Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanie z innej beczki.

Co dajecie na podłodze w garażu ? Zastanawiam się nad alternatywą dla płytek w postaci jakiejś żywicy epoksydowej w kolorze betonu. Twarde, gładkie i łatwe w utrzymaniu i tańsze w położeniu. Sika robi np. taką żywice.

Dodatkowo - nie mieliście problemów z zamówieniem drzwi ogrodowych do garażu ? Otwór drzwiowy w projekcie ma wysokość 225 - i wielu producentów za zrobienie takich drzwi życzy sobie majątek, lub nie ma takiej opcji....

Radzę tym którzy mają jeszcze czas i możliwość aby obniżyć drzwi o 15 cm do 210.

Pytanie z innej beczki.

Co dajecie na podłodze w garażu ? Zastanawiam się nad alternatywą dla płytek w postaci jakiejś żywicy epoksydowej w kolorze betonu. Twarde, gładkie i łatwe w utrzymaniu i tańsze w położeniu. Sika robi np. taką żywice.

Dodatkowo - nie mieliście problemów z zamówieniem drzwi ogrodowych do garażu ? Otwór drzwiowy w projekcie ma wysokość 225 - i wielu producentów za zrobienie takich drzwi życzy sobie majątek, lub nie ma takiej opcji....

Radzę tym którzy mają jeszcze czas i możliwość aby obniżyć drzwi o 15 cm do 210.

Posadzka przemysłowa to bardzo dobre rozwiązanie-też nad nim myślałem-póki co to u nas jest beton, ale na pewno coś tam kiedyś położę i dobrze się zastanowię nad ta posadzką.

Co do drzwi z tyłu garażu to u nas otwór był murowany wg.planów a za drzwi dałem ok.600zł-wg. wykazu stolarki otwór drzwiowy ma mieć h=220cm a drzwi mają być wysokie na 215cm więc jakieś typowe powinieneś dobrać bez problemu.

Zyzmen, ale masz już piękny domek!Czy mógłbyś powiedzieć ile kosztowała Cię poręcz do schodów, bo wygląda pięknie i zastanawiałam się nad jej kosztem. A my z mężem dopiero 2 dni temu dostaliśmy pozwolenie na budowę naszej Sagi i ruszamy za kilka dni z budową.

zapłaciliśmy 2,200zl za barierki.

Gratulacje Zyzmen , tempo prac bardzo szybkie . Ja dopiero będę robić hydraulikę. Mam w związku z tym do Ciebie prośbę o wklejenie zdjęcia dolnej łazienki. Jak ją rozplanowałeś , bo ja jeszcze nie mam koncepcji a czas podjąć decyzję . Mam nadzieję, że nie zrobisz tak, jak inni użytkownicy forum i dalej będziesz się tu pojawiał i służył radą pomimo,że już mieszkasz :)

Gratulacje Zyzmen , tempo prac bardzo szybkie . Ja dopiero będę robić hydraulikę. Mam w związku z tym do Ciebie prośbę o wklejenie zdjęcia dolnej łazienki. Jak ją rozplanowałeś , bo ja jeszcze nie mam koncepcji a czas podjąć decyzję . Mam nadzieję, że nie zrobisz tak, jak inni użytkownicy forum i dalej będziesz się tu pojawiał i służył radą pomimo,że już mieszkasz :)

Prawie codziennie zaglądam na forum:)Przerwy robię tylko w weekend :) Co do zdjęcia to nie mam żadnego fajnego, który by to obrazował. Postaram się coś pstryknąć i jutro wrzucić.

Zyzmen, nie mamy aż tak wiele zmian.....jedyne co, to podpiwniczyliśmy powierzchnię pod garażem i tam znajduje się kotłownia, natomiast w miejscu kotławni powstała łazienka. Z tej małej łazienki zrezygnowaliśmy ....jest tam perzejście do garażu i troszę powiększyliśmy gabinet.

Nie stawialiśmy też ścianki działowej w pokoju nad garażem i tym sposobem powsytał spory pokój-rekraacyjny.