Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja tez mysle ,ze stan surowy otwarty czyli fundamenty,parter,pietro,wiezba,dach,okna dachwoe (3 sztuki) ,projket poszerzony na garaz 2-stanowiskowy wyniesie mnie ok 160-170 tys w tym robocizna 50tys.mam tez pytanie jaka dajesz dachowke,bo ja z zona zdecydowalem sie na karpiowke i ile dach bedzie cie kosztowal?

U nas robocizna to 40 tys za fundamenty, ściany (wszystkie), więźbę oraz schody wejściowe i taras. Dodatkowo 17 tys za pokrycie dachu, zamontowanie 7 okien dachowych oraz ocieplenie boków lukarn.

My zdecydowaliśmy się pokryć dom dachówką ceramiczną falistą plus firmy Roben. Karpiówka też nam się podoba, ale jest dla nas za droga. Zresztą ta którą wybraliśmy chyba też :)

Największy problem w tym projekcie sprawia nam kuchnia. Siedzimy już długi czas nad ustawianiem mebli w kuchni i ciągle nam się coś nie podoba. Istotne jest to już teraz, żeby odpowiednio poprowadzić kanały wentylacyjne i w odpowiednim miejscu zrobić wejście do spiżarni.

dzieki za odpowiedz!ale interesuje mnie tazke oprocz wyceny waszej robocizny,ile was wyszly materialy, wtym najbardziej interesujace ile w sumie kosztowal was dach?ja powiekszylem projket na garaz dwustanowiskowy,a wiec i materialu i robocizny jest troche wiecej.w sumie firmie zaplace 50 tys za stan surowy otwarty(fundamenty,wszystkie sciany,2 kominy systemowe,wiezba,dachowka,3 okna dachowe i tarasy). do tego dochodza ceny materialow w hurtowni,beton,roboty ziemne.chcioalbym zamknac sie w calosci SSO ok. 160 tys zl.a u was ile....?mozecie mi przeslac fotki domku ,zewnatrz i wewnatrz,bede dardzo wdzieczny i odesle swoje,moj meil [email protected]

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Witam wszystkich! Jak tam postępy prac. Cisza na forum pewnie wszyscy zapracowani:) U nas lada dzień rozpoczną się prace wykończeniowe. Kończy się ocieplanie sufitów. Na zewnątrz trwają roboty ziemne ( zakopywanie gazu, szambo, GWC ) . Zaczynamy tez zamawiać już rzeczy typu ceramika, prysznice, kafle itp :) Teraz w końcu będzie na co popatrzeć w tym domu a nie tylko puste ściany. Pozdrawiam.

• 1 month później...
wrzuciliśmy trochę świeżych zdjęć z budowy na nasz fotosik. Pozdrawiamy Anita i Grześ

Witam budujących Sagę II. Również zaczynamy budować ten dom. Dlatego interesują nas zdjęcia z realizacji. Byłem na stronie fotosik i tam jest tylko 13 zdjęć. Piszecie na forum o zdjęciach których chyba tam nie ma. :( Proszę o info gdzie je odszukać.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich budujących :)

Mam prośbę, ponieważ jestem na etapie wybierania projektu. Bardzo podoba mi się projekt SAGA z garażem dwustanowiskowym. Moja żona niestety ma pewne wątpliwości. Czy mógłbym prosić kogoś z was o przesłanie mi zdjęć z budowy (może jakieś zdjęcia wnętrza - byłbym wdzięczny).

malgoska1136 jesteś z małopolski? Gdzie dokładnie? Jestem z okolic Wadowic. Czy byłaby możliwość spojrzenia na te zdjątka, które przesłał Ci daniel_torun kilka postów wyżej ?(oczywiście za jego pozwoleniem).

Pozdrawiam

• 2 weeks później...