Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moja ekipa murarska pracuje tak szybko, że zanim do nich dojadę pewnie będzie stało już pół domu, jak nie cały (na razie jest z nimi mój mąż i cyka zdjęcia, także niedługo dodam nowe). Jest już zalany fundament, pokryty został różnymi specyfikami, folią i zaczęto budować dalszą część z bloczków. Jutro bloczki na całym domu mają być zrobione. A do końca następnego tygodnia, powiedzieli, że będą stały ściany do stropu:o)

Witam,

jak się ma dobrą ekipę to wybudowanie takiej sagi to pryszcz jak jest jeszcze do tego płynność finansowa to w ciągu jednego sezonu można spokojnie wybudować wykończyć (i siebie też :)) cha cha) i się wprowadzić! my zbudowaliśmy naszą sagę z pełnym pokryciem dachu i obróbkami w ciągu 2,5 miesiąca, teraz będziemy zaczynać środek, czyli instalki itp. i resztę ! nie wiem czy to przeżyję ! worek bez dna!

pozdrawiam wszystkich i wytrwałości!

Atena M, mam do Ciebie pytanie. Ile zapłaciłaś za słupy, bo masz ładne, z podstawami i głowicami. Czy to prawda, że są one bardzo drogie?Bo słyszałam też za za 300 zł można gdzieś kupić cały jeden słup, właśnie z tymi dekoracjami...a to nie jest aż taka nie wiadomo jak duża cena...

Dziękuję bardzo za odpowiedź. To niedrogo, a takie kolumny bardzo zdobią dom i dodają uroku. Tylko ciekawa jestem czy dowiozą do Wołomina, bo do Łodzi, to jest kawałek drogi ode mnie. Jutro do nich zadzwonię i o wszystko się wypytam. A powiedz mi jeszcze, jeśli możesz, jaką średnicę mają Twoje kolumny, bo wyglądają na bardzo solidne.

Dziękuję jeszcze raz za odpowiedź. Bardzo mi pomogłaś:yes:

Edytowane przez UlaSi

Witam wszystkich Sagowiczów,

Ja właśnie wróciłam z działki, gdzie trwają w bardzo szybkim prace budowlane. Na 5 września, moja Saga ma już być postawiona w stanie otwartym. Dodam, że ekipa pracuje od 1 sierpnia...

Dodaję link do zdjęć. Wszystkie zdjęcia mi nie weszły, więc dodam je pod linkiem.

http://www.fotosik.pl/u/ulasi/album/934386100_3258 [800x600].jpg100_3260 [800x600].jpg100_3265 [800x600].jpg100_3262 [800x600].jpg100_3261 [800x600].jpg

Kochani Kasjopejczycy!

Wiem jak ciekawie czyta się wpisy na forum dotyczące szczegółów budowy własnego domku.

Niestety nie mam takiego komfortu ponieważ nie wiem czy bank do którego się zwrócę udzieli mi kredytu pod nazwa "rodzina na swoim". Proszę doradźcie mi czy jest możliwość zmiany w projekcie pięknej kasjoperii tak aby bank był w stanie udzielić mi ww. kredytu ?

Kochani Kasjopejczycy!

Wiem jak ciekawie czyta się wpisy na forum dotyczące szczegółów budowy własnego domku.

Niestety nie mam takiego komfortu ponieważ nie wiem czy bank do którego się zwrócę udzieli mi kredytu pod nazwa "rodzina na swoim". Proszę doradźcie mi czy jest możliwość zmiany w projekcie pięknej kasjoperii tak aby bank był w stanie udzielić mi ww. kredytu ?

można zmienić np. pomieszczenie nad garażem w strych, jedna pieczątka architekta i odpowiedni wpis w projekcie, nie wymaga zanoszenia do starostwa i zmian w pozwoleniu. budujemy z żoną sagę II i mieliśmy za dużo jedynie nieco ponad 3 metry. koszt 100 zł. a można zyskać całkiem sporo.

Witam wszystkich Sagowiczów :)

Właśnie z żonką kupiliśmy działkę i zdecydowaliśmy się na budowę Sagi III okolice Gdyni:)

Jesteśmy na etapie zakupu projektu dopiero więc myślę że saga zacznie sie budować dopiero na wiosnę przyszłego roku:)

Z tego forum widzę dużo różnych rozwiązań i pomysłów więc dołączam się aby podzielić sie swoją budową.

Pozdrawiam

Witam wszystkich Sagowiczów :)

Właśnie z żonką kupiliśmy działkę i zdecydowaliśmy się na budowę Sagi III okolice Gdyni:)

Jesteśmy na etapie zakupu projektu dopiero więc myślę że saga zacznie sie budować dopiero na wiosnę przyszłego roku:)

Z tego forum widzę dużo różnych rozwiązań i pomysłów więc dołączam się aby podzielić sie swoją budową.

Pozdrawiam

Dobrze trafiłeś :) nie ma lepszego forum o naszych Sagach w internecie, no i śmietanka towarzyska najlepsza :)Powodzenia w budowie!!!

Witam miłośników Sagi III

My właśnie rozpoczynamy budowę w Gdańsku. Jesteśmy na etapie ścian fundamentowych. Do dnia dzisiejszego mam kilka spostrzeżeń, które zweryfikowałam na etapie projektu:

1. obniżyłam poziom garażu aby zlikwidować stopień nad garażem,

2. podniosłam ściankę kolankową o jeden pustak ( podniesienie o dwa pustaki powoduje utrudniony dostęp do okien dachowych;

3. zwiększyłam szerokość garażu o 1 m.

Niedługo załączę kilka zdjęć z mojej budowy

Witam serdecznie

Właśnie z żoną jesteśmy na etapie wyboru projektu. W 99% jesteśmy zdecydowani na Sagę III. Czytając forum zauważyłem, że Państwo budują ten piękny domek i to na dodatek w Gdańsku My zaczniemy raczej na wiosnę przyszłego roku budowę w Bojanie k. Gdyni

Zdjęcia, jak wiadomo nie oddają wszystkiego, więc zwracam się z prośbą o możliwość podglądnięcia Państwa Sagi w budowie

Jeżeli była by taka możliwość prosiłbym o kontakt na e-mail [email protected]

Z góry dziękujemy i pozdrawiamy