orzeszek laskowy 24.11.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 ściana w salonie to płytki milano zakupione w leroy merlin (ok60zł/m), te w suszarni też w tym samym sklepie 40zł/m, na przedpokoju prostokątne z castoramy 75zł/m, w salonie płytki są drewnopodobne, włoskie, bardzo przyjemne w użytkowaniu i bezproblemowe. mielismy kupic woodentica, ale zrezygnowaliśmy ze względu na ostre krawędzie - te płytki mają je zaoblone , niestety nie pamiętam teraz nazwy, muszę sprawdzić na budowie. w kuchni mozaika kamienna firmy dunin - od zawsze o takiej marzyłam więć biorac pod uwagę mały metraż zaszaleliśmy tu faktycznie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anad65 02.12.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Przymierzam się do zakupu kominka . Podpowiedzcie jakiej powinien być mocy. Nie chcę z płaszczem wodnym , ale planuję rozprowadzenie ciepła kanałami do pokoi na górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzmen 02.12.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Przymierzam się do zakupu kominka . Podpowiedzcie jakiej powinien być mocy. Nie chcę z płaszczem wodnym , ale planuję rozprowadzenie ciepła kanałami do pokoi na górę . My mamy z płaszczem 24kW z Lechmy , podobno 19kW też da rade. Przemyśl płaszcz-> jest dużo wydajniejszy od rozprowadzenia kanałów. Jest wprawdzie droższy, ale w późniejszych latach zaoszczędzisz bo drzewo jest tańsze niż gaz czy węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula222 04.12.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 witam wszystkich. chcielismy zapytac wraz z mezem czy ktos z Was nie chciałby odkupic od nas nowiutkiej pięknej terakoty/gresu na salon i kuchnie TUBĄDZIN "KERVARA" ok 65m?jezeli ktos bylby chetny bardzo proszę o kontakt na FORMU LUB NA MOJEGO MAILA [email protected]pozdrawiamy serdecznie wszystkich sagowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyskkk30 13.12.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Witam, Od dłuższego czasu wczytuje się całość tego wątku dotyczącego SAGI II, wszystko wskazuje, że właśnie ten projekt pasuje naszej trójce, ale do pełni szczęścia, a właściwie ostatecznej decyzji brakuje jeszcze zobaczenia na żywo wnętrza zbudowanego lub będącego w budowie właśnie tego domu. Wiecie jak to jest przymiarka to przymiarka Jesteśmy z Kielc i bylibyśmy bardzo wdzięczni mogąc zobaczyć SAGE gdzieś w naszej okolicy (do 100 km) będę wdzięczny za wasze forumowe wsparcie, będę wdzięczny za info na priv. PozdrawiamKrzysztof, Kielce Edytowane 13 Grudnia 2011 przez Krzyskkk30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi_1984 20.12.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Pochwale się, bo wreszcie prace ruszyły.Właśnie robią nam kominek,kupiliśmy podłogi-będą się układać między świętami i powoli po świętach dalej, bo pewnie many many skruszeje Ale nareszcie będzie coś widać. Na najbliższe święta tym co mieszkają już w "naszej" sadze cudownych chwil i pięknych przeżyć, a tym co jeszcze nie, aby następne święta spędzili już w swoich czterech kontach. A ogólnie dla wszystkich-wszystkiego najlepszego i hucznego Nowego Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bambu 27.12.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Też zastanawiamy się nad tym projektem - MG Projekt wydaje się bardzo solidną pracownią i chcemy spróbować (znajomi nacięli się na inną, mniejszą, więc bardzo uważamy zanim wydamy kasę na projekt...). Powiedzcie, jak z dokumentacją i zmianami? Słyszałam, że MG Projekt ma naprawdę dobrze zrobioną specyfikację, ale chciałabym usłyszeć coś od tych, co już kupno projektu mają za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 27.12.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Nie wiem czy dokumentacja jest "solidna" nie mam porównania a akurat u siebie traktowałem ją delikatnie mówiąc "luźno".Ważne jest, że nie robią problemu ze zmianami, od razu dają stosowne pisemko na co wyrażają zgodę a jeśli chcemy zmienić coś więcej to też wydaja pisemną zgodę, przynajmniej tak było w moim wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bambu 29.12.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Dzięki za info, dobrze wiedzieć. My właśnie jesteśmy na etapie przeglądania wszystkich biur projektowych, chcemy wybór projektu zakończyć maks do końca stycznia, żeby w przyszłym roku ruszyć z pracami. Pytaliśmy jeszcze na kilku innych forach i myślę, że faktycznie ostatecznie zdecydujemy się na MG Projekt, szczególnie jeśli ze zmianami jest faktycznie jak mówisz - mamy dość oryginalną koncepcję na wnętrza, będzie dużo przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atena.m 29.12.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 (edytowane) Witam Wszystkich, Muszę się pochwalić, że zamieszkaliśmy w naszej Sadze. Pierwsze święta spędzone w naszym wymarzonym domku już za nami.Wszystko jeszcze wymaga trochę pracy i jeszcze zalatuje prowizorką, ale teraz kiedy jesteśmy już na miejscu będzie łatweiej.A to mały załącznik:Zdjęcia z budowy: https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/SAGAIII02?authkey=Gv1sRgCMyggr60gN3ywAE#A to środek naszego gniazdka: https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/HUUURAZamieszkalismyWNaszejSadze?authkey=Gv1sRgCN_TzNn1zIyWWg# Z okazji nadchodzącego Nowego Roku WszystkimŻyczę aby wszystkie plany, nawet te wydające się abstrakcją, udało się zrealizować. Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne. Zdrowia, które pomoże w ich realizacji. Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym. I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez atena.m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonmaja 30.12.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam SagowiczowBudujemy taki dom w okolicach legnicykonczymy wlasnie dachnasze zmiany to poszerzone okna od frontuw salonie wszystkie okna do podlogi czyli trzy wyjscia na tarasw pokoiku obok salonu tez wyjscie na tarastaras poszerzony az do garazu w pomieszczeniu za garazem w rogu mala toaleta zeby np goscie w trakcie grilla(czesto po paru piwkach) nie chodzili w buciorach po domu do wc tylko kozystali z wc w garazuscianek na gorze jeszcze nie ma ale napewno nie bedzie garderoby w pokoju z balkonem a wneka zostanie wykorzystana do wstawienia lozkaw salonie nie mamy slópa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabriella1719509787 03.01.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) Hej!!! Długo wczytywałam się w Wasze posty ale pora się ujawnić Korzystałam z Waszych rad więc chętnie podzielę się moimi doświadczeniami dotyczącymi budowy... Jestem zadowolona z tego projektu, urzekła nas z mężem bryła tego domu. Wasze Sagi są śliczne. Gratuluje pomysłów i postępów w pracy:) Budowę rozpoczęliśmy z mężem rok temu. Czekamy jeszcze na okna i będziemy mogli pochwalić się stanem surowym zamkniętym:) Postaram się zamieścić jakieś fotki. Edytowane 3 Stycznia 2012 przez Gabriella:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabriella1719509787 03.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 To początki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabriella1719509787 03.01.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 3 Stycznia 2012 przez Gabriella:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabriella1719509787 03.01.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 (edytowane) . Edytowane 3 Stycznia 2012 przez Gabriella:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabriella1719509787 03.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Aktualnych zdjęć jeszcze nie mam. Postaram się w najbliższym czasie zrobić i wstawić na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leonmaja 04.01.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 co to za dach?tak mozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebura12 04.01.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 mowia ze tak mozna ze to takie old school ,i sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 05.01.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 mowia ze tak mozna ze to takie old school ,i sprawdzone Hehe no jeśli ktoś lubi bunkry... to w sam raz Gabriella, czy możesz napisać czym ten dach będzie kryty i jak będzie ocieplany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabriella1719509787 05.01.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Skośny strop zaleliśmy ze względu na to, żeby tynk nie pękał na płytach gipsowych... Drewno cały czas pracuje i po kilkudziesięciu latach tynk Wam zacznie pękać. . . Dlatego jestem zadowolona z tej decyzji.Dach jest wykończony blachodachówką. W najbliższym czasie zrobię zdjęcia i wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts