy się max. na jakieś 30 stopni. Mnie czeka właśnie przekuwanie. Ale cóż ... taki urok SAGI 3. Nie jest doskonała, ale cieszy oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 13.06.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dobry wieczór wszystkim,Ja z mężem czekamy na pozwolenie na budowę, za 2 tygodnie powinno być. Kupiliśmy już materiały i zaczynamy stawiać naszą sagę pod Warszawą. Już nie mogę się doczekać budowy. Najbardziej zastanawia mnie jak będzie wyglądał salon z kuchnią. Chodzi mi o wielkość. Czy będzie przestronny, bo lubię takie wnętrza. Może ktoś ma zdjęcia urządzonych wnętrz sagi. Zwłaszcza chodzi mi o ten salon z kuchnią. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo wytrwałości i pieniędzy:o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek laskowy 14.06.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Anad, kolejność u nas była następująca: elektryki i hydraulik równocześnie kładli swoje sprawy (hudraulik kuł ściany, przekłuwał się do różnych pomieszczeń, robił szafki zasilające, centalny odkurzacz również na podłodze i w ścianach), przed nimi była ekipa do ocieplenia poddasza, a przed nimi mieliśmy tynkarza, który robił nam tylko górę - żeby tynki zdążyły wyschnąć przed włożeniem wełny. Po elektr. i hudrauli. byli tynkarze - moment zrobili dół i piwnice,po nich ponownie hydraulik, który ułożył styropian i ogrzewanie podłogowe,w tamtym tyg. zalaliśmy podłogi,a dzisiaj jeszcze ekipa dopieszcza poddasze, założylismy balustradę na balkonie i właściwie od następnego tyg. czeka nas juz wykończeniówka:). Co do wielkości salonu jest on jak dla nas wystarczający, wposany w kwadrat, ale wraz z architektem pozbyliśmy się słupa. Strop mamy lany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulinac 14.06.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Witam wszystkich może mógłby się ktoś pochwalić fotkami swojego domku. Jestem ciekawa jek wyglada wnętrze, ponieważ ja dobiero zaczynam budowę. Bardzo proszę Edytowane 14 Czerwca 2011 przez paulinac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 14.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Wita, Paulina w grupie początkujących Sagowiczy! Też za kilka dni rozpoczynam budowę domku. Tylko jeszcze pozwolenie i do dzieła:)No właśnie, zdjęcia, zdjęcia. Prosimy o zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts