DomiPaweł 12.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Gratulujemy Szczęściarze. Też z niecierpliwością czekamy na świeże zdjęcia... Przed nami jeszcze długa droga, ale światełko w tunelu jest:-) Pozdrawiamy wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 14.07.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Pytanie z innej beczki. Co dajecie na podłodze w garażu ? Zastanawiam się nad alternatywą dla płytek w postaci jakiejś żywicy epoksydowej w kolorze betonu. Twarde, gładkie i łatwe w utrzymaniu i tańsze w położeniu. Sika robi np. taką żywice. Dodatkowo - nie mieliście problemów z zamówieniem drzwi ogrodowych do garażu ? Otwór drzwiowy w projekcie ma wysokość 225 - i wielu producentów za zrobienie takich drzwi życzy sobie majątek, lub nie ma takiej opcji....Radzę tym którzy mają jeszcze czas i możliwość aby obniżyć drzwi o 15 cm do 210. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 14.07.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Pytanie z innej beczki. Co dajecie na podłodze w garażu ? Zastanawiam się nad alternatywą dla płytek w postaci jakiejś żywicy epoksydowej w kolorze betonu. Twarde, gładkie i łatwe w utrzymaniu i tańsze w położeniu. Sika robi np. taką żywice. Dodatkowo - nie mieliście problemów z zamówieniem drzwi ogrodowych do garażu ? Otwór drzwiowy w projekcie ma wysokość 225 - i wielu producentów za zrobienie takich drzwi życzy sobie majątek, lub nie ma takiej opcji.... Radzę tym którzy mają jeszcze czas i możliwość aby obniżyć drzwi o 15 cm do 210. Posadzka przemysłowa to bardzo dobre rozwiązanie-też nad nim myślałem-póki co to u nas jest beton, ale na pewno coś tam kiedyś położę i dobrze się zastanowię nad ta posadzką. Co do drzwi z tyłu garażu to u nas otwór był murowany wg.planów a za drzwi dałem ok.600zł-wg. wykazu stolarki otwór drzwiowy ma mieć h=220cm a drzwi mają być wysokie na 215cm więc jakieś typowe powinieneś dobrać bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 15.07.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Zyzmen, ale masz już piękny domek!Czy mógłbyś powiedzieć ile kosztowała Cię poręcz do schodów, bo wygląda pięknie i zastanawiałam się nad jej kosztem. A my z mężem dopiero 2 dni temu dostaliśmy pozwolenie na budowę naszej Sagi i ruszamy za kilka dni z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 18.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Zyzmen, ale masz już piękny domek!Czy mógłbyś powiedzieć ile kosztowała Cię poręcz do schodów, bo wygląda pięknie i zastanawiałam się nad jej kosztem. A my z mężem dopiero 2 dni temu dostaliśmy pozwolenie na budowę naszej Sagi i ruszamy za kilka dni z budową. zapłaciliśmy 2,200zl za barierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 18.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 A wygląda na co najmniej dwa razy tyle! A ja mogę pochwalić się wszem i wobec, że 25 lipca zaczynam kopać fundamenty mojej Sagi:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 23.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Gratulacje Zyzmen , tempo prac bardzo szybkie . Ja dopiero będę robić hydraulikę. Mam w związku z tym do Ciebie prośbę o wklejenie zdjęcia dolnej łazienki. Jak ją rozplanowałeś , bo ja jeszcze nie mam koncepcji a czas podjąć decyzję . Mam nadzieję, że nie zrobisz tak, jak inni użytkownicy forum i dalej będziesz się tu pojawiał i służył radą pomimo,że już mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 25.07.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Gratulacje Zyzmen , tempo prac bardzo szybkie . Ja dopiero będę robić hydraulikę. Mam w związku z tym do Ciebie prośbę o wklejenie zdjęcia dolnej łazienki. Jak ją rozplanowałeś , bo ja jeszcze nie mam koncepcji a czas podjąć decyzję . Mam nadzieję, że nie zrobisz tak, jak inni użytkownicy forum i dalej będziesz się tu pojawiał i służył radą pomimo,że już mieszkasz Prawie codziennie zaglądam na forum:)Przerwy robię tylko w weekend Co do zdjęcia to nie mam żadnego fajnego, który by to obrazował. Postaram się coś pstryknąć i jutro wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena.m 27.07.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 ........ja też bardzo gratuluję i troszkę zazdroszczę, że mogliście już zamieszkać w Waszej Sadzemoja cały czas się rozwija.....ale mam taką cichą nadzieję, ze w tym roku i my zamieszkamy w naszej Sadze. Masz naprawdę suuuper domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena.m 27.07.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) ..... a tak to teraz wygląda u mnie.....https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/SAGAIII02?authkey=Gv1sRgCMyggr60gN3ywAE# Edytowane 27 Lipca 2011 przez atena.m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 28.07.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Sagi rosną jak grzyby po deszczu-widać, że deszczowy lipiec im sprzyja Aneta.m widzę sporo zmian w usytuowaniu pomieszczeń: czy zdjęcie 113 to łazienka w miejscu gabinetu na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena.m 28.07.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Zyzmen, nie mamy aż tak wiele zmian.....jedyne co, to podpiwniczyliśmy powierzchnię pod garażem i tam znajduje się kotłownia, natomiast w miejscu kotławni powstała łazienka. Z tej małej łazienki zrezygnowaliśmy ....jest tam perzejście do garażu i troszę powiększyliśmy gabinet. Nie stawialiśmy też ścianki działowej w pokoju nad garażem i tym sposobem powsytał spory pokój-rekraacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 28.07.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 no tak... piwnica poda garażem to żadna zmiana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 30.07.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ja trochę z innej beczki . Ile styropianu kładliście na posadzki, szczególnie tam , gdzie macie podłogówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 01.08.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Ja trochę z innej beczki . Ile styropianu kładliście na posadzki, szczególnie tam , gdzie macie podłogówkę ? 10cm na parterze; 5cm na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 01.08.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Dokładnie tak jak napisał Zyzmen. Ja jeszcze dołożyłem 5cm na podłodze w garażu + 5 cm na ścianie między garażem a domem. Projekt nie uwzględniał tam docieplenia, co jest dość niekonsekwentne skoro jest zaplanowany styropian na suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.08.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź. A co położyliście pod styropian, folię czy papę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 02.08.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedź. A co położyliście pod styropian, folię czy papę ? Hydroizolacja(Dysperbit)+papa termozgrzewalna+folia(styropian lubi się utleniać przy kontakcie z papą więc trzeba oddzielić od siebie folią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.08.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Zyzmen rozkładałeś to wszystko sam , czy robili to fachowcy od podłogówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 02.08.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Zyzmen rozkładałeś to wszystko sam , czy robili to fachowcy od podłogówki ? Dysperbit i papę kładłem sam. Na styropian niestety brakło mi czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts