Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Każdy coś zmienia w swojej Sadze. Ja jak do tej pory powiększyłam okno w kuchni i kotłowni ze 120cm do 150. Moim zdaniem, gdyby zostawić po 120 cm, to po pierwsze źle to wygląda, a po drugie zawsze wpada więcej światła, a ja lubię widne pomieszczenia. Drugą zmianą, którą dotąd wprowadziliśmy było powiększenie łazienki na dole. Wykorzystamy do tego przestrzeń pod schodami. Łazienka będzie wówczas zdecydowanie większa. Załączam kolejne zdjęcia z budowy mojej sagi.

100_3304 [800x600].jpg

100_3305 [800x600].jpg

100_3298 [800x600].jpg

100_3292 [800x600].jpg

100_3291 [800x600].jpg

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zyzmen, masz śliczny domek, bardzo ładnie pomalowałeś go z zewnątrz jak i z wewnątrz. Macie z żoną bardzo dobry gust, bo wszystko jest ładnie dobrane. Acha, i podobają mi się firanki w wykuszu...za ile lat ja będę na takim etapie co TY;). U mnie dopiero murarze schody będą zalewać jutro i sklepienie na garażu...;)

Zyzmen, masz śliczny domek, bardzo ładnie pomalowałeś go z zewnątrz jak i z wewnątrz. Macie z żoną bardzo dobry gust, bo wszystko jest ładnie dobrane. Acha, i podobają mi się firanki w wykuszu...za ile lat ja będę na takim etapie co TY;). U mnie dopiero murarze schody będą zalewać jutro i sklepienie na garażu...;)

Jeszcze niedawno u Nas też tak było. Głowa do góry i do przodu!!!

Witam wszystkich Sagowiczów po tak długiej nieobecności, na usprawiedliwienie powiem, że mam cudownego 4-miesięcznego synka. Zymen idziesz jak burza,gratulacje, mam do Ciebie pytanie odnośnie kabiny prysznicowej z górnej łazienki-możesz zdradzić w jakim sklepie ją kupiłeś? Szukamy takiej ale niestety bezskutecznie. U nas trochę powoli wszystko się toczy, dotarliśmy do tynków, a w październiku zaczynamy wykończeniówkę.

Mam jeszcze do Was pytanie kochani Sagowicze, czy posiada ktoś z Was piec na tzw.wszystko, interesuje mnie jakiej firmy i czy dużo płaciliście. Bo my ostatnio doznaliśmy szoku jak nam pan w sklepie pokazał kwotę prawie 10tys.

Pozdrawiam serdecznie

Sagi w górą :)

Witam Wszystkich,

Widzę, że na naszym forum cały czas ruch....przybywa budujących śliczną SAGĘ

Gratuluję dobrego wyboru :D

.....Ja też cały czas jeszcze dokańczam moje gniazdko, żeby móc się wprowadzić jeszcze w tym roku....a tak to wygląda:

https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/SAGAIII02?authkey=Gv1sRgCMyggr60gN3ywAE#

Witam wszystkich ponownie. U mnie strop już zalany na całości, to też mam chwilkę oddechu od budowy zanim wyschnie. Domek robi się coraz ładniejszy i większy (początkowo wydawał mi się strasznie mały). Kolejną zmianą, którą wprowadziliśmy było powiększenie balkonu z tyłu na 2,5 metra

100_3418 [640x480].jpg100_3432 [640x480].jpg

100_3424 [640x480].jpg

100_3416 [640x480].jpg

100_3405 [640x480].JPG

Edytowane przez UlaSi

Witam wszystkich budujących SAGĘ. My sami jakieś 2 lata temu stanęliśmy przed wyborem projektu i po przeczytaniu forum i obejrzeniu zdjęć, podjęliśmy decyzję o jej budowie.

Dzisiaj naszą Sagę kryjemy już dachówką.

Zapraszam wszystkich początkujących Sagowiczów do czytania bloga i oglądania zdjęć. Mam nadzieję, że niektórzy z Was skorzystają z naszych doświadczeń. Chętnie odpowiemy na Wasze pytania.

http://www.nasza-skarbonka.blogspot.com

Pozdrawiamy

M&S

Nie buduję systemem gospodarczym tylko z kompleksową firmą. Okolice Warszawy.

Stan deweloperski (z piecem gazowym i butlą z gazem) = 460k PLN

Wykończenie w wersji wyższej - zabudowa na wymiar przez stolarzy, gresy i armatura zagraniczna, podłoga parkietowa + kominek + meble + kostka brukowa (ok 150m2) -> czyli coś co nazwałbym "pod klucz" szacuję na jakieś 700k PLN :)

Oczywiście olbrzymi wybór i zakres cenowy materiałów do wykończenia może wpłynąć na ostateczną cenę +/- 10 % (i więcej ;-))

Edytowane przez bonzik

dziękuję za odpowiedź. niestety nie na moje możliwości, szukam oszczędności w wielu miejscach tego domu, no i oczywiście interesuje nas budowa systemem gospodarczym. W dalszym ciągu proszęo jakiś kosztorys zeby się zorientować mniej - więcej w kosztach