UlaSi 25.09.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Kolejne zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 28.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Coś zacichło na forum. A oto kolejne zdjęcia mego domu. Muszę stwierdzić, że okrągłe okno wygląda bardzo efektownie.Pozdrawiam wszystkich Sagowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 29.09.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Witamwidzac ze prace ida z grubej rury pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.10.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 (edytowane) WitamJestem obecnie na etapie tynków wewnętrznych i w związku z tym mam pytanie . Czy drewniane słupy na poddaszu umieszczone w ścianach tynkowaliście , czy może obrabialiście płyta k/g ? Mnie tynkarze odradzają tynk, bo mówią, że będzie pękał . Jak to wygląda u Was ? Dodałam kilka fotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fceb3cde55f8144f.html) Edytowane 2 Października 2011 przez Anad65 kontynuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 02.10.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 A tu zaczynamy dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 03.10.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam Jestem obecnie na etapie tynków wewnętrznych i w związku z tym mam pytanie . Czy drewniane słupy na poddaszu umieszczone w ścianach tynkowaliście , czy może obrabialiście płyta k/g ? Mnie tynkarze odradzają tynk, bo mówią, że będzie pękał . Jak to wygląda u Was ? Dodałam kilka fotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fceb3cde55f8144f.html) Zdecydowanie jeśli możesz to zabuduj te słupy płytami G-K. My zatynkowaliśmy i niestety popękały więc musieliśmy skuć tynk i wkleić płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 03.10.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam Jestem obecnie na etapie tynków wewnętrznych i w związku z tym mam pytanie . Czy drewniane słupy na poddaszu umieszczone w ścianach tynkowaliście , czy może obrabialiście płyta k/g ? Mnie tynkarze odradzają tynk, bo mówią, że będzie pękał . Jak to wygląda u Was ? U nas słupy, które stoją w linii ścian są schowane w tynku, wcześniej była dana siatka i coś tam jeszcze. Póki co jest OK ale też mi mówili, że z czasem może pękać i mam tego świadomość. W sumie nie bardzo sobie wyobrażam jak to zrobić płytą GK, słupy były 14 a ściana 12 więc trzeba by dawać jedną płytę między słupami a potem drugą na całość. U nas wszystko ukryto w tynku, tylko oczywiście ma to tę wadę, że musi go być odpowiednio grubo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek laskowy 03.10.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 My mamy stalowe, ukryte całkowicie w ścianie - nic nie wystaje. Nasza saga już ocieplona, mamy drzwi wejściowe, fajne parapety zewnętrzne, w środku się wykańcza. W "ogródku" roślinność bujnie się rozpleniła a z kwiatów to nam dużo maków zakwitło. Jak się uda to do końca roku się wprowadzimy - nie możemy się doczekać). Może uda mi się jeszcze jakieś zdjęcia powklejać jutro:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena.m 17.10.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam, Widzę, że Wszyscy zapracowani.....chcą jak najwięcej prac wykonać przed zimą U Nas też prace idą pełną parą, chcemy zamieszkać w naszym domku na zimę. A to mały załącznik: https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/SAGAIII02?authkey=Gv1sRgCMyggr60gN3ywAE# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 22.10.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Atena M. masz juz sliczny domek. Pięknie go wykańczasz. Zastanawiam sie kiedy u mnie tak będzie....Póki co u mnie murarze przykryli dach papą i murują ściany na poddaszu. Zostało im jeszcze zrobić schody wejściowe od podwórka i wylać taras z tyłu domu. Na parterze jest już wszystko wymurowane. Za kilka dni dodam zdjęcia, jak u mnie wygląda budowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 24.10.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Widzę, że Wasze SAGI nabierają kształtów i kolorów Już niedługo w galeriach pojawią same wykończenia i zmienimy tematy w stylu 'Z czego ściany?' na 'Z jakiej firmy kontakty?' Przeglądając swoją galerie zauważyliśmy, że na zdjęciach kuchni brakuje pewnego szczegółu czyli wykończenia ścian pomiędzy szafkami dolnymi a górnymi. Zdecydowaliśmy się na szyby jako alternatywa płytek. Wybór kolorów jest ogromny a ceny zbliżone do płytek -> no i robota dużo szybsza. Szklarz wymierza, docina i przykleja silikonem do ściany. Teraz tylko zwykły płyn do okien, szmatka i szyby lśnią czystością Fotki w galerii. Zapraszamy. Link dla przypomnienia poniżej: https://picasaweb.google.com/110010645719020283661/SagaIII?authuser=0&authkey=Gv1sRgCPTP--Pow5rhYA&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 26.10.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Zyzmen. Ja też zwróciłam uwagę, że nie masz w kuchni płytek. Bardzo jestem ciekawa, jak wygląda taka szyba na ścianie . Ściana musi być chyba idealnie równa.Oczywiście czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 26.10.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Zyzmen. Ja też zwróciłam uwagę, że nie masz w kuchni płytek. Bardzo jestem ciekawa, jak wygląda taka szyba na ścianie . Ściana musi być chyba idealnie równa.Oczywiście czekamy na zdjęcia. Fotki są w galerii przy zdjęciach kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 26.10.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 ) Teraz widzę. Zasugerowałam się tym , że pisałeś , że szyby są w różnych kolorach . Zajrzałam szybko do galerii i nie zobaczyłam nic kolorowego i doszłam do wniosku , że nie ma jeszcze fotek. Takie szyby, oprócz tego ,że się szybciej myje,mają jeszcze tę zaletę, że nie mają fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaSi 02.11.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam wszystkich, U mnie właśnie murarze skończyli budowę. Poniżej pokazuję zdjęcia, jak aktualnie wygląda moja rezydencja:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 03.11.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 gratulacje widac ze domek nabiera zgrabnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DomiPaweł 03.11.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Faktycznie rezydencja to okrągłe okno we frontowej facjacie jest bardzo efektowne! To był najfajniejszy etap, później już tylko forsa znika, a efekty mniej okazałe... Ehh... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 04.11.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Gratulacje, 'nasza-wasza saga' oczywiście piękna jak na rezydencje przystało. U nas mieszkanko wytynkowane, podwieszane sufity gotowe i 16 grudnia ruszamy z podłogami i kominek,a reszta po świętach.Zyzymen Twoja saga jest przepiękna, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, że już mieszkasz, ale pewnie połowa forum ma takie odczucia pozdrawiam sagowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 04.11.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Zyzmen przepraszam za przekręcenie nicku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 04.11.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Zyzmen przepraszam za przekręcenie nicku. nie ma sprawy...przy tak głupkowatym nicku nie trudno o pomyłkę Cieszymy się, że nasza SAGA się Wam podoba. Moja Żona ma dobry gust jeśli chodzi o wykończenie i wystrój wnętrza Jak zaczynaliśmy 2 lata temu to na forum było sporo fajnych fotek od osób które wtedy były już na etapie wykończenia i można było podpatrzeć i wykorzystać wiele fajnych pomysłów. Niestety większość zdjęć zniknęła wraz z budującymi i trzeba wątek forum budować od początku więc zabierajcie się za robienie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts