Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ściana w salonie to płytki milano zakupione w leroy merlin (ok60zł/m), te w suszarni też w tym samym sklepie 40zł/m, na przedpokoju prostokątne z castoramy 75zł/m, w salonie płytki są drewnopodobne, włoskie, bardzo przyjemne w użytkowaniu i bezproblemowe. mielismy kupic woodentica, ale zrezygnowaliśmy ze względu na ostre krawędzie - te płytki mają je zaoblone , niestety nie pamiętam teraz nazwy, muszę sprawdzić na budowie. w kuchni mozaika kamienna firmy dunin - od zawsze o takiej marzyłam więć biorac pod uwagę mały metraż zaszaleliśmy tu faktycznie:).

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przymierzam się do zakupu kominka . Podpowiedzcie jakiej powinien być mocy. Nie chcę z płaszczem wodnym , ale planuję rozprowadzenie ciepła kanałami do pokoi na górę .

My mamy z płaszczem 24kW z Lechmy , podobno 19kW też da rade.

Przemyśl płaszcz-> jest dużo wydajniejszy od rozprowadzenia kanałów. Jest wprawdzie droższy, ale w późniejszych latach zaoszczędzisz bo drzewo jest tańsze niż gaz czy węgiel.

witam wszystkich. chcielismy zapytac wraz z mezem czy ktos z Was nie chciałby odkupic od nas nowiutkiej pięknej terakoty/gresu na salon i kuchnie TUBĄDZIN "KERVARA" ok 65m?

jezeli ktos bylby chetny bardzo proszę o kontakt na FORMU LUB NA MOJEGO MAILA [email protected]

pozdrawiamy serdecznie wszystkich sagowiczów:)

• 2 weeks później...

Witam,

Od dłuższego czasu wczytuje się całość tego wątku dotyczącego SAGI II, wszystko wskazuje, że właśnie ten projekt pasuje naszej trójce, ale do pełni szczęścia, a właściwie ostatecznej decyzji brakuje jeszcze zobaczenia na żywo wnętrza zbudowanego lub będącego w budowie właśnie tego domu. Wiecie jak to jest przymiarka to przymiarka 

Jesteśmy z Kielc i bylibyśmy bardzo wdzięczni mogąc zobaczyć SAGE gdzieś w naszej okolicy (do 100 km) będę wdzięczny za wasze forumowe wsparcie, będę wdzięczny za info na priv.

Pozdrawiam

Krzysztof, Kielce

Edytowane przez Krzyskkk30

Pochwale się, bo wreszcie prace ruszyły.Właśnie robią nam kominek,kupiliśmy podłogi-będą się układać między świętami i powoli po świętach dalej, bo pewnie many many skruszeje :( Ale nareszcie będzie coś widać. Na najbliższe święta tym co mieszkają już w "naszej" sadze cudownych chwil i pięknych przeżyć, a tym co jeszcze nie, aby następne święta spędzili już w swoich czterech kontach. A ogólnie dla wszystkich-wszystkiego najlepszego i hucznego Nowego Roku!!! :)

Też zastanawiamy się nad tym projektem - MG Projekt wydaje się bardzo solidną pracownią i chcemy spróbować (znajomi nacięli się na inną, mniejszą, więc bardzo uważamy zanim wydamy kasę na projekt...). Powiedzcie, jak z dokumentacją i zmianami? Słyszałam, że MG Projekt ma naprawdę dobrze zrobioną specyfikację, ale chciałabym usłyszeć coś od tych, co już kupno projektu mają za sobą.

Nie wiem czy dokumentacja jest "solidna" nie mam porównania a akurat u siebie traktowałem ją delikatnie mówiąc "luźno".

Ważne jest, że nie robią problemu ze zmianami, od razu dają stosowne pisemko na co wyrażają zgodę a jeśli chcemy zmienić coś więcej to też wydaja pisemną zgodę, przynajmniej tak było w moim wypadku.

Dzięki za info, dobrze wiedzieć.

My właśnie jesteśmy na etapie przeglądania wszystkich biur projektowych, chcemy wybór projektu zakończyć maks do końca stycznia, żeby w przyszłym roku ruszyć z pracami. Pytaliśmy jeszcze na kilku innych forach i myślę, że faktycznie ostatecznie zdecydujemy się na MG Projekt, szczególnie jeśli ze zmianami jest faktycznie jak mówisz - mamy dość oryginalną koncepcję na wnętrza, będzie dużo przeróbek. :rolleyes:

Witam Wszystkich,

Muszę się pochwalić, że zamieszkaliśmy w naszej Sadze. Pierwsze święta spędzone w naszym wymarzonym domku już za nami.

Wszystko jeszcze wymaga trochę pracy i jeszcze zalatuje prowizorką, ale teraz kiedy jesteśmy już na miejscu będzie łatweiej.

A to mały załącznik:

Zdjęcia z budowy: https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/SAGAIII02?authkey=Gv1sRgCMyggr60gN3ywAE#

A to środek naszego gniazdka:

https://picasaweb.google.com/marcinkowska.aneta/HUUURAZamieszkalismyWNaszejSadze?authkey=Gv1sRgCN_TzNn1zIyWWg#

Z okazji nadchodzącego Nowego Roku Wszystkim

Życzę aby wszystkie plany, nawet te wydające się abstrakcją, udało się zrealizować.

Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne.

Zdrowia, które pomoże w ich realizacji.

Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym.

I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić.

Edytowane przez atena.m

Witam Sagowiczow

Budujemy taki dom w okolicach legnicy

konczymy wlasnie dach

nasze zmiany to poszerzone okna od frontu

w salonie wszystkie okna do podlogi czyli trzy wyjscia na taras

w pokoiku obok salonu tez wyjscie na taras

taras poszerzony az do garazu

w pomieszczeniu za garazem w rogu mala toaleta zeby np goscie w trakcie grilla(czesto po paru piwkach) nie chodzili w buciorach po domu do wc tylko kozystali z wc w garazu

scianek na gorze jeszcze nie ma ale napewno nie bedzie garderoby w pokoju z balkonem a wneka zostanie wykorzystana do wstawienia lozka

w salonie nie mamy slópa

Hej!!!:)

Długo wczytywałam się w Wasze posty ale pora się ujawnić:)

Korzystałam z Waszych rad więc chętnie podzielę się moimi doświadczeniami dotyczącymi budowy...

Jestem zadowolona z tego projektu, urzekła nas z mężem bryła tego domu.

Wasze Sagi są śliczne. Gratuluje pomysłów i postępów w pracy:)

Budowę rozpoczęliśmy z mężem rok temu. Czekamy jeszcze na okna i będziemy mogli pochwalić się stanem surowym zamkniętym:)

Postaram się zamieścić jakieś fotki.

Edytowane przez Gabriella:)

Skośny strop zaleliśmy ze względu na to, żeby tynk nie pękał na płytach gipsowych... Drewno cały czas pracuje i po kilkudziesięciu latach tynk Wam zacznie pękać. . . Dlatego jestem zadowolona z tej decyzji.

Dach jest wykończony blachodachówką. W najbliższym czasie zrobię zdjęcia i wstawię.