UlaSi 22.08.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Każdy coś zmienia w swojej Sadze. Ja jak do tej pory powiększyłam okno w kuchni i kotłowni ze 120cm do 150. Moim zdaniem, gdyby zostawić po 120 cm, to po pierwsze źle to wygląda, a po drugie zawsze wpada więcej światła, a ja lubię widne pomieszczenia. Drugą zmianą, którą dotąd wprowadziliśmy było powiększenie łazienki na dole. Wykorzystamy do tego przestrzeń pod schodami. Łazienka będzie wówczas zdecydowanie większa. Załączam kolejne zdjęcia z budowy mojej sagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 22.08.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Tak wszyscy pięknie budują, że postanowiliśmy zwiększyć Waszą motywację i wrzuciliśmy kilka zdjęć łazienek i jedno wykusza:https://picasaweb.google.com/110010645719020283661/SagaIII?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPTP--Pow5rhYA&feat=directlinkMamy nadzieję, że będą się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 23.08.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Zyzmen, masz śliczny domek, bardzo ładnie pomalowałeś go z zewnątrz jak i z wewnątrz. Macie z żoną bardzo dobry gust, bo wszystko jest ładnie dobrane. Acha, i podobają mi się firanki w wykuszu...za ile lat ja będę na takim etapie co TY;). U mnie dopiero murarze schody będą zalewać jutro i sklepienie na garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 23.08.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Zyzmen, masz śliczny domek, bardzo ładnie pomalowałeś go z zewnątrz jak i z wewnątrz. Macie z żoną bardzo dobry gust, bo wszystko jest ładnie dobrane. Acha, i podobają mi się firanki w wykuszu...za ile lat ja będę na takim etapie co TY;). U mnie dopiero murarze schody będą zalewać jutro i sklepienie na garażu... Jeszcze niedawno u Nas też tak było. Głowa do góry i do przodu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 26.08.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Sagowiczów po tak długiej nieobecności, na usprawiedliwienie powiem, że mam cudownego 4-miesięcznego synka. Zymen idziesz jak burza,gratulacje, mam do Ciebie pytanie odnośnie kabiny prysznicowej z górnej łazienki-możesz zdradzić w jakim sklepie ją kupiłeś? Szukamy takiej ale niestety bezskutecznie. U nas trochę powoli wszystko się toczy, dotarliśmy do tynków, a w październiku zaczynamy wykończeniówkę. Mam jeszcze do Was pytanie kochani Sagowicze, czy posiada ktoś z Was piec na tzw.wszystko, interesuje mnie jakiej firmy i czy dużo płaciliście. Bo my ostatnio doznaliśmy szoku jak nam pan w sklepie pokazał kwotę prawie 10tys. Pozdrawiam serdecznie Sagi w górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 27.08.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Kabina jest firmy Ronal. Kupowaliśmy ją w sklepie 'Cezar' w Czechowicach-Dziedzicach, wymiary 140x90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 27.08.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Megi_1984, Gratuluję Synka! Zaczęliśmy budowę 1 sierpnia. Jeszcze miesiąc temu nie była tam zupełnie nic. Dołączam dalszą część zdjęć z mojej budowy... Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez UlaSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena.m 02.09.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Witam Wszystkich, Widzę, że na naszym forum cały czas ruch....przybywa budujących śliczną SAGĘ Gratuluję dobrego wyboru .....Ja też cały czas jeszcze dokańczam moje gniazdko, żeby móc się wprowadzić jeszcze w tym roku....a tak to wygląda: https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/SAGAIII02?authkey=Gv1sRgCMyggr60gN3ywAE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 05.09.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Witam wszystkich ponownie. U mnie strop już zalany na całości, to też mam chwilkę oddechu od budowy zanim wyschnie. Domek robi się coraz ładniejszy i większy (początkowo wydawał mi się strasznie mały). Kolejną zmianą, którą wprowadziliśmy było powiększenie balkonu z tyłu na 2,5 metra Edytowane 5 Września 2011 przez UlaSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasza_skarbonka 05.09.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam wszystkich budujących SAGĘ. My sami jakieś 2 lata temu stanęliśmy przed wyborem projektu i po przeczytaniu forum i obejrzeniu zdjęć, podjęliśmy decyzję o jej budowie. Dzisiaj naszą Sagę kryjemy już dachówką. Zapraszam wszystkich początkujących Sagowiczów do czytania bloga i oglądania zdjęć. Mam nadzieję, że niektórzy z Was skorzystają z naszych doświadczeń. Chętnie odpowiemy na Wasze pytania. http://www.nasza-skarbonka.blogspot.com PozdrawiamyM&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 05.09.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witamja tez bylem przerazony jak zobaczylem fundamenty ze ten domek bedzie maly ,ale teraz widze ze sie nie musialem obawiac bo jest wystarczajacy dla rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosiak190 06.09.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam forumowiczów. Czy jest może jakiś budujący z okolic Dębicy? (okolice Dębicy, Tarnowa, Rzeszowa, Mielca, Jasła) ewentualnie nowego sącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 06.09.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Witam ja buduje domek SAGA2 w Tarnowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosiak190 06.09.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Sebura12, a na jakim etapie budowy już jesteś? Można by kiedyś ewentualnie obejrzeć budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 07.09.2011 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witaj Tosiak190 Jesetam na etapie szukania ekipy do tynkowania jesli chcesz to przeslij mi swoj adrez to przesle pare fotek bo narazie jestem za granicami kraju ,ale jesli bys chcial to mozna podjechac i zobaczyc sobie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosiak190 07.09.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 mój adres: [email protected] ale jak cię nie ma w kraju to nie zobaczymy nic w środku bo pewnie pozamykane na 4 spusty. a wnętrze nas najbardziej interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 07.09.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Masz rację ale polecam ten projekt domu jeśli chcesz to mogę tobie coś doradzić na różne pytanie dotyczące domu i zmian prześle wszystki wiadomości na adres pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosiak190 07.09.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Sabura12, czyli nie budujesz systemem gospodarczym? Czy mógłby mi ktoś z państwa wysłać kosztorys pięknej SAGI II i SAGI IIImój adres:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonzik 07.09.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) Nie buduję systemem gospodarczym tylko z kompleksową firmą. Okolice Warszawy. Stan deweloperski (z piecem gazowym i butlą z gazem) = 460k PLN Wykończenie w wersji wyższej - zabudowa na wymiar przez stolarzy, gresy i armatura zagraniczna, podłoga parkietowa + kominek + meble + kostka brukowa (ok 150m2) -> czyli coś co nazwałbym "pod klucz" szacuję na jakieś 700k PLN Oczywiście olbrzymi wybór i zakres cenowy materiałów do wykończenia może wpłynąć na ostateczną cenę +/- 10 % (i więcej ) Edytowane 7 Września 2011 przez bonzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosiak190 07.09.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 dziękuję za odpowiedź. niestety nie na moje możliwości, szukam oszczędności w wielu miejscach tego domu, no i oczywiście interesuje nas budowa systemem gospodarczym. W dalszym ciągu proszęo jakiś kosztorys zeby się zorientować mniej - więcej w kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts